Sony odhalilo evropské ceny nových Xperií P a U

21

Zaujaly vás dvě nové Xperie, které Sony představilo na Mobile World Congressu a přemýšlíte o jejich koupi? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Výrobce totiž dnes zveřejnil přibližné maloobchodní ceny obou novinek.

Sony Xperia P a Xperia U na oficiálních snímcích
Preview:

Sony Xperia U: výkonný "prcek" s barevnou bradou

Sony Xperia P: kovové unibody s nejjasnějším displejem

Sony na veletrhu MWC Barcelona 2012 ke zklamaní mnohých představilo pouze 2 telefony. Jedná se o další přírůstky do letošní nové série smartphonů od Sony nazvané Xperia NXT (zkratka Next=další), do které spadá ještě také vlajková Xperia S a také Xperia Ion. První jmenovaná Xperia S se již za několik týdnů začne prodávat, a druhá Xperia Ion, původně určená jen pro americký trh se k nám dostane snad někdy v průběhu léta, jelikož Sony v neděli večer na tiskové konferenci oznámilo, že ji bude prodávat i na globálním trhu.

Dvě novinky řady Xperia NXT, jejichž dostupnost už známe

Zpátky ale k horkým novinkám z Barcelony, barevné Xperii U, a dražší Xperii P s kovovou unibody konstrukcí. Když jsme vám je v pondělí představovali, tak jsme znali pouze jejich přibližnou dostupnost na trhu, kterou výrobce deklaroval zhruba někdy v průběhu druhého čtvrtletí roku. Neznali jsme ovšem cenu, za kterou se oba smartphony budou prodávat. To se ale změnilo. Sony dnes zveřejnilo, že konkrétně na evropském trhu se bude Xperia P prodávat za přibližně 449 euro, tedy v přepočtu asi 11 200 korun. To je celkem dost zvláště k faktu, že ne o moc hůře vybavená Xperia U bude stát pouze 259 euro, tedy asi nějakých 6 500 korun což už je pořádný rozdíl. Co myslíte, připlatíte si za kvalitnější konstrukci a displej WhiteMagic u Xperie P a nebo raději ušetříte a zvolíte mnohem levnější, ale téměř stejně vybavenou Xperii U?

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
honza
Tak to je fajn cena za xperii U, jen škoda že tam není paměťovka :/ Nevím jakým racionálním způsobem by to vysvětlili.
Juras
No, myslím si, že ta cena za Xperii P je docela vysoká :-(...hlavně když Xperia S má stát okolo 12000,- až 13000,-
Podle uniklého seznamu telefonů pro rok 2012 kde byla cena 308 Euro jsem počítal s cenou tak kolem 9000,- No snad brzy slevní ;-)
Rendy
Cena za S-ko je myslím přiměřená, za P-čko je krapet vyšší, ale vzhledem k ceně S-ka je to přiměřené. U-čko je za tu cenu parádní (pro mě ovšem nedostatek paměti)
Slepec
Tak jsem asi slepej, ale může mi někdo říct, kde jsou ty ceny???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze