HTC One V: nejlepší fotomobil střední třídy?

2

HTC One V je posledním zařízením z trojice novinek One X a One S. Řekli bychom si, to nebude příliš vybavené zařízení. Naopak, chlubí se dotykovým displejem velikosti 3,7 palce, 1 GHz jednojádrovým procesorem ale hlavně špičkovým fotoaparátem s objektivem o světelnosti f/2.0 a novým obrazovým procesorem.

HTC One V - oficiální fotografie

Ač je HTC One V nejméně vybaveným zařízení z představené trojice novinek, za svoji funkční výbavu se stydět rozhodně nemusí. Střední třída právě získala svého favorita. Funkční výbava je "zabalena" v hliníkovém unibody těle po vzoru již staršího telefonu HTC Legend. Kromě vynikajícího zpracování, nabídne dále dotykový displej s úhlopříčkou 3,7 palce a rozlišením WVGA 800 x 480 bodů, ten je navíc chráněný minerálním sklem Corning Gorilla Glass, který zabraňuje škrábancům či jinému mechanickému poškození.

Nepřehlédněte: HTC One V živě z Barcelony: návrat bradaté legendy

HTC One V - oficiální fotografie

Pod dotykovým displejem si své místo našly i tři senzorové klávesy. Novinka nabídne jednojádrový procesor, pracující na frekvenci 1 GHz s pamětí RAM 512 MB. Do prodeje vstoupí zařízení s Androidem 4.0 ICS s nadstavbou Sense 3.6. Interní paměť nabídne slušnou kapacitu 4 GB, ta je dále rozšířitelná o paměťové karty typu MicroSDHC. Další soubory je možné ukládat na externí uložiště DropBox o kapacitě 25 GB.

HTC One V - oficiální fotografie

Mezi datovými funkcemi jsou zastoupeny bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, GPS modul. Pod nevyměnitelným krytem je připravena baterie kapacity 1 500 mAh. Velkým lákadlem je pak zcela inovovaný fotoaparát o rozlišení 5 Mpx, automatickém zaostřováním a především objektivem s největší světelností f/2.0, co jsme doposud mohli vidět. Kvalitnější fotografie by měly být i díky novému obrazovému čipu ImageChip. Videorekordér pořizuje nahrávky v rozlišení 720p. Na přední fotoaparát výrobce zapomněl.

Novinka by měla vstoupit na některé trhy již v dubnu letošního roku za dosud výrobcem nespecifikovanou cenu. Co říkáte na novinku One V? Co říkáte na zbylou funkční výbavu? Diskutujte s námi pod článkem v diskuzi níže.

Nepřehlédněte: HTC One V živě z Barcelony: návrat bradaté legendy

Technické parametry HTC One V

Kompletní specifikace
Konstrukce120,3 × 59,7 × 9,2 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 7 999 Kč