HTC One X: čtyřjádro a 4,7 palcový displej

23

Dnes začíná kongres MWC v Barceloně ale HTC již dnes o půlnoci uveřejnilo informace o novém top modelu One X. Hlavním rysem je čtyřjádrový procesor 4-PLUS-1 s čipsetem Tegra 3. Obří 4,7 palcový displej technologie SLCD. Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Výkonný fotoaparát dostal rozlišení 8 Mpx a inteligentní blesk.

HTC před pár hodinami poodhalilo informace o svém nejvybavenějším zařízení pro letošní rok 2012. Novinka dostala kódové označení One X. Podle očekávání nabízí ohromující výkon, ten je založen na přítomnosti čtyřjádrového procesoru NVidie 4-PLUS-1 s čipsetem Tegra 3, pracujícím na frekvenci 1,5 GHz. Sekunduje mu paměť RAM kapacity 1 GB. Interní paměť nabízí štědrou kapacitu 32 GB. Uživateli pak bude zpřístupněno externí uložiště Dropbox s kapacitou 25 GB po následující dva roky. Zajímavostí je změnu použitého materiálu. Až doposud jsme u telefonů HTC byli zvyklí na hliník. To se však s příchodem One X mění. Nová vlajková loď vsází na unibody tělo z polykarbonátu.

Nepřehlédněte: HTC One X živě z Barcelony: videopohled na novou vlajkovou loď

HTC One X - oficiální fotografie

Na přední straně bude kralovat obří dotykový displej úhlopříčky 4,7 palce s nejnovější generací zobrazovací technologie Super LCD. Takřka neviditelný rastr bude díky vysokému rozlišení 720 x 1280 bodů. Dotykový displej bude chráněný nepoškrabatelným minerálním sklem Gorilla Glass. Pod zadním krytem bude vyměnitelná baterie kapacity 1 800 mAh. Datové technologie budou ve znamení sítí 3G s nástavbou HSPA+ teoretické rychlosti 21 Mbps, přes bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n 2,4 GHz až po běžné technologie GPRS a EDGE. Komunikace s ostatními zařízeními bude možná přes Bluetooth 3.0 nebo skrze MicroUSB 2.0 konektor s funkcí MHL.

Vlajková loď v různých barevných kombinacích

Bezdrátové platby a jiné využití zastane čip NFC. Pro automobilovou navigaci je připraven interní GPS modul. Během hlasových hovorů pomůže dvojice mikrofónů, které budou eliminovat nežádoucí ruchy a zvuky. Zároveň poslouží i pro stereofonní nahrávání zvuku během pořizování videí. Zvukové možnosti by měla být bohatší díky přítomnosti technologie Beats Audio, očekávat můžeme v prodejním balení i kvalitní headset.

Fotoaparát

Proč samostatná kapitola? Výrobce se zřejmě chytil za nos a jednu z největších změn připravil i v oblasti fotoaparátu. Zadní strana nabídne fotoaparát naštěstí s ne přehnaným rozlišením, které činí 8 Mpx. Nechybí automatické zaostřování. Zatím nic zajímavého? Prvním překvapením je objektiv o vysokou světelností f/2.0 se senzorem BSI, na poli fotomobilů se tak zatím jedná o objektiv s největší světelností. Měli bychom docílit podstatně kvalitnějších snímků i ve zhoršených či nepříznivých světelných podmínkách. další inovací kterou zatím žádné jiné zařízení nabídnout nemůže, je přisvětlovací blesk Smart Flash s nastavitelnou intenzitou v pěti stupních. Další premiéru si odbude dvojitá uzávěrka, jejím smyslem je nahrávání videa a pořizování fotek současně v jednom okamžiku. Nový HTC Image Chip zajistí ostřejší a kvalitnější snímky. Díky širokoúhlé optice 28 mm nebude problém, pořizovat krajinářské snímky.

Kontinuální zaostřování a zvětšená hloubka ostrosti zajistí vždy ostré snímky v různých situacích. Burst mode pořídí 5 snímků za vteřinu. Nahrávání videonahrávek bude ve Full HD rozlišení se stereofonním zvukem. A nakonec, zmíníme i kameru na přední straně, určenou pro videohovory s rozlišením 1,3 Mpx.

Zadní strana ve stylové bílé barvě

Co říkáte na nejvybavenějšího zástupce portfolia HTC pro letošní rok? Jedná se o dostatečně vybavené zařízení, které bude konkurenceschopné ostatním vlajkovým zařízením jiných výrobců? Co říkáte na funkční výbavu a především fotoaparát, který doznal tařka zásadních změn?

Nepřehlédněte: HTC One X živě z Barcelony: videopohled na novou vlajkovou loď

Technické parametry HTC One X

Kompletní specifikace
Konstrukce134,4 × 69,9 × 8,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 2, 4,7" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 280 px, 24 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T33, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2012, 17 000 Kč

Zdroje: fullgsm.gr

Diskuze ke článku
Ladislav
Pane jo.. celkem dělo.. ale zato ideální telefon jen cena bude podobná jako iphone 4S :-(
Norek
Ach jo doufám, že ještě někdo bude dělat highendy s displejem menším než 4 palce. Tohle už nejde pohodlně ovládat jednou rukou(nejspíš vůbec ne)
pudl
nevím nevím, ale 4.2 obrazovka u Xperie Arc a je problém ji obsáhnout, takže na větší velikosti jedině ruce jak Zlobr.
Milhi
Obrazovka u arcu 4,2 akorad klidne bych chtel vetsi. Vetsi display=vetsi zabava

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze