Sony Xperia P: kovové unibody s nejjasnějším displejem

27

Xperia P bude po novince Xperia S druhým nejvybavenějším zařízením, spadajícím do série NXT. Novinka se pyšní hliníkovým unibody dílenským zpracováním. Nabídne 8 Mpx fotoaparát s pořizováním Full HD videí a novou technologii dotykového displeje White Magic, vyznačující se obrovským jasem a věrohodnou bílou.

Sony Xperia P - oficiální fotografie

Xperia P bude zařízením, u kterého si nemusíme pokládat otázku, jaké bude dílenské zpracování. Tělo novinky s rozměry 122 x 59,5 x 10,5 mm je z jednoho kusu kovu, kdy hlavním a stěžejním materiálem je hliník, k překvapení se toto řešení nijak zásadně neprojevilo na konečné hmotnosti, která je 120 gramů. Výpočetní výkon obstará 1 GHz dvoujádrový procesor s čipsetem U8500 a operační pamět 1 GB RAM. Mezi konektivitou můžeme počítat s bezdrátovými sítěmi Wi-Fi b/g/n a sítěmi 3G s HSDPA a HSUPA. Interní čip NFC bude komunikovat s novým příslušenstvím SmartTags, dále bude přítomen i konektor MicroHDMI.

Sony Xperia P - oficiální fotografie

Značnou pozornost na sebe strhne nová technologie dotykového displeje White Magic - údajně by měla svými zobrazovacími schopnostmi patřit mezi nejjasnější dotykové displeje na trhu, s výbornou čitelnosti v exteriéru a vyznačovat se bude i věrohodným podáním bílého odstínu. Nesmí chybět zobrazovací BRAVIA engine, pro věrohodnější a živější zobrazení barevných odstínů. Vedle toho dotykový displej Reality nabídne úhlopříčku 4 palce a rozlišení 960 x 540 bodů. Na displeji se bude vyjímat operační systém Android, bohužel ze začátku ve verzi 2.3. Je však přislíben brzký update na 4.0 Ice Cream Sandwich.

TIP! Sony Xperia P na fotkách a videu přímo z Barcelony

Výrobce je pyšný i na implementovaný 8 Mpx fotoaparát s technologií Exmor R, která zaručí vynikající výsledky ve zhoršených světelných podmínkách, navíc pořízení snímků bude okamžité. Vestavěná videokamera zvládne pořizovat nahrávky v 1080p Full HD rozlišení (1920 x 1080 bodů). Po vzoru loňských Xperií bude možno vytvářet 3D panoramatické snímky. Nesmíme zapomenout ani na přední videokameru pro videohovory, která má nižší rozlišení VGA 640 x 480 bodů.

V multimédiích výrobce zvolil ověřené technologie, převzaté ze svých hudebních přehrávačů. Namysli mám například vylepšení zvuku Clear Bass, Clear Stereo. Technologie xLoud se postará o ještě hlasitější zvukový přednes. Každý hudební příznivce si přijde na své, díky široké kompatibilitě zvukových formátů MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg vorbis. Sony si dává záležet i na bohaté podpoře sociálních sítí, ty jsou v aplikaci TimeScape, nechybí ani Twitter klient nebo Facebook 2.0. Ostatní výbavu završíme zmínkou o přítomnosti GPS modulu. Radost zřejmě nepřinesu uživatelům, kteří prahnout po větších kapacitách. Xperia P přichází s interní 16 GB pamětí, bez možnosti dalšího rozšíření paměti.

Xperia P vstoupí na pulty prodejen v polovině druhého čtvrtletí, za výrobcem dosud nespecifikovanou prodejní cenu. Na výběr bude ze tří barevných variant. Navíc do prodeje by měla vstoupit s novou kolébkou Smart Dock, díky které se mobilní telefon přemění v multimediální centrum, které bude komunikovat s ostatními zařízeními. Nebude chybět ani přístup do nových služeb Sony Unlimited, kde bude ke stažení k dispozici bohatá nabídka filmů, her a hudebního obsahu. Co na novinku říkáte? Jak se vám líbí? Oceníte unibody konstrukci? Vidíte nějaké nedostatky?

TIP! Sony Xperia P na fotkách a videu přímo z Barcelony

Technické parametry Sony Xperia P

Kompletní specifikace
Konstrukce122 × 59,5 × 10,5 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 305 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012,
Diskuze ke článku
11majkl
Moc pěkný telefon konečně něco jinýho než plast škoda malé kapacity baterie myslím si že se bude dobře prodávat.
mrazik
moc pekne...
ale jen 16 GB pameti? velka bida... :-/
xsarahdi
No už mám vybraté...Xperia P je víťaz pre tento rok

Procesor ST-Ericsson, veľkosť ideálna, 4" white magic displej bude určite nádherný, hliníkový kryt z jedného kusu,FULL HD ExmorR a pekný dizajn...

Je rozhodnuté ...aj keď tá pamäť ma štve...nič iné iba to....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze