Sony má 2 vlajkové lodi: 12 Mpx Xperia Ion zamíří i na globální trh

20

Japonský gigant Sony nakonec přece jen uvede svůj aktuálně nejvybavenější smartphone Xperia Ion i na ostatních světových trzích, než jen ve Spojených státech amerických. Představitelé společnosti to uvedli na včerejší tiskové konferenci v Barceloně na MWC 2012.

Preview - Sony Xperia ion: dvoujádrový 1,5 GHz procesor a HD displej

Sony zhruba před měsícem na Las Vegaském veletrhu spotřební elektroniky CES 2012 představilo kromě globální vlajkové lodi Xperia S také podobně, či spíše možná i o trochu lépe vybavený model Xperia Ion. V jeho specifikacích můžete najít třeba 4,5 palcový HD displej, dvoujádrový 1,5 GHz procesor od Qualcommu, 12 Mpx fotoaparát s HD (1080p) videem, 4G LTE datové přenosy, 16 GB vnitřního úložiště, které lze navíc díky slotu pro paměťové microSD karty rozšířit o dalších 32 GB, či obří 1900 mAh baterii.

Výrobce bohužel tehdy všechny zklamal, protože tento nadějný a dobře vybavený smartphone původně určil pouze pro prodej na trhu v USA u tamního operátora AT&T. Letošní tisková konference Sony na MWC Barcelona 2012 však všem zklamaným zákazníkům dává novou naději.

Sony Xperia Ion

CEO Sony Mobile Communications Berd Nordberg včera kromě sáhodlouhého představování dvojice novinek (Xperia P a Xperia U) také krátce zmínil, že právě aktuálně nejvybavenější model produktové řady smartphonů Sony Xperia Ion, původně určený pouze pro USA, během roku spatří i vitríny ostatních světových trhů, a to včetně toho Evropského.

Sony Xperia Ion naživo (CES 2012)
Čtěte - Nové Xperie od Sony z CES 2012 naživo: fotogalerie a video

V prodeji by se měl objevit během druhého kvartálu tohoto roku. Sony tím pádem získá hned dvě velice podobně vybavené vlajkové modely. Zatím není jisté, jaká bude jeho cena, ale vzhledem k výbavě ji odhadujeme na 12 500 Kč. Prodej už například potvrdila britská pobočka operátora T-Mobile. Jakmile se objeví bližší informace včetně přesné ceny pro trh v České republice, tak vás budeme neprodleně informovat.

Technické parametry Sony Xperia ion

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 68 × 10,8 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,55" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8660, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012,

Zdroje: xperiablog.net, theverge.com, crave.cnet.co

Diskuze ke článku
Bishop
Neni nahodou Sony Xperia Ion jediny z letosnich modelu, ktery ma slot na MicroSD kartu? viz. http://www.gsmarena.com/sony_xperia_ion-4412.php
http://www.phonearena.com/phones/Sony-Xperia-ion_id6818
wailord
Mě osobně se líbí Ion nejvíce z letošní řady, co se týče vzhledu. Škoda jenom že neuvedli žádný model s HW klávesnicí.
Peca
Zase si neodpustím povzdechnutí nad absencí japonských verzí :-( :-) Jak mě by se líbila Sony Xperia arco HD. A to ne kvůli TV tuneru, ale voděodolnost je prostě k nezaplacení :-). S malou nadějí jsem doufal, že v Barceloně ukáží něco podobného. Předpokládám, že během roku něco představí, ale čekat už raději nebudu :-). Objednávám Active a za rok se uvidí :-)
Romualdo
Konečně pořádný telefon od Sony se vším všudy.
Jediný telefon od Sony s paměťovými kartami a vcelku pořádnou baterií.
Snad se ukáže i v ČR

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze