Emporia na MWC 2012: stylové véčko, "turista" a detektor pádu

1

Emporia na Mobile World Congresu představuje tři nové telefony, stylové 3G véčko CONNECT, odolného outdorového "siláka" SOLIDplus, a SAFETYpremium, model s množstvím bezpečnostních funkcí.

Tip! Emporia znovu útočí na český trh svými telefony nejen pro seniory

Svou novou tvář dnes naveletrhu mobilních technologií Mobile World Congress 2012 v Barceloně představila společnost emporia Telecom, přední rakouský výrobce seniorských telefonů. Rodinná společnost se mění na významného globálního hráče a technologického lídra, který slaví úspěchy u zákazníků na rozvinutých evropských trzích a nově i na americkém kontinentu. Ambice společnosti Emporia Telecom reprezentuje trojice telefonů, které mají ukázat budoucnost designu snadno ovladatelných telefonů pro moderní zákazníky.

Stánek společnosti Emporia Telecom na MWC 2012 (zdroj: Facebook profil emporia ČR)

„Představené telefony reflektují aktuální poptávku zákazníků, kteří vyžadují telefony s moderními funkcemi, ale nevyhovuje jim dotykové ovládání a komplikovanost současných smartphonů,“ uvádí Eveline Pupeter-Fellner, generální ředitelka emporia Telecom, a dodává: „Nové modely jsou výsledkem desítek let výzkumu a vývoje a pečlivého testování v reálném prostředí přímo zástupci cílové skupiny. Ať už je náš zákazník kutil, vyznavač outoorových aktivit, člověk vyžadující styl nebo bezpečí ve svém každodenním životě, v naší nabídce najde telefon šitý na míru svým potřebám.“

Eveline Pupeter-Fellnerová, CEO Emporia Telecom

Na MWC 2012 představila emporia také trojici unikátních mobilních her, které rozvíjejí a posilují paměťové schopnosti uživatelů. Pravidelný trénink mozku pomáhá předcházet vzniku stařecké demence.

„Příslušníci starší generace si svou duševní kondici chtějí zachovat co nejdéle a dokáží ocenit pozitivní účinky her na paměť a mentální rozvoj,“ vysvětluje Eveline Pupeter-Fellner a dále pokračuje: „V průzkumu jsme zjistili, že až dvě třetiny respondentů rády hrají strategické hry, 57 procent pak hry na bázi mentálního tréninku. Právě jim je určena trojice nových aplikací s více než 200 jednotlivými cvičeními, jimiž budeme vybavovat telefony emporia.“

Přehled všech novinek Emporie z MWC 2012

Emporia CONNECT: stylové 3G véčko

Emporia Connect - oficiální fotografie

Nové designové „véčko“Emporia CONNECT se snadným ovládáním, které nabízí moderní funkce současných smartphonů. Vyznačuje se dvojicí barevných displejů, fotoaparátem, 3G konektivitou, GPS modulem s navigací nebo funkcí předpovědi počasí a trojicí her pro trénink a rozvoj paměti. Mezi další funkce patří převod textu na řeč, předpověď počasí nebo přehledný systém upomínek na narozeniny a výročí. Pro české zákazníky bude telefon Emporia CONNECT k dispozici na podzim letošního roku.

Emporia SOLIDplus: pro aktivní seniory

Emporia SOLIDplus - oficiální fotografie

Podle slov samotného výrobce jde o extrémně odolný mobilní telefon, vhodný pro kutily a vyznavače outdoorových aktivit. Pogumovaná konstrukce a speciální tvrzené sklo displeje chrání proti vodě dle standardu IP67, proti otřesům dle standardu MIL-STD-810F. Díky základním funkcím dostupným skrze postranní tlačítka lze telefon snadno ovládat i v rukavicích. Telefon myslí také na bezpečí uživatele – nabízí tlačítko nouzového volání a detekci pádu.

Emporia SAFETYpremium: detektor pádu + nouzové stylové hodinky

Emporia SAFETYpremium - oficiální fotografie

Mobilní telefon, který bude určený pro aktivní zákazníky, kteří dbají o svou bezpečnost. Přináší množství nových bezpečnostních funkcí, z nichž nejvíce jednoznačně zaujme detektor pádu. Model SAFETYpremium dále nabízí funkci nouzového tlačítka a nebo GPS lokalizaci či přivolání pomoci prostřednictvím doplňkových náramkových hodinek. Telefon je dále vybaven velkým barevným displejem a postranními tlačítky, které nabízí rychlý přístup k nejdůležitějším funkcím bez nutnosti pohybu v menu.

Zdroje: TZ emporia telecom

Diskuze ke článku
Václav
Dobrý den.
Mám tento dotaz, kdo a kdy bude prodávat tel. Emporia Connect.
Děkuji za Vaší odpověď.
Václav

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze