Samsung Galaxy Beam: telefon s projektorem

1

Původně se od Samsung na MWC v Barceloně mnoho nečekalo. Jihokorejský výrobce nás ale překvapil a dnes představil telefon s vestavěným projektorem a nazval jej Galaxy Beam. Dle zařazení do řady Galaxy nepřekvapí operační systém Android 2.3. Ve výbavě nechybí dvoujádrový procesor nebo 8 GB interní paměti.

Chtěli byste svým blízkým či známým pouštět svá videa a fotografie, ale nechce se vám všude tahat nezbytné propojovací kabely? Řešením by mohl být nový Samsung Galaxy Beam, který má ve svém těle zabudovaný malý projektorů se světelností 15 lumenů. Stačí si tedy jen vyhledat bílou plochu či použít jakékoliv plátno a můžete prezentovat vaše výtvory. Dle výrobce by měl Galaxy Beam stačit i na 50 palcové plátno.

Samsung Galaxy Beam - oficiální fotografie

"GALAXY Beam poskytuje mobilní svobodu, což umožňuje unikátní sdílení digitálního obsahu pro každého, kdekoliv a okamžitě, z tenkého a snadno přenosného telefonu," řekl JK Shin, prezident a IT divize Mobile Communications společnosti Samsung Electronics .

Spolu s projektorem bude připravena i speciální aplikace, pomocí které snadno nastavíte vše potřebné. Nic vám nebude bránit pohodlném prezentování. Dokonce i hmotnost telefonu se udržela na únosné hladině 145 gramů.

Projektor se vešel do tenkého těla

Samsung myslel i na dostatečný přísun energie a vybavil Galaxy Beam baterií o kapacitě 2000 mAh. Ve výbavě figuruje operační systém Android 2.3 Gingerbread a o plynulost se postará dvoujádrový procesor taktovaný na 1 GHz. Svůj multimediální obsah snadno uložíte do interní 8 GB paměti. Samozřejmostí je rozšíření paměťovými kartami až o dalších 32 GB.

Displej je typu TFT a na ploše 4 palců operuje s rozlišením 800 x 480 pixelů. Nechybí ani fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů, automatickým ostřením nebo přisvětlovací diodou. Bezchybný je Galaxy Beam i v datech. Rychlost zajistí HSDPA, HSUPA a také Bluetooth 3.0.

Prozatím není oznámeno, kdy se začne Galaxy Beam prodávat a otazníky visí i nad cenou. V každém případě jde o velmi šikovné spojení telefonu a projektoru mající šanci uspět. Zaujala vás novinka a využili byste její integrovaný projektor?

Technické parametry Samsung Galaxy Beam

Kompletní specifikace
Konstrukce123,9 × 64,2 × 12,6 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012, 6 499 Kč
Diskuze ke článku
Roman
Jsem zklamaný, čekal jsem na lepší procesor pro galaxy S2 nebo pro galaxy note, a oni projektor a tablet :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze