ZTE Era: čtyři jádra s Tegrou 3 v tenkém těle

1

Na právě probíhajícím Mobile World Congressu v Barceloně se prezentuje i výrobce ZTE. Dnes představil svou novou vlajkovou loď nesoucí jméno Era. Nabídne nejnovější operační systém Android, výkonný čtyřjádrový procesor nebo jemný qHD displej. Neméně ale uchvátí i extrémně tenkým tělem.

Módní vlnou, za kterou se letos budou výrobci honit, jsou čtyřjádrové procesory. To si uvědomilo i ZTE a přispěchalo s novinkou Era, jejíž procesor je pod palcem nVidia Tegra 3, které se nově pojmenovává jako 4 PLUS 1. K dispozici je totiž ještě úsporné páté jádro, díky kterému by měl telefon nabízet lepší pohotovostní dobu, než na jakou jsme doposud zvyklí.

ZTE Era - oficiální fotografie

Designově se jedná o hezké, zaoblené zařízení, jehož předností je extrémně malá tloušťka. Veškeré moderní výbava se vměstnala do 7,8 milimetru tenkého těla. ZTE Era se tak řadí mezi nejtenčí mobilní telefony, které se letos dostanou na trh. Displej narostl na 4,3 palce a nenabídne HD rozlišení. Nicméně i použité qHD (960 x 640 pixel) rozlišení zajistí velmi jemnou podívanou na operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, kterým je Era vybavena.

Multimediální zážitek okoření podpora Dolby Sound. Své fotografie z 8 megapixelové fotoaparátu, hudbu a videa uložíte do interní 8 GB paměti, která půjde naštěstí rozšířit paměťovými kartami microSDHC o dalších 32 GB. Ve výčtu dalších funkcí nechybí rychlá data HSDPA a HSUPA, Bluetooth 3.0 a dokonce také NFC. ZTE Era se nejprve dostane do Číny a na přední evropské trhy. Uvedení výrobce plánuje ve druhé polovině roku. Cena prozatím nebyla upřesněna.

Článek průběžně aktualizujeme.

Technické parametry ZTE Era

Konstrukce? × ? × 7,8 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetnVidia Tegra 3, CPU: 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012, ?
Diskuze ke článku
best mobil
Docela se mi libi. Pokud by cena nepresahla 10tisic tak by se dal vymenit za muj galaxy nexus :D, tento má tegru 3 coz me laka a navic ma slot na karty.. snad by vydrzel i 5dni provozu jen doufam ze baterka je kolem 2000mah..nema tolik DPI tak by tolik nemusel zrat baterky.. ale chybi autofokus a 3,5 jack to je nejvetsi minus..podrobnosti zde: http://www.phonearena.com/phones/ZTE-Era_id6971

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze