ViewSonic uvádí nové tablety: třikrát Android a jednou Windows

Na MWC 2012 v Barceloně nevystavují jen velcí nadnárodní giganti jako je Sony, Nokia či HTC, ale i menší, méně známější výrobci. Jedním z nich je i americká firma ViewSonic, která představila hned čtyři nové modely, které lákají především cenou.

ViewSonic v neděli na Mobile World Congressu na své tiskové konferenci představil celkem čtyři nové tablety své zaběhlé řady ViewPad. Jedná se o dva levnější sedmipalcové modely G70 a E70 s nejnovějším Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, a pak jeden dražší tablet s označením ViewPad E100 s displejem o "iPadovské" úhlopříčce 9,7 palce. Posledním tabletem je pak ViewSonic ViewPad P100, který přichází s dospělým operačním systémem Windows 7 "na palubě". Pojďme si k těmto novinkám říci něco bližšího.

ViewSonic ViewPad E70: Android 4.0 za pár korun

ViewSonic ViewPad E70 - oficiální fotografie

Tablet ViewSonic ViewPad E70 je nejnižším tabletem v portfoliu výrobce. Nabídne například 7 palcový kapacitní LCD displej, jednojádrový gigahertzový procesor, Wi-Fi, 4GB interní paměť, slot na paměťové karty microSD až do kapacity 32 GB, přední, pravděpodobně VGA (640×480 pixelů) kamerku pro videohovory, a nebo nejnovější operační systém Android 4.0 ICS s nadstavbou SPB Shell 3D. Říkáte si, že to je celkem průměrná výbava která asi nemůže nikoho zaujmout? To jistě, jenže to ještě neznáte cenu. Výrobce deklaruje, že tablet dostane na světový trh včetně Evropy koncem června za cenu pouhých 129 liber, tedy necelé 3 800 korun. Za tyto peníze už se o tabletu mnohem lépe uvažuje že ano?

ViewSonic ViewPad G70: výborná konektivita

ViewSonic ViewPad G70 - oficiální fotografie

O něco lépe vybavený a také téměř dvakrát dražší je pak model ViewPad G70. Za cenu v přepočtu něco kolem 7 700 Kč obsahuje funkce jako třeba opět 7 palcový displej s rozlišením 1024×600 pixelů, operační systém Android 4.0 ICS, 1 GB operační paměti RAM, 4GB interní paměti + slot pro paměťové karty. Z hlediska připojení nabídne tablet 3G, Wi-Fi, Bluetooth, a dokonce také mini HDMI port. K dispozici je pak i klasické micro USB a dokonce i mini USB pro připojení externích zařízení skrze redukci. Na zadní straně tabletu se nachází čočka 2 Mpx fotoaparátu, na přední pak 0,3 Mpx. V Evropě by se měl objevit do konce června.

ViewSonic ViewPad E100: s displejem iPadu 2

ViewSonic ViewPad E100 - oficiální fotografie

Posledním, a také největším a nejvybavenějším modelem na platformě Android, který ViewSonic na MWC 2012 představilo, je ViewPad E100. Disponuje displejem se stejnými parametry jako bestseller Apple iPad 2. Jedná se tedy o IPS panel s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024×768 pixelů. Z další výbavy pak můžeme jmenovat třeba tloušťku profilu pouhých 9,1 milimetru, gigahertzový procesor Cortex, OS Android 4.0 ICS, Wi-Fi 802.11 a nebo HDMI port. K dispozici budou dvě verze, jedna pouze s vestavěnou Wi-Fi, druhá, dražší pak ještě navíc s podporou 3G. První jmenovaná bude stát 7 700 Kč, ta vybavenější pak 9 600 Kč. Tablet svůj pobyt na trhu zahají stejně jako výše uvedený model G70 na konci června.

ViewSonic ViewPad P100

ViewSonic ViewPad P100 - oficiální fotografie

Nakonec jsme si nechali tablet s označením ViewSonic ViewPad P100. Ten je zcela odlišný, než všechny tři výše krátce představené tablety. Je totiž postavený na odlišené platformě, jejímž základem je dvoujádrový chipset N2600 od Intelu, který běží na frekvenci 1,6 GHz. Už z dodavatele čipové sady mnozí z vás jistě poznali, že se nejedná o tablet s OS Android, nýbrž o model s Windows 7 upravenými pro Touch. ViewPad P100 je vybaven 10.1 palcovým IPS displejem s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Bude se prodávat ve dvou verzích. Levnější s Wi-Fi přijde cca na 15 500 Kč, dražší s podporou 3G navíc pak na 19 100 Kč. Na pulty obchodů se stejně jako ostatní novinky od ViewSonic dostane v průběhu června.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze