Hauwei Ascend D quad: živě z Barcelony (první dojmy a video)

3

Hauwei vstupuje do čtyřjádrové éry modelem Ascend D quad a zároveň dokazuje, že se s tímto výrobcem musí v roce 2012 rozhodně počítat. Ambiciozní plány dokládá mimo jiné právě působivý model Ascend D quad, který na nás udělal velmi dobrý dojem.

Huawei vkráčelo do roku 2012 opravdu rázně. Nejdříve v Las Vegas představilo nejtenčí smartphone a nyní představuje své vlastní čtyřjádro. To je o to zajímavější, že telefon bude v prodeji v několika variantách. Kupující si budou moci vybrat jak rychlost procesoru (1,2 GHz nebo 1,5 GHz) jako u počítačů, tak velikost baterie. Zatímco standardní model má 1800 mAh (je tenký 8,9 mm), v prodeji bude i varianta Ascend D quad XL, která bude sice tlustší o dva milimetry, ale nabídne obří 2 500 mAh baterii pro opravdu dlouhou výdrž na jedno nabití.

TIP: přečtěte si kompletní představení Huawei Ascend D quad v preview

Hauwei Ascend D quad – první pohled z MWC

Jaké jsou naše první dojmy z novinky? Velmi pozitivní. Telefon působí hodnotně a je velmi dobře zpracován přesto, že se jedná o předprodukční kousek. Navzdory velkému displeji není telefon nijak přerostlý a rozměry jsou rozumné. Nejedná se o žádný designový "odvaz", ale spíše o další z "placek". Pozitivní zprávou však bude, že se bude prodávat i v bílé barvě. Přístroj dobře padne do ruky a potěší poměrně hodnotně působící zadní kryt, který není z levného tvrdého plastu, ale z měkčeného materiálu s jemným reliéfem.

Impresivní jsou zejména kompletní specifikace, které naleznete pod článkem níže. Huawei použilo svůj vlastní čtyřjádrový procesor (K3V2), který je údajně výkonnější, než ten ve známém čipsetu Tegra 3. Nechybí ani grafický akcelerátor, který má v případě Ascendu D quad 16 jader. Huawei na tiskové konferenci zdůrazňovalo chytrou technologii úspory energie, přičemž telefon by měl být o 30% úspornější, než běžný průměr. Uvidíme... Na tiskové konferenci došlo také na srovnání s iPhonem 4S, oproti kterému má Ascend D quad díky dvěma mikrofonům a redukci šumu lepší kvalitu videohovorů.

Pochválit musíme také kvalitní 4,5 palcový HD 720p displej technologie IPS+. Je úžasně jemný (330 ppi) a celkově velmi kvalitní. Dobré jsou pozorovací úhly a vzhledem k technologii displeje překvapivě saturované barvy. Super AMOLED Plus displeje od Samsungu však mají barvičky ještě mnohem zuřivější. Android 4.0.3 vykazoval plynulý chod a výborné reakce. Žádné prodlevy nebo záseky systému se ani na těchto předprodukčních vzorcích nekonaly, což je velmi dobrá zpráva.

Hauwei se také chce stát jedním z lídrů na trhu fotomobilů a modelem D quad dělá první krůček. 8 Mpx fotoaparátu nechybí HDR a jeho senzor je typu BSI pro lepší snímky v noci.

Celkově na nás tedy model Ascend D quad udělal velmi dobrý dojem a těšíme se, až se dostane k nám do redakce. Prodávat by se měl začít globálně během druhého čtvrtletí a cena by měla být o 15-20% nižší, než u konkurence. Konkrétní čísla ale nezazněla, Huawei ještě stále nad cenou přemýšlí. Jak se líbí vám? Máte nějaké otázky? Dokud jsme v Barceloně, můžeme ještě novinku podrobněji vyzkoušet. Proto se nás ptejte na to, co vás zajímá.

Technické parametry Huawei Ascend D quad

Kompletní specifikace
Konstrukce129 × 64 × 8,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2012, ?
Diskuze ke článku
Tomáš
Myslím, že moje NEO letí z okna:-D 1.5 GHz a 2500mAh to je kombinácia ako lusk...
Romualdo
Telefon vypadá velmi pěkně a kvalitně, jen mi jeho záda dosti připomínají Samsung Galaxy SII.
Marek
No ze začátku jsem ho chtěl ale jakmile jsem slyšel slovo vlastni procesor a grafika tak u mne skončil takovýhle mobil jedině na hry a čekat až tu hru upraví pro tohle ne dík.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze