MWC 2012: nejlepší novinkou je Nokia 808 PureView (výsledky)

Organizace GSMA, pořádající veletrh MWC 2012 dnes vyhlásila výsledky ankety Global Mobile Awards 2012. Ve hře bylo hned několik kategorií včetně chytrého mobilního telefonu či tabletu roku, nebo nejlepšího výrobce. Přinášíme na kompletní přehled ocenění. Kdo letos stanul na stupních vítězů?

TIP: kdo vyhrál anketu v roce 2007? Vyhlášení vítězů Global Mobile Awards 2007

Jako má filmový svět své Oscary, má i ten mobilní svá ocenění těch nejlepších, s názvem Global Mobile Awards. Anketu každoročně vyhlašuje asociace GSMA, která shodou okolností pořádá také veletrh Mobile World Congress v Barceloně. A kde jinde by se mělo vyhlášení těchto cen konat, než právě na nejdůležitější mobilní akci roku?

Vyhlášení výsledků ankety Global Mobile Awards se koná v Barceloně na MWC

Nejlepší nové zařízení má Nokia: je jím Nokia 808 Pure View

Každoročně nejprestižnější kategorii nazvanou "Best New Mobile Handset, Device or Tablet at Mobile World Congress 2012" vyhrála letos Nokia 808 PureView s neuvěřitelným fotoaparátem s rozlišením 41 Mpx. Tato cena je udělována nejzajímavějšímu a nejlepšímu zařízení představenému právě na Mobile World Congressu.

Nokia 808 PureView je nejlepším novým zařízením z MWC 2012

Samsung vyhrál dvě prestižní ceny

Nejvíce se letos mezi oceněnými blýskl Samsung, který získal hned dvě prestižní ocenění. Předně se stal výrobcem mobilů roku. Kromě toho také získal vítězství v prestižní části ankety, kterou je smartphone roku. Jak už asi mnozí z vás tuší, zásluhu na tom má samozřejmě velice dobře vybavený, a hlavně i prodávaný model Samsung Galaxy S II, který překonal i velmi silnou konkurenci v podobě dalšího nominovaného smartphonu, kterým je samozřejmě taktéž velice úspěšný Apple iPhone 4S.

Smartphonem roku se zaslouženě stává Samsung Galaxy S II
Čtěte také - Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Nokia bodovala i s jednoduchým telefonem

Kromě ceny za nejlepší zařízení MWC 2012 si Finové připsali další úspěch. Nokii připadlo prvenstvý v kategorii, kterou lze volně přeložit jako hloupý, nebo také jednoduchý telefon roku, kterým je C3-00, levný masový model s QWERTY klávesnicí, Wi-Fi a QVGA (240×320 pixelů) displejem orientovaným na šířku. V této kategorii Nokia získala ještě dvě nominace, a to s Touch and Type modelem C3-01 a stylovým vysouvákem C2-03.

Jednoduchým mobilem roku 2012 se stal QWERTY messenger Nokia C3-00
Čtěte také - Recenze Nokia C3-00: QWERTZ bez Symbianu

Tablety: iPad zase všechny překonal

V podobné pozici jako Nokia s Lumií je také americký gigant Apple. Ten si, jak píšeme výše, opravdu velice silně brousil zuby na smartphone roku, nakonec se však musel spokojit až s druhou příčkou. Malou náplastí na tento "neúspěch" mu může být fakt, že mu asociace GSMA udělila ocenění tablet roku za velmi úspěšný iPad 2, kde obstál zejména v silné konkurenci tabletů řady Galaxy Tab od Samsungu.

Tabletem roku je Apple iPad 2
Čtěte také - Recenze Apple iPad 2 – Evoluce průkopníka

Aplikace: vyhráli naštvaní ptáci a kecálek WhatsApp

Cenu za nejlepší aplikaci pro spotřebitele si zaslouženě odneslo finské vývojové herní studio Rovio, a to za Angry Birds, tedy suverénně nejpopulárnější mobilní hru nejen tohoto roku. Cenu porotců za nejlepší aplikaci si odnesl multi-platformní komunikační klient WhatsApp. Nejkomplexnější mobilní servis pro chytré telefony podle GSMA přináší se svými Google Maps. Nejinovativnější mobilní aplikací roku pak vyhrála společnost TouchType Ltd s oblíbenou klávesnicí SwiftKey.

Nejlepší spotřebitelskou aplikací je pode asociace GSMA hra Angry Birds
Čtěte také - Angry Birds slaví 2 roky novým levelem Birdday Party

Zdroje: globalmobileawards.com, conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
pudl
hm až na to, že nejlepší mobilní zařízení - mobily, tablety na MWC 2012 je Nokia 808. viz:
http://www.phonearena.com/news/Nokia-808-PureView-wins-Best-New-Mobile-Handset-award-at-Mobile-World-Congress-2012_id27550
Petr Vejtasa
Petr Vejtasa
Ano, Nokia 808 byla oceněna jako nejlepší mezi všemi novinkami z MWC 2012. Tato cena ale s Global Mobile Awards nemá noc společného ;)
freeman
Udelenie ceny pre Nokiu 808 PureView je úplna absurdita. Mobil ktorý skoro nik nebude chcieť. Okrem fanúšikov a zberateľov. Ale na celkový výsledky predajnosti mobilov pre značku NOKIA to typujem na 1%.
Michal
freeman píše tieto negatívne komentáre na Nokiu 808 takmer všade. Píšeš, že je to mobil, ktorý nebude skoro nikto chcieť? Asi pracuješ pre konkurenciu a slepo závidíte. Nikto predsa nehovorí, že je to mobil, z ktorého každý padne na zadok, ale myslím, že určitú úctu si zaslúži.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze