ZTE představilo čtyři nové tablety s Androidem

4

Tablety už dávno nejsou oblastí jen těch největších mobilních společností, což dokázala i výstava MWC. Nedávno do tohoto odvětví aktivně stoupil Huawei, nyní se o to pokouší čínská společnost ZTE, která vyrukovala rovnou se čtyřmi novými tabletamy. A nebudou to jen tak nějací otesánci.

Jedná se o duo čtyřjádrových tabletů PF100 a T98, ke kterým se přidá dvojice dvoujader jménem V98 a V9S. Všechny by se měly pochlubit velmi pěkným futuristickým a uhlazeným designem, operačním systémem Android a dalšími vymoženostmi moderních technologií. Pojďme si je ale představit popořadě.

ZTE PF100 a T98

Začneme dvěma velikány se čtyřjádrovým procesorem Tegra 3 a taktem 1,5 GHz. Oba nabízí 1GB paměti a interní paměť o velikosti 16 GB bez možnosti rozšíření. Oba také nepostrádají fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, autofocusem a schopností natáčet HD video (720p). Vepředu pak najdeme 2 Mpx kamerku pro videohovory. Poslední podobnou vlastností (vyjma maličkostí) je Icera450 modem s podporou HSPA+ a operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Zleva model PF100 a T98.

Pak ale přichází podstatné rozdíly. Hned zkraje musíme vypíchnout 10 palcový WXGA displej s podporou technologie muldi-touch, kterým se honosí model PF100. Jeho kolega přinese o poznání menší, sedmipalcový displej. Ten však zanechá stejné rozlišení, což samozřejmě značně přidá na ostrosti.

Tablety se liší i spektrem sítí. PF100 příjde s quad-band GSM a tri-band UMTS, zatímco T98 nabídne pouze duální GSM a sítě TD-SCDMA.

Základní vlastnosti tabletů PF100 a T98.

  • procesor Tegra 3 s taktem 1,5 GHz
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 5 Mpx fotoaparát (720p video), 2 Mpx kamerka
  • 1 GB RAM, 16 GB úložiště
  • WXGA displeje s úhlopříčkou 10 a 7 palců

TIP! Podívejte se také na představení smartphonu ZTE Era.

ZTE V96 a V9S

Přenášíme se do oblasti dvoujader, což je oblast, kde začínají rozdíly u posledních dvou tabletů. Oba využívají platformu Qualcomm MSM8960, ale zatímco model V96 drží takt na 1,7 GHz, kolega přinese „pouze“ 1,2 GHz.

Model V96 (kolega V9S nejspíše bude vypadat stejně)

Oba tablety nabízí paměť RAM 1 GB a interní úložiště o velikosti 16 GB bez možnosti rozšíření, čímž jsou s druhou dvojící zajedno. Také zde najdete 5 Mpx fotoaparát s 2 Mpx kamerkou, což navádí na myšlenku, že tím největším rozdílem dvou párů bude především procesor. Oba tablety se honosí také desetipalcovými WXGA displeji.

Nakonec se dostáváme k systému. Model V96 bude mít to štěstí s nejnovější verzí Androida, Ice Cream Sandwich, zatímco V9S si bude muset vystačit s Honeycombem. Je ale dost pravděpodobné, že pro něj bude mít ZTE po nějaké době aktualizaci.

Základní vlastnosti tabletů V96 a V9S.

  • dvoujádrové procesry s taktem 1,7 GHz a 1,2 GHz
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich a 3.2 Honeycomb
  • 5 Mpx fotoaparát (720p video), 2 Mpx kamerka
  • 1 GB RAM, 16 GB úložiště
  • WXGA displeje s úhlopříčkou 10 palců

Datum vydání ani cenové hladiny prozatím odhaleny nebyly. Už teď lze ale říci, že ZTE rozhodně nezklamalo a tabletový trh se v brzké době rozroste o další kvalitní kousky. Už tady začíná být nějak těsno.

droje: androidos.in, gsmarena.com
Diskuze ke článku
Hadas
ZTE jede.. uvidíme, jaká bude cena a konkrétní zkušenosti...
Petr
nyní se o to pokouší čínská společnost ZTE, která vyrukovala rovnou se čtyřmi novými tabletamy.
MAZEC :(
Jozohuzo
mam v9a a za ty penize jsem max. spokojeny.. Mozna by to chtelo zainvestovat do vyvoje displeje, ten je trochu horsi, jinak naprosta spokojenost.. Uz cekam na tegru az se to tu zacne nekde prodavat
Jozohuzo
mam v9a a za ty penize jsem max. spokojeny.. Mozna by to chtelo zainvestovat do vyvoje displeje, ten je trochu horsi, jinak naprosta spokojenost.. Uz cekam na tegru az se to tu zacne nekde prodavat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze