Asus Transformer Pad Infinity: Super IPS+ FulHD displej a čtyřjádro

8

Nejnovější tablet Asus Transformer Pad Infinity zřejmě ode dnešního dne nedá spát celé řadě uživatelů. Výrobce s tímto tabletem nasadil laťku opravdu vysoko a jen stěží alespoň v letošním roce najde překonavatele. Silná slova? Nikoliv. Ve výbavě nalezneme Super IPS+ displej s Full HD rozlišením. Nový čtyřjádrový procesor Krait nebo konektivitu LTE.

Nový tablet Infinity můžeme označit za technologický skvost či špičku mezi tablety. Obrázek o velikosti tabletu si můžeme udělat podle těchto čísel 263 x 180,8 x 8,5 milimetrů s hmotností 586 gramů. Jeho výbava je vskutku dech beroucí, ostatně jak by ne. Dotykový displej úhlopříčky 10,1 palce nabízí špičkovou technologii Super IPS+ s jasem 600 nit a především jemným rozlišením Full HD 1920 x 1080, toto rozlišení je na poli tabletů zatím ojedinělé. Další premiérou je použití nové generace ochranného minerálního skla dotykového displeje Gorilla Glass 2.

Asus Transformer Pad Infinity - oficiální fotografie

Distribuovány budou dvě verze, které budou od sebe odlišeny jiným procesorem. V první verzi tepe výkonný dvoujádrový procesor MSM 8960 z dílen Qualcommu s čipsetem Snapdragon S4 Krait pracující na frekvenci 1,5 GHz bude se jednat o verzi se 3G/4G modulem. Druhá verze (Wi-Fi verze) bude disponovat výkonnějším procesorem, který bude založený na čtyřjádrovém procesoru nVidia s čipsetem Tegra 3 a frekvencí 1,6 GHz. Operační paměť RAM činí 1 GB. Co se týče interní paměti, do prodeje vstoupí tři verze s paměťovými moduly 16 GB, 32 GB, 64 GB. Navíc ASUS dále na svém externím uložišti poskytne exkluzivní kapacitu 8 GB s doživotní licencí k užívání zdarma.

Asus Transformer Pad Infinity - oficiální fotografie

Konektivita nenechá nejednoho uživatele chladným. Nejzajímavější technologií je vysokorychlostní LTE, dále pak bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n. Tablet bude s ostatními zařízeními komunikovat skrze nejnovější generace Bluetooth 4.0 LE (Wi-Fi verze tabletu) a Bluetooth 2.1 (3G verze tabletu) nebo pomocí nové technologie Wi-Fi Direct. Prodejní verze se budou navíc lišit v přítomnost 3G modulu. Slabé stránky nenajdeme ani co se týče fotoaparátů. Na zadní straně je 8 Mpx fotoaparát, jenž má objektiv s vysokou světelností f/2.2 a navíc i přisvětlovací diodou. Pro videohovory je určená webová kamera na přední straně s rozlišením 2 Mpx.

Infinity nestrádá ani v oblasti konektorů. Nabídne tradiční 3,5 mm jack, MicroHDMI konektor typu D a čtečku karet MicroSDHC. V senzorech se o slovo hlásí gyroskop, akcelerometr a světelný senzor. S tabletem bude možné i navigovat, díky vestavěnému GPS modulu spolu s kompasem. K tabletu bude možno zakoupit dokovací QWERTY klávesnici. Do prodeje by tablet měl vstoupit s předinstalovanou verzí Androidu 4.0 ICS. Ojedinělý požitek z hudebního poslechu přinese technologie ASUS SonicMaster. Zatím není jasné, kdy by měl nový tablet vstoupit do prodeje a za jakou cenu. Osobně ale tipujeme vysokou cenu, na hranici 17 000 Kč s DPH. Co na nový tablet říkáte? Má vůbec nějaké nedostatky? Myslíte si, že najde svého pokořitele v letošním roce?

Technické parametry ASUS Transformer Pad Infinity

Kompletní specifikace
Konstrukce263 × 180,8 × 8,5 mm, 586 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor6 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012, ?
Diskuze ke článku
Santini
Já myslím, že nevýhoda bude jasná ... cena :D ... Teď trochu vážněji, tablet vypadá skvostně jak po stránce výbavy, tak i designově (i když to je můj subjektivní názor a nechci ho nikomu vnucovat). Asus si vzhledem k tomu, co udělal, může dovolit cenu poněkud nadsadit, přeci jen nemá žádného přímého konkurenta s takovýmito výkony.
g
no, uvidime, co "jabka" ... ale pro me osobne to nejlepsi, co je na trhu, paklize Prime nepoklesne do cenove hladiny, kde Infinitiho zlomi pomerem cena/vykon...pak je Prime vitezem na cele care;)
dddd
Vy tam uvádíte hudba a video: ne... to je překlep ne?
Anton
...překonavatele? Opravdu? To se autor překonal. Asi myslel soupeře (viz perex)..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze