Huawei MediaPad 10 FHD: čtyřjádrový král s novým Androidem

10

Huawei v Barceloně představuje svůj dlouho očekávaný tablet s 10,1 palcovým displejem. Model s označením MediaPad 10 FHD přináší třeba právě jemný IPS displej, čtyřjádrový procesor vlastní výroby nebo nejnovější Android 4.0. Bude to důstojná konkurence pro Asus či Samsung?

Tip! přečtěte si také článek - Huawei Ascend D1: Android 4.0, HD displej a značkový zvuk

Mnoho zákazníků ještě před začátkem letošního ročníku veletrhu MWC 2012 v Barceloně doufalo, že čínský výrobce Huawei, který v posledních letech díky téměř 100% sázce na platformu Android zažívá nebývalý vzestup i v globální konkurenci právě na kongresu představí 10,1 palcovou verzi celkem úspěšného tabletu MediaPad, který ale nabízel "pouze" 7 palcový zobrazovač, což některým náročnějším uživatelům zkrátka nestačilo.

Původní 7 palcový tablet MediaPad se dočkává svého většího nástupce
Čtěte také - Recenze Huawei MediaPad – Poctivý kus tabletu

Naštěstí Huawei se drží hesla "náš zákazník náš pán", a v Barceloně na Mobile World Congressu na svém stánku kromě špičkově vybavených mobilů řady Diamond Ascend D Quad, XL a Ascend D1 představuje právě i mnohými toužebně očekávaný, a špičkově vybavený velký tablet s označením MediaPad 10 FHD.

Huawei MediaPad 10 FHD - oficiální fotografie

Jak už jsme si řekli výše, nový tablet patří mezi ty největší tablety současnosti. Ty všechny shodně nabízejí úhlopříčku 10,1 palce. Tu tedy logicky nabízí i displej tabletu MediaPad FHD. Jeho dalšími parametry jsou technologie LCD IPS, a hlavně vysoké rozlišení (odtud název FHD) 1920 x 1200 pixelů s u tabletů nevídanou jemností 226ppi, čímž tablet o kousek překonává i svého aktuálně nejvybavenějšího rivala Asus Transformer Pad Infinity. Kromě nejjemnějšího displeje by měl nový MediaPad nabídnout i nejrychlejší reakce, a to díky čtyřjádrovému procesoru K3V2 s taktem 1,5 GHz na každé jádro, který si vyrobil sám Huawei. Procesor by měl být údajně ještě rychlejší, než všemi možná až příliš vychvalovaná nVidia Tegra 3. Jestli je toto tvrzení pravdivé však ukážou až reálné testy, na které se velice těšíme.

Huawei MediaPad 10 FHD

Dalším důležitým faktorem, který kromě silného procesoru významně ovlivňuje plynulost běhu systému, je kapacita operační paměti RAM. Ta u modelu MediaPad 10 FHD dostala celé 2 GB. V tomto ohledu přístroj tedy nechává veškerou konkurenci daleko za sebou. Hraní těch nejnáročnějších 3D her či další výpočetně obtížné operace tedy pro něj nebudou žádným oříškem. Další oblastí výbavy tabletu, o které se musíme zmínit, je datová konektivita. Přístroj pracuje v běžných GSM sítích, a pro mobilní internet nabídne 2G přenosy a také vysokorychlostní 3G HSPA+ 84Mbps včetně LTE. Vestavěné moduly pro Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 3.0 jsou pak už téměř povinností.

Tablet dále nabízí hlavní, 8 megapixelový fotoaparát s autofocusem umístěný na zadní straně a sekundární přední kamerku s rozlišením 1,3 Mpx určenou pro videohovory a operační systém Google Android 4.0 ICS, tedy tu nejnovější verzi systému. Tělo je vytvořeno z hliníkové slitiny, vážící necelých 600 gramů. Přitom si ale zachovává příjemnou tenkost pouhých 8,8 milimetru.

Tablet by se měl začít prodávat na světových trzích v průběhu 2. čtvrtletí tohoto roku za blíže nespecifikovanou cenu, kterou vzhledem k výbavě a dlouhodobě nízké cenové politice výrobce odhadujeme na 14-15 tisíc korun. Jakmile se tablet dostane do prodeje v České republice, budeme vás o tom neprodleně informovat.

Technické parametry Huawei MediaPad 10 FHD

Kompletní specifikace
Konstrukce257 × 176 × 8,8 mm, 598 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 280 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor6 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2012, 12 000 Kč

Zdroje: huaweidevice.com

Diskuze ke článku
ne
" Ta u modelu MediaPad 10 FHD dostala celé 2 GB. V tomto ohledu přístroj tedy nechává veškerou konkurenci daleko za sebou. Hraní těch nejnáročnějších 3D her či další výpočetně obtížné operace tedy pro něj nebudou žádným oříškem. "

od kdy je hrani her zavisly na velikosti pameti? Co to ma za grafiku? Jakej je vykon? ..nic..
Daff.cz
Myslim si, ze jeste chvili a Huawei bude svetove vyrobce ucit jak se dela tablet a telefon... :D
krikri
Můj názor je takový, že papírově je si ce nejsilnějším tabletem. Ale Apple Ipad ho trumfne už jen tím že to je Apple :-)
dertas
Apple je hnus pre debilkov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze