MWC 2012: všechny představené novinky pohromadě

17

Barcelonský veletrh přináší spoustu novinek. Nové telefony a tablety přibývají každou chvíli. V tomto průběžně aktualizovaném článku najdete pohromadě všechny novinky a získáte tak ucelený a vždy aktuální přehled. (Aktualizováno 2.3.2012 17:28)

Článek průběžně doplňujeme a aktualizujeme o nové telefony, aktuality a zajímavosti.

Aktuality a zajímavosti:

Seznam představených přístrojů

Asus

ASUS PadFone Asus PadFone: mobil, tablet a notebook v jednom

Tchajwanská společnost Asus dnes na své tiskové konferenci v Barceloně na veletrhu MWC 2012 oficiálně představila finální verzi hybrida PadFone. Ten nabídne skvělou výbavu s velice neobvyklým, ale o to zajímavějším konceptem propojení několika zařízení do jednoho. Je libo telefon, tablet a notebook v jednom?

Asus Transformer Infinity Asus Transformer Pad Infinity: Super IPS+ FulHD displej a čtyřjádro

Nejnovější tablet Asus Transformer Pad Infinity zřejmě ode dnešního dne nedá spát celé řadě uživatelů. Výrobce s tímto tabletem nasadil laťku opravdu vysoko a jen stěží alespoň v letošním roce najde překonavatele. Silná slova? Nikoliv. Ve výbavě nalezneme Super IPS+ displej s Full HD rozlišením. Nový čtyřjádrový procesor Krait nebo konektivitu LTE.

Asus Transformer 300 Series Asus představil další novinku: tablet Transformer Pad 300 Series

Špičkový tablet Transformer Pad Infinity možná uhranul všechny, rozhodně to ale nebylo od společnosti Asus poslední slovo výstavy. Kromě nové vlajkové lodi dorazil také zábavný tablet zaměřený na mladou generaci – Transformer Pad 300 Series. Přináší čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 3 nebo hned několik barevných variant

Emporia

Emporia SOLIDPlus Emporia na MWC 2012: stylové véčko, "turista" a detektor pádu

Rakouský výrobce mobilních telefonů Emporia na Mobile World Congresu představil tři nové telefony. Stylové 3G véčko CONNECT, odolného outdorového "siláka" SOLIDplus, a SAFETYpremium, model s množstvím bezpečnostních funkcí.


HTC

HTC One X HTC One X: čtyřjádro a 4,7 palcový displej

Na barcelonském veletrhu představilo HTC svou novou vlajkovou loď s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich, která nese název One X. Hlavním rysem je čtyřjádrový procesor 4-PLUS-1 s čipsetem Tegra 3. Obří 4,7 palcový displej technologie SLCD. Výkonný fotoaparát dostal rozlišení 8 Mpx a inteligentní blesk.

HTC One S HTC One S: nové technologie v tenkém těle

Zlatou střední cestu, z dnešní trojice novinek od HTC, volí model One S. Nabídne dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 1 GB paměti RAM a také nový Android 4.0 Ice Cream Sandwich s nadstavbou HTC Sense 4. Zlákat vás může jemným qHD displejem a především extrémně malou tloušťkou, která činí pouhých 7,8 milimetrů.

HTC One V HTC One V: nejlepší fotomobil střední třídy?

HTC One V je posledním zařízením z trojice novinek One X a One S. Řekli bychom si, to nebude příliš vybavené zařízení. Naopak, chlubí se dotykovým displejem velikosti 3,7 palce, 1 GHz jednojádrovým procesorem ale hlavně špičkovým fotoaparátem s objektivem o světelnosti f/2.0 a novým obrazovým procesorem.

Huawei

Huawei Ascend D Quad Huawei Ascend D quad a XL: dvojice čtyřjader s nádechem Dolby Music 3.0

Nová dvojice nejvybavenějších zařízení spadá do řady označené Ascend D. Jsou jimi novinky Quad a Quad XL. Hlavní výbava se nese ve znamení čtyřjádrových procesorů, dotykových displejů o velikosti 4,5 palce, zvukové možnosti odráží přítomnost Dolby Music surround a fotoaparáty o rozlišení 8 Mpx se pochlubí senzorem BSI.

Huawei Ascend D1 Huawei Ascend D1: Android 4.0, HD displej a značkový zvuk

Čínský gigant Huawei v Barceloně představil tři mobilní telefony. Nejnižším z této trojice, přesto však stále velice dobře vybaveným modelem je Huawei Ascend D1. Nabídne špičkové funkce včele s 4,3 palcovým HD displejem, dvoujádrovým procesorem o taktu 1,5 GHz a zvukem od Dolby Mobile.

Huawei MediaPad 10 FHD Huawei MediaPad 10 FHD: čtyřjádrový král s novým Androidem

Huawei v Barceloně představuje svůj dlouho očekávaný tablet s 10,1 palcovým displejem. Model s označením MediaPad 10 FHD přináší třeba právě jemný IPS displej s vysokým rozlišením, čtyřjádrový procesor vlastní výroby nebo nejnovější Android 4.0. Bude to důstojná konkurence pro Asus či Samsung?

LG

LG Optimus 3D Max LG Optimus 3D Max (Cube): tenký nástupce s 3D dostane NFC

Bylo to právě LG, které představilo první pořádný 3D smartphone v obalu modelu Optimus 3D. Výrobce ale nelení a hodlá v tomto trendu pokračovat odhalením zbrusu nového modelu, který bychom mohli považovat za duchovního nástupce průkopníka. Optimus 3D Cube ale nenabídne jen prodloužené jméno, nýbrž také dost koňských sil pod kapotou.

LG Optimus 4X HD LG Optimus 4X HD: vlajková loď s 4,7″ displejem a HD rozlišením

Optimus 2X bude brzo na svém trůnu vystřídán Optimusem 4X HD, který se oficiálně představí na kongresu MWC. Co nabídne? Obří 4,7 palcový IPS displej s HD (720p) rozlišením, čtyřjádrový procesor Tegra 3, 1 GB RAM paměť, 8 Mpx fotoaparát a přední 1,3 Mpx fotoaparát. A to není zdaleka vše.

LG Optimus L7 LG Optimus L5 a L7: útočí designem a NFC čipem

Nová řada telefonů s označením L chce své koncové zákazníky oslovit především designem. Novinka L7 nabídne 4,3 palcový dotykový displej, 5 Mpx fotoaparát a NFC čip. Nebude chybět ani Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Novinky se budou od sebe lišit zejména procesorem, velikostí a rozlišením displeje.

LG Optimus L3 LG Optimus L3: levný fešák s Androidem

Třetí zástupce nové modelové řady od LG se pokusí rozvířit poklidné vody těch nejlevnějších chytrých telefonů s Androidem. Kromě stylového vzhledu zaujme tenkým tělem nebo silnou baterií a 800 MHz procesorem.


LG T385 Wi-Fi LG T385 Wi-Fi: stylový prcek pro nenáročné

Na barcelonském veletrhu se kromě chytrých telefonů objevil i zástupce bez otevřeného operačního systému. Nové LG T385 Wi-Fi bude lákat na malé rozměry, svěží vzhled a vhod cílovým uživatelům třeba přijde i bezdrátové Wi-Fi.


Nokia

Nokia 808 PureView Monstrózní Nokia 808 PureView s 41 Mpx fotoaparátem naživo

27. únor se do historie zapíše jako den, kdy byl světu představen telefon se 41 megapixely. Nokia 808 PureView navazuje na model N8 a přináší ještě lepší fotoaparát, xenonový blesk a stále oblíbený Symbian Belle. Rychlost zajistí 1,3 GHz procesor nebo 512 MB RAM. Displej narostl na 4 palce a nabídne rozlišení 640 x 360 pixelů. Nechybí HDMI konektor nebo funkce USB OTG.

Nokia Lumia 900 Nokia Lumia 900: vlajková loď se silnou baterií

Vlajková loď Nokie, Lumia 900 bude patřit mezi favority v segmentů Windows Phone zařízení. Novinka je osazena výkonnou baterií 1 830 mAh. Dotykovým 4,3 displejem s AMOLED technologií a Clear Black vrstvou. Překvapení jsou dva fotoaparáty s velmi nízkou světelností objektivu a polykarbonátové tělo.

Nokia Lumia 610 Nokia Lumia 610: hodně muziky za málo peněz

Další novinkou finské Nokie je levná zástupce s operačním systémem Windows Phone. Lumia 610 se s cenou dostane pod pět tisíc korun. Přesto nabídne velký 3,7 palcový displej s jemným rozlišením nebo fotoaparát nepostrádající automatické ostření. Šetřilo se na procesoru, který nabídne takt 800 MHz a také paměti RAM.

Nokia Asha 302 Nokia Asha 302: Series 40 pro business

Nokia v Barceloně nezapomněla ani své nedotykové prostředí S40. Představila model Aha 302, který bude lákat především na QWERTY klávesnici pod na šířku umístěným displejem o úhlopříčce 2,4 palce. O rychlost se bude starat 1 GHz procesor a vhod může přijít i nový e-mailový klient nebo internetová prohlížeč s podporou Flash Lite 3.

Nokia Asha 202 Nokia Asha 202 a 203: nejlevnější Touch&Type

Máme tu další dvě novinky z finských dílen, které byly představeny na MWC v Barceloně. Jedná se o modely Nokia Asha 202 a Nokia Asha 203, které se řadí mezi nejlevnější telefony výrobce. Nabídnou systém Nokia Series 40, kombinaci klávesnice a dotykového displeje, cenu pod 2 000 Kč a model Aha 202 podpora dvou SIM karet.

Panasonic

Panasonic ELUGA Power Panasonic ELUGA Power: evropský silák s HD displejem

Po premiérovém odhalení modelové řady Eluga, která se představila jen v tom nejlepším světle, nám Panasonic ukazuje druhý model s názvem Eluga Power, který jak již název napovídá, bude o něco výkonnější, než jeho debutový kolega. Bude nám dvoujádrový procesor, HD displej a NFC stačit ke štěstí?

Samsung

Samsung Galaxy Beam Samsung Galaxy Beam: telefon s projektorem

Jihokorejský výrobce představil telefon s vestavěným projektorem a nazval jej Galaxy Beam. Vzhledem k zabudovanému projektoru překvapí tloušťka pouhých 12 milimetrů. Dle zařazení do řady Galaxy nepřekvapí operační systém Android 2.3 Gingerbread. Ve výbavě nechybí dvoujádrový procesor nebo 8 GB interní paměti. Fotoaparát nabídne 5 megapixelů, automatické ostření a přisvětlovací LED diodu.

Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) Samsung Galaxy Tab 2 (10.1): nový rok, nový tablet

Samsung postupně odhaluje řadu Galaxy Tab pro rok 2012. Po nedávném sedmi palcovém tabletu nyní představil 10 palcovou verzi, která se ovšem od té loňské nijak zvlášť neliší. Pozměněn byl design a umístění stereo reproduktorů. Nejvýznamnější změnou tak je nasazení nejnovější verze operačního systému Android 4.0. Rozšířila se také podpora multimediálních formátů.

Samsung Galaxy Note 10.1 Samsung Galaxy Note 10.1: velký tablet s kouzelnou tužkou

Jihokorejský výrobce Samsung v Barceloně představil další tablet řady Galaxy pro rok 2012. Tentokrát však nenese přídomek Tab ale Note. Jak už jistě mnozí z vás tuší, znamená to jediné. Přichází 10,1 palcová čistokrevně tabletová verze bestselleru Galaxy Note s kapacitním stylusem S Pen a dvoujádrovým procesorem o taktu 1,5 GHz

Sony

Sony Xperia P Sony Xperia P: kovové unibody s nejjasnějším displejem

Xperia P bude po novince Xperia S druhým nejvybavenějším zařízením, spadajícím do série NXT. Novinka se pyšní hliníkovým unibody dílenským zpracováním. Nabídne 8 Mpx fotoaparát s pořizováním Full HD videí a novou technologii dotykového 4 palcového displeje White Magic, vyznačující se obrovským jasem a věrohodnou bílou.

Sony Xperia U Sony Xperia U: výkonný "prcek" s barevnou bradou

Líbí se vám Xperia S, ale připadá vám moc drahá? Pak pro vás Sony vymyslelo řešení v podobě kompromisního modelu Xperia U. Nabídne menší rozměry, množství barevných variant, jemný 3,5 palcový displej s rozlišením 854 x 480 pixelů a výkonný dvoujádrový procesor od Ericssonu s taktem 1 GHz.

ViewSonic

Viewsonic ViewSonic uvádí nové tablety: třikrát Android a jednou Windows

Na barcelonském veletrhu se prezentuje také méně známý výrobce ViewSonic. Ukázal nám hned několik tabletů, které lákají například na nový Android a také velmi nízkou cenu. K trojici tabletů s Androidem ovšem přidal ještě jeden, který nabízí operační systém Windows 7 upravený pro dotyk.

ZTE

ZTE Era ZTE Era: čtyři jádra s Tegrou 3 v tenkém těle

Na právě probíhajícím Mobile World Congressu v Barceloně se prezentuje i výrobce ZTE. Dnes představil svou novou vlajkovou loď nesoucí jméno Era. Nabídne nejnovější operační systém Android, výkonný čtyřjádrový procesor nebo jemný qHD displej. Neméně ale uchvátí i extrémně tenkým tělem.

ZTE Orbit ZTE Orbit: Windows Phone Tango s 1 GHz procesorem

ZTE Orbit je smartphone s operačním systémem Windows Phone Tango. Funkční výbava poukazuje na zařazení do střední třídy. Disponuje 1 GHz jednojádrovým procesorem, 4 palcovým dotykovým displejem nebo technologií HD Voice, která přináší kvalitnější zvuk v hlasových hovorech.

ZTE T98 ZTE představilo čtyři nové tablety s Androidem

Tablety už dávno nejsou oblastí jen těch největších mobilních společností, což dokázala i výstava MWC. Nedávno do tohoto odvětví aktivně stoupil Huawei, nyní se o to pokouší čínská společnost ZTE, která vyrukovala rovnou se čtyřma novýma tabletama. A nebudou to jen tak nějací otesánci.

Diskuze ke článku
11majkl
A kdy uvidíme nějaké zařízení od Motoroly a LG?
11majkl
Moc vám děkuji a dejte vědět jak jste dopadli.
Kredencz
Me by hlavne zajimalo, jak jse to s Motorolou Droid 4, respektive milestone 4, ktery podle vseho mela motorola na MWC predstavit...
Elektron
Chtěl jsem se zeptat, zda je nějaká šance, že se ještě na MWC objeví nějaký Android s QWERTY?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze