LG Optimus 3D Max (Cube): tenký nástupce s 3D dostane NFC

Bylo to právě LG, které představilo první pořádný 3D smartphone v obalu modelu Optimus 3D. Výrobce ale nelení a hodlá v tomto trendu pokračovat odhalením zbrusu nového modelu, který bychom mohli považovat za duchovního nástupce průkopníka. Optimus 3D Cube ale nenabídne jen prodloužené jméno, nýbrž také dost koňských sil pod kapotou.

Je nad slunce jasné, že tím nejdůležitějším faktorem bude především duální fotoaparát schopný fotit a natáčet ve 3D. To ale nechme na potom a zaměřme se na design. Ten se od původního Optimuse moc nezměnil a pokud se podíváte na oba přístroje vedle sebe, v zásadě rozdíl takřka nepostřehnete. Logo na zadní strane změnilo umístění, přepracován byl design zadní stran, ale jinek se stále jedná o zaoblenou cihličku s velmi decentním designem.

Rozdíly ale přece jen jsou. Optimus 3D Max (případně Cube - jak je označována verze pro Koreu a možná jiné části světa) je především mnohem tenčí a s tloušťkou 9,6 mm patří mezi nejtenčí 3D přístroje na trhu. Přední stranu zabírá velký displej a vzadu moc nevyčnívá ani fotoaparát, takže by mělo bý používání novinky pohodlné.

TIP: přečtěte si také naši recenzi na model LG Optimus 3D.

Svět ve 3D

Optimus 3D Cube by měl dorazit s plnohodnotným editorem 3D videa. K pohodlnému používání má dopomoci velký TFT displej (v případě verze Cube s IPS s technologií Nova) s rozlišením 800 x 400 pixelů, úhlopříčkou 4,3 palce a velmi dobrým kontrastem. Samozřejmostí je opět technologie paralaxní bariéry pro 3D zobrazení bez potřeby 3D brýlí. Jsme však zvědavi, jak se technologie posunula kupředu oproti současnému modelu Optimus 3D. Operační systém Android 2.3 Gingerbread navíc bude doplněn o specifické uživatelské prostředí, které zplna využije 3D efektů. Dočkat bychom se v budoucnu měli i aktualizace na Ice Cream Sandwich.

O 3D záběry se postará duální fotoaparát s rozlišením 5 Mpx a přisvětlovací LED diodou. V přístroji najdeme i přední VGA kamerku pro videohovory. Dostatečný výkon by měl zaručit dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz (předpokládá se opět Texas Instruments), 1GB RAM paměti a interní úložiště o velikosti 16 GB u Cube a 8 GB u verze Max. LG zatím nepotvrdilo přítomnost slotu pro microSD karty, takže zatím vycházejme z toho, že nikoliv. Doufejme, že však slot pro microSD karty obsahovat bude, protože jeho absence by byla u multimediálního telefonu s takto malou pamětí poměrně tristní.

Oficiální obrázky modelu LG Optimus 3D.

K mání i další lahůdky včetně NFC

Focení a multimediální výbava celkově bude rozhodně největším lákadlem modelu, to ale neznamená, že by zaostával v dalších oblastech. Dodatečné informace a specifikace jsou bohužel prozatím hodně ořezané, víme ale, že model přinese podporu NFC včetně systému LG Tag, na který bude spoléhat i model Optimus LTE Tag. Ani tady tedy nebudete mít problém ve mžiku měnit nastavení svého přístroje pouhým švihem přes štítky.

Samozřejmostí je pak široká paleta připojení včetně Wi-Fi a Bluetooth, chybět by neměla také GPS navigace s funkcí A-GPS. Přístroje slibuje udržet naživu baterie o kapacitě 1520 mAh, což sice není mnoho, na informace o opravdové výdrži si ale budeme muset ještě počkat.

LG Optimus 3D Max/Cube bude plně prezentován na výstavě MWC v Barceloně příští týden. Prozatím se přístroj plánuje na korejský trh s cenovkou 847 000 jenů, tedy cca 14 400 Kč. Celosvětová dostupnost a cena bude zřejmě oznámena právě v Barceloně. Jak se vám nový 3D mobil líbí?

Technické parametry LG Optimus 3D Max

Kompletní specifikace
Konstrukce126,8 × 67,4 × 9,6 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 400 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 6 890 Kč

Zdroje: lgnewsroom.co, m.androidcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze