HTC One S: nové technologie v tenkém těle

6

HTC dnes na MWC v Barceloně představilo trojici nových smartphonů řady One. My se nyní podíváme na druhý nejvybavenější model HTC One S, který bude sázet především na kompaktnější rozměry než v případě modelu One X a zároveň nabídne maximální možný výkon.

HTC se rozhodlo nenechat nic náhodě a tak v Barceloně představilo 3 nové modely, přičemž každý se vyznačuje specifickými vlastnostmi. Zatímco model HTC One X je to nejlepší, co HTC bude nabízet, HTC One V bude sázet především na cenami ověnčenou uni-body konstrukci z hliníku. A co model HTC One S? Zde se dočkáme maximálního výkonu v tenkém těle vyrobeného novou technologií Micro Arc Oxydation.

Nový HTC One S

Při prvním pohledu na nové HTC One S jsem se neubránil myšlence, že mi něco připomíná. Snad Samsung Galaxy Nexus? Nechme však spekulace stranou a pojďme se raději podívat na tuto žhavou novinku. Přední strana je klasická černá hladká plocha, která skrývá 4,3 palcový dotykový displej s rozlišením qHD, tedy 960x540 bodů. Bohužel není známá informace o technologii displeje, ale pravděpodobně se bude jednat o SuperLCD. Víme však, že displej je krytý sklem Corning Gorilla Glass.

Tip: HTC One S naživo na videu z MWC 2012

Pod displejem nalezneme trojici senzorových kláves, která nám prozradí jednu zásadní informaci - v HTC One S se nachází operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich obohacený o grafickou nástavbu HTC Sense 4. Nasazování nového Androidu je tedy v plném proudu a uvidíme, jak se s novou verzí popasují jednotliví výrobci. Dostatek výkonu pro běh systému by měl zajišťovat dvou-jádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 o taktu 1,5 GHz a celkem 1 GB paměti RAM. Vnitřní paměť má kapacitu 16 GB, bohužel se nehovoří o možnosti rozšíření o paměťové karty.

HTC One S ve světlém provedení

Při pohledu z profilu se telefon může zdát prohnutý. Je to však pouze klam, který vzbuzuje ostrá hrana na bocích telefonu. Lehce prohnutá se však zdají záda telefonu. Jinak si můžete všimnout, že displej je standardně rovný, prohnutí jako v případě modelů Nexus se tedy nekoná. Na bocích telefonu si dále můžeme všimnout konektoru microUSB a kolébkové klávesy pro ovládání hlasitosti. Zajímavostí je, že microUSB konektor v sobě kombinuje zároveň microHDMI, což zní velmi zajímavě.

Možná vás při pohledu na profil HTC One S zaujala ještě jedna věc. Je to tloušťka telefonu, která je díky nové technologii skutečně zajímavá. Tělo HTC One S je vyrobeno z jednoho kusu hliníku se speciální povrchovou úpravou, která skvěle vypadá a bude odolná proti poškrábání. A jaká že jsou rozměry HTC One S? Přesně 13,.9 × 65 × 7,8 milimetru.

HTC One S v tmavém provedení

Zadní strana je prakticky čistá, ve spodní straně se nachází hlavní reproduktor s podpisem Beats audio a dále zaujme pouze čočka fotoaparátu. Ten se chlubí mnoha vlastnostmi, některé z nich jsou naprostou novinkou. Standardní výbava 8Mpx snímače je autofocus, přisvětlovací LED nebo schopnost natáčet video ve Full HD 1080p rozlišení. Novinkou je však například skvělá světelnost f2.0, schopnost fotit během nahrávání videa či možnost natáčet video v režimu slow-motion. Na fotografických vlastnostech si HTC hodně zakládá, ne nadarmo se nese řada One v duchu "all-in-one device".

Ve výbavě dále nalezneme podporu 2G i 3G sítí, nové Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, podporu sdílení médií skrze DLNA nebo 3,5mm audio jack. HTC One S se také stává dalším smartphonem, ve kterém se setkáme s menším formátem SIM karet, takzvané micro-SIM (náš velký článek věnovaný micro-SIM).

A na závěr dostupnost. Nový model HTC One S by měl být v České republice dostupný v dubnu letošního roku, cena však zatím nebyla stanovena. Odhadujeme ji však zhruba kolem 13 000 Kč. Jak se vám nové HTC líbí? Komentáře přidávejte do diskuze pod článkem.

Tip: HTC One S naživo na videu z MWC 2012

Technické parametry HTC One S

Kompletní specifikace
Konstrukce130,9 × 65 × 7,8 mm, 119,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 11 870 Kč
Diskuze ke článku
Romualdo
Pěkný telefon s povedenou výbavou, až na tu absenci paměťových karet :-(
Ve všem se zvyšují nároky a paměť se omezuje.....
Ladislav
No a očekávaná cena cca ? :) snad to nebude moc drahé ...
pepa
Pro příznivce HTC jistě dobré zprávy, ale jinak dizajn pořád stejný ála Wildfire, mám pocit, že i Samsung se snaží o nějakou inovaci...
Mathyas
Ta cena mě trochu zaskočila :( Když se jedná o telefon střední třídy, tak proč je tak drahý? :( Jinak na první pohled mě telefon nadchnul, zkušenosti s HTC nemám, ale i přesto uvažuji o koupi. Jen ta cena. :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze