LG Optimus L3 a L5 s povedeným L designem naživo

Korejské LG v Barceloně přestavilo také svou řadu telefonů se zbrusu novým L designem, který se nám opravdu líbí. Podívejte se, jak vypadají. Nové LG jsme natočili a nafotili přímo na MWC v Barceloně. Přečtěte si také naše krátké první dojmy.

LG představilo svůj nový designový L styl těsně před konáním barcelonského kongresu. Po zhodnocení designu všech tří zástupců nového designového směru musíme říct, že se tento tah LG vydařil a telefony mají skutečně zdařilý design plný zajímavých maličkostí, které telefony ozvláštňují.

LG Optimus L5: menší a stále krásný

Uprostřed nové L série stojí model L5, který je se svým 4 palcovým displejem o něco menší, ale neméně hezký. Opět na jeho těle nalezneme chromovou obrubu, lesklé plochy kolem displeje a vroubkovanou zadní stranu, do níž je nyní trochu obyčejnějším způsobem zakomponován též 5 Mpx fotoaparát. Telefon má pouze 800 MHz jednojádrový procesor, což jej odesílá do Androidí nižší střední třídy.

LG však dobře odladilo prostředí operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich a vše je překvapivě rychlé a svižné. Pochvalu si zaslouží také velká baterie. I přes nižší rozlišení displeje působí displej vcelku dobře, nejedná se o žádné struhadlo a také pozorovací úhly a podání barev jsou vzhledem k očekávané ceně dobré. Stejně jako L7 nabídne i tato novinka užitečnou technologii NFC, která se nyní velmi rozmáhá.

TIP: přečtěte si více informací o LG Optimus L5 v našem preview

LG Optimus L5 – první pohled na MWC

Fotogalerie - LG Optimus L5

LG Optimus L3: malá stylovka

Nejmenším a nejlevnějším zástupcem nové série L je model L3, který zepředu už zdaleka nevypadá tak elegantně, jako větší sourozenci. Rámeček kolem relativně malého displeje je poměrně tlustý a přední strana se nám zdá trochu těžkopádná. Hodně nám připomíná slavné modely Chocolate. Zadní část je ale stále velmi elegantní a zezadu se jedná v podstatě o zmenšenou kopii nejvyššího modelu série L7.

LG Optimus L3 nabídne 3,2 palcový displej a rozlišení QVGA, tedy opravdu základní specifikace, přičemž na displeji je opravdu nižší cena už poznat. Operační systém bude ve znamení starší verze Androidu 2.3 Gingerbread a LG se tak na rozdíl od dvou sourozenců řady L nerozhodlo vybavit jej novějším Ice Cream Sandwichem. Vzhledem k nižší ceně musíme oželet NFC.

TIP: přečtěte si více informací o LG Optimus L3 v našem preview

LG Optimus L3 – první pohled z MWC

Fotogalerie - LG Optimus L3

Celkově na nás nové LG řady L Series udělaly velmi dobrý dojem, který kazilo pouze místy neodladěné prostředí, což se snad do zahájení prodeje podaří vyřešit. Jak se nové LG se zbrusu novým L designem líbí vám?