Panasonic ELUGA Power: evropský silák s HD displejem

2

Po premiérovém odhalení modelové řady Eluga, která se představila jen v tom nejlepším světle, nám Panasonic ukazuje druhý model s názvem Eluga Power, který jak již název napovídá, bude o něco výkonnější, než jeho debutový kolega. Bude nám dvoujádrový procesor, HD displej a NFC stačit ke štěstí?

Jak jste si mohli přečíst již v preview prvního modelu, jednou z nejzářivějších vlastností obou smartphonů, je odolnost vůči vodě a prachu, podpořená certifikátem IP57. Oba modely jsou si nesmírně podobné, oba nabízí uživatelům futuristicky čistý design a tenounké tělo, které má Eluga Power jen o pár milimetrů tlustší (celkem 9,6 mm). Právě kombinace elegance a odolnosti bude zajisté úderným faktorem při prodeji smartphonů, nově představený model má ale přecejen o chlup náskok. Především co se hardwarového hlediska týče.

Výkonný a odolný

Eluga Power na rozdíl od kolegy nabídne rychlejší dvoujádrový procesor Qualcomm o taktu 1,5 GHz a operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich již v základu. Potěší také 8 GB integrované paměti s možností rozšířit jej až o 32 GB pomocí karet microSD (vlastnost, kterou původní Eluga postrádá).

Pravděpodobně nejzajímavějším parametrem je však obří pětipalcový LCD displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů, což novinku stačí do přímé konfrontace s bravurním Samsungem Galaxy Note. A Eluga rozhodně má, čím zaujmout.

Mimo slušného výkonu nabízí také 8 Mpx fotoaparát s osminásobným digitálním zoomem a možností natáčet FullHD video (1080p). Na přední straně také najdete kamerku pro videohovory s blíže nespecifikovaným rozlišením (předpokládáme ale klasické 1,2 Mpx).

V sekci připojení najdete opět vše potřebné, od Bluetooth 3.0, microUSB konektoru a Wi-Fi až po HSPA+, HSDPA a HSUPA. Novinkou pak je podpora NFC pro bezdrátovou komunikaci s okolím.

Velmi cenným přínosem bude i silnější akumulátor s kapacitou 1800 mAh (oproti 1150 mAh u původního modelu) a především technologií Superfast charging, díky které nabijete 50% baterie již za půl hodiny (80% pak zabere 57 minut).

„ELUGA Power je pro nás milníkem, jelikož sebou jeví vše, co by moderní smartphone měl představovat. Pěkně dlouhou dobu musely smartphony dělat kompromis v designu či ořezávat funkčnost, aby se dostaly k ideálu. ELUGA Power značí důležitý bod zlomu, jelikož uživatelům přinese obojí,“ nechal se slyšet Toshiya Matsumura, generální manažer společnosti Panasonic.

Panasonic Eluga Power prozatím nemá přesné datum vydání ani cenovou hladinu. Jakmile se dozvíme něco nového, budeme vás informovat.

Technické parametry Panasonic Eluga Power

Kompletní specifikace
Konstrukce136 × 70 × 9,6 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2012, ?

Zdroje: androidcentral.com