Čínští výrobci v Barceloně: iPhone už neletí, kopírují se Androidy

10

Ani letos jsme si nemohli nechat ujít exkurzi mezi stánky malých čínských výrobců, kde se vždy dají objevit různé zajímavé telefony, a to buď původní a originální, nebo bezostyšné kopie známých telefonů. Podívejte se, co se v Číně mimo jiné vyrábí nyní.

Čína je obrovská země s více než miliardou obyvatel. To znamená obrovské příležitosti pro množství domácích výrobců. Zatímco výrobci jako Huawei nebo ZTE již mají své velké stánky v klasických pavilonech mezi ostatními výrobci a zaujmou špičkovými a originálními produkty, při návštěvě MWC nelze vynechat ani mnoho malých stánků méně významných čínských výrobců. Ti mají stánky umístěny pohromadě v takzvané čínské sekci. Návštěvníkovi se zde naskytne unikátní pohled na desítky kopií známých přístrojů, důchodcovské nebo odolné přístroje a samozřejmě také původní a originální přístroje a příslušenství.

TIP: podívejte se na expozici čínských výrobců z loňského roku

lephone - že by takto vypadal stánek společnosti Lenovo nebo si jen někdo z Číny vypůjčil název?

Ptáte se, co se letos kopíruje nejvíce? Překvapivě už netáhne iPhone, jehož kopie byly v uplynulých letech k vidění snad na každém stánku, ale vede HTC. Výrobci navíc nejenže téměř k nerozeznání okopírují design telefonu, ale nahraný Android obsahuje také prostředí Sense. Jediným rozdílem oproti originálu tak je nepoměrně hůře vyladěný software s trhanými animacemi a špatnými odezvami. Jinak jsou ale mnohé imitace takřka dokonalé. Velmi silnou inspirací je mnohým výrobcům již tradičně také finská Nokia. Kopie jejích telefonů na nás v čínské části vyskakovaly z každé druhé expozice.

Stánky byly maličké, ale obsah o to zajímavější...

Na stáncích se to nyní hemží levnými Androidy, přičemž tento systém už u dotykových přístrojů převládá nad různými proprietárními platformami. Mezi tablety stále nejvíce letí kopírování iPadu ve všech velikostech. Není tedy divu, že poté, co prodejci některých stánků spatřili naši novinářskou akreditaci a fotoaparáty, zakázali nám fotografovat a výrobky zakrývali. V některých stáncích nás naopak vybízeli k fotografiím nejen telefonů, ale i personálu a bannerů. V této části výstaviště je každopádně vždy zajímavé se projít. Člověk nikdy neví, na jaké skvosty narazí.

Podívejte se skrze naši fotogalerii do sortimentu méně významných čínských výrobců. Kopie známých výrobků nejsou bohužel ničím výjimečným...


Kromě mnoha originálních telefonů jsme na stánku společnosti UTime narazili i na zdařilou kopii HTC Sensation XE s 4,3 palcovým displejem, 5 Mpx fotoaparátem a Androidem 2.3, který nebyl příliš vyladěný. Naopak UTime S05 nebyl přesnou kopií a spíše se u modelu HTC ChaCha jen v mnoha věcech inspiroval.

Nokia E6? Kdepak, to je UTime G52A


Co takhle méně přesné kopie HTC Sensation XL nebo bílého Samsungu Galaxy S II? Všimněte si, že místo HTC Sense používá výrobce Quality své vlastní prostředí QT Sense, kterým se chlubí na zádech telefonu. Co naplat, že je to do puntíku zkopírované HTC Sense.

Další čínské telefony různých konstrukcí, tvarů, operačních systémů a barev. Našli jste nějakého svého favorita?

Na některých stáncích jsme fotit nemohli, ale naštěstí lze výrobky dohledat na internetu. Pro výrobce lephone je evidentně vzorem finská Nokia...

Výrobce Konka (povšimněte si stejného fontu v logu, jaký používá Nokia) se snaží o originální telefony

Je libo projektor pro iPhone? Není problém

Výrobce KDI Anycool se nejdříve na stánku i ve svém katalogu pochlubí svými certifikáty, a poté ukáže originální přístroje i ty, které svůj vzor vidí u Blackberry, HTC či Applu. Co například Blackberry s operačním systémem Android? Zde bez problému

Který originální přístroj či kopie vás zaujala nejvíce? Pořídili byste si některý z levných modelů imitující známý telefon, nebo volíte raději výrazně dražší originál?

Diskuze ke článku
Pavel
Že je hamba nefackuje... A každýho kdo si něco takovýho koupí stejnětak.
Michal
Asi nikdy nepochopím, jak si někdo může neco takovýho koupit. :\
I když jestli je v tom Android, tak by to mohlo být o něco lepší, než různé pochybné kopie iOSu.
Johny
A to se někdo vzteká nad kopírováním písniček :D
wendaphone
je to děsný jak se dokážou opičit a jak se někdo dokáže spokojit s takovou strašnou kopií !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze