Čtyřjádro LG Optimus 4X HD živě z Barcelony: první dojmy a video

LG se na MWC v Barceloně rovněž pochlubilo v duchu současné doby svým prvním čtyřjádrovým zařízením, modelem Optimus 4X, který bude nástupcem dosavadního dvoujádrového vládce 2X. Podívejte se na živé fotografie, videopohled a přečtěte si první dojmy.

LG nezůstává pozadu a v souladu s trendem představuje svůj první čtyřjádrový telefon. Používá čipset Tegra 3 a pochlubit se může krásným HD displejem technologie IPS a už opravdu velkou úhlopříčkou 4,7 palce. Displej je opravdu krásný, dokonale jemný, s dobrými pozorovacími úhly a nemá přehnaně saturované barvy.

LG si navíc zaslouží pochvalu za to, že i přes takto velký displej je tělo telefonu relativně kompaktní. Korejci toho dosáhli zejména malým rámečkem kolem displeje a velmi malými přesahy pod a nad displejem. V reálu tak nová vlajková loď velikostně působí spíše jako telefon s menším 4,3 palcovým displejem.

LG Optimus 4X HD – první pohled z MWC

Dalším pozitivem je i přes malou tloušťku 8,9 milimetru velká baterie, která se vzhledem k velkému displeji a vysokému výkonu bude hodit. Design novinky nás příliš nezaujal, opět se jedná o jednu z dalších černých placek bez výrazného designového odlišení. Škoda, že u své vlajkové lodě výrobce nepoužil nový L design, který můžeme obdivovat u modelů L3, L5 a L7, a který se nám opravdu líbí.

Od ostatních telefonů tak 4X odlišuje jen zadní stranou, která se tváří jako kůže, ale jedná se pouze o plast. Ten není úplně levný a tvrdý, takže v ruce působí 4X poměrně dobře. Stále ale zřetelně rozeznáte, že se jedná o plastový přístroj. Zajímavý designový prvek, který ale odhalíte až při podrobnějším zkoumání, tvoří dvojice jemně zubatých černých linek, táhnoucí se po obvodu přístroje, a do kterých jsou zakomponována i tlačítka.

Zajímavý je úzký prostor pod displejem, na kterém máme tři tlačítka, z nichž to pravé, na rozdíl například od HTC, stále vyvolává kontextovou nabídku a nikoliv náhled multitaskingu. Telefon běží už na novém systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich a pozitivní je, že i v této fázi je systém i přes zásahy výrobce dobře odladěn a vše je plynulé.

Pokud LG nastaví správně cenovou politiku, může mít Optimus 4X slušný úspěch a jedná se o zajímavý a konkurenceschopný telefon. A jak se líbí vám?

Technické parametry LG Optimus 4X HD

Kompletní specifikace
Konstrukce132,4 × 68,1 × 8,9 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 28 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012, 11 300 Kč
Diskuze ke článku
Lacco
Krása...skoda, ze to nema L dizajn. Inak spokojnost.
Carlos
OMG 4(5)jader v mobilu, proč? To nemám ani v PC : ))))
Marekk
zaujímalo by ma aké sú ostatné rozmery telefónu... ?
Romualdo
Velmi dobré video se srozumitelným a jasným předvedením telefonu.
Telefon vypadá pěkně, výbava je excelentní a ta baterie při tak nízké tloušťce je výborná, asi výrobci přišli na to, že bez pořádné baterie to dál nepůjde.
Těším se na recenzi a srovnání s ostatními 4-jádry od HTC a Huawei, bude to zajímavé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze