MWC 2011 Barcelona - aktuální zpravodajství

Mobile World Congress v Barceloně je každoročně klíčovou událostí v mobilním světě. Nejinak tomu je i letos, kdy se čeká představení řady atraktivních novinek. Kromě nových telefonů, tabletů a dalších mobilních specialit bude MWC prošpikován důležitými vývojářskými i dalšími prezentacemi a přednáškami. Od výrobců se ale čeká také stanovení trendů a směřování mobilního vývoje. Tým mobilenet.cz vám přinese aktuální zpravodajství přímo z Barcelony. aktualizováno 18. 2. - 12:36

MWC 2011

3D technologie v mobilních zařízeních, dvoujádrové rychlé procesory, špičkové displeje, dokonalá grafika a přitom absolutní mobilita. Tak budou vypadat prezentační stánky mnoha mobilních výrobců. V předvečer i v průběhu kongresu budeme svědky představení mnoha nových telefonů, tabletů a dalších zařízení. Novinky chystá LG, Samsung, Nokia, HTC, Sony Ericsson i další výrobci.

Článek průběžně doplňujeme a aktualizujeme o nové telefony, aktuality a zajímavosti.

Aktuality a zajímavosti

Seznam představených přístrojů

Reportáže a postřehy z výstavy

Acer

Iconia Smart

Acer Iconia Smart: špičkový Android s 4,8 palcovým displejem

Ani výrobce Acer nezůstal pozadu co se týče představení novinek na veletrhu MWC. V jehož čele přichází novinka Iconia Smart s 4,8" dotykovým displejem, 8 MPx fotoaparátem či 1 GHz procesorem Snapdragon. Dále nabídne bezdrátové sítě Wi-Fi s podporou DLNA, či technologii Dolby Music. Použit byl také oblíbený operační systém Android a to ve verzi 2.3 Gingerbread.

Acer Iconia Tab A100

Acer Iconia Tab A100: jeden tablet nestačí

Acer se s plnou vervou pustil do příprav vlastních tabletů, první tablet Iconia A500 nyní následuje v řadě druhý tablet Iconia A100. Chlubí se například 7" dotykovým displejem s rozlišením 1024 x 600, 5 MPx fotoaparátem, nebo dvoujádrovým procesorem architektury Tegra 2. Kromě toho se můžete těšit na operační systém Android 3.0 Honeycomb či přítomnost microHDMI konektoru.

Emporia

emporia SAFETYplus

Emporia Telecom představuje 4 nové přístroje

Společnost emporia Telecom v Barceloně představila své produkty v několika barevných variacích. Novinkou jsou některé velmi užitečné funkce jako hlasový popis jednotlivých položek menu nebo aktivace nouzového volání prostřednictvím náramkových hodinek. Celkem na evropské trhy uvede na trh čtyři nové specifické přístroje - RL 1, ELEGANCEplus, SOLID a SAFETYplus.

HTC

HTC Incredible S

HTC Incredible S: neuvěřitelný Android?

HTC Incredible S je jedním ze šesti čerstvých přírůstků do rodiny výrobce s operačním systémem Android. A pravděpodobně i ten nejdůležitější. Chlubí se totiž WVGA displejem, gigaherzovým procesorem a v neposlední řadě také obrovskou pamětí RAM. Fotoaparát disponuje 8 megapixely a zaznamenávat můžete video v HD kvalitě, tedy rozlišení 720p.

HTC Flyer

HTC Flyer: malý a mrštný tablet

Do války mezi tablety dnešním dnem vstoupilo také HTC. Svým modelem Flyer nekonkuruje například přímo tabletu od LG. Flyer totiž nabídne menší 7 palcový displej. Krom něj je připraven dvoujádrový procesor o taktu 1,5 GHz a těšit se můžete na nový Android 2.4. Vylepšení se dočkalo i prostředí Sense a vhod přijde nadílka nových služeb.

HTC Desire S

HTC Desire S: klasika v novém kabátě

Jedním z očekávaných a nakonec i představených modelů je i Desire S. Jde o přímého nástupce současného Desiru. Novinka v podstatě zcela zachovává výbavu a hlavní odlišnosti najdeme v designu. Opět tak počítejte s gigaherzovým procesorem, 5 megapixelovým fotoaparátem či Super LCD displejem s rozlišením 800 x 480 pixelů.

HTC Wildfire S

HTC Wildfire S: do třetice všeho dobrého

HTC na Mobile World Congressu v Barceloně odhalilo také následovníka low-endového modelu Wildfire a poslední dodatek do série „S“. Oproti předchůdci se pozvednul takřka v každém oboru. Vylepšení se dočkal displej, který je nově mnohem jemnější. Zrychlil procesor a nový Wildfire S dostal do vínku i aktuální verzi Androida.

HTC Salsa a Chacha

HTC Salsa a Chacha: Facebook phone je tady

Že sociální sítě hýbou světem, to už ví dnes každý. Před nějakým časem se spekulovalo o samostatném Facebook Phonu, ovšem sám Mark Zuckenberg tyto zvěsti dementoval. Nebyly však daleko od pravdy. HTC právě oznámilo dva nové telefony, jejichž hlavní funkcí je rychlý přístup na Facebook. Oba poběží na Androidu a zatímco Salsa je plně dotyková, Chacha se chlubí QWERTY klávesnicí po displejem.

LG

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D: vstupte do dalšího rozměru

Dnes se světu představilo první LG s 3D displejem, který lze sledovat bez potřeby speciálních brýlí. O běh telefonu se stará dvoujádrový procesor a paměť RAM dosahuje hodnoty 512 MB. Další lahůdkou je možnost nahrávat videa ve 3D. Pokud ovšem 3D oželíte, dostanete naopak možnost zaznamenávat okolí ve FullHD rozlišení. Ve výbavě nechybějí rychlá data, Wi-Fi, GPS či konektor microHDMI.

LG Optimus Pad

LG Optimus Pad: konkurence pro Galaxy Tab?

LG světu ukázalo také svůj první počin na poli tabletů. Musíme uznat, že se velmi povedl. Nabízí dostatečně velký 8,9 palců velký displej a na zadní straně se chlubí dvěma kamerami. Umožňuje tedy záznam 3D videa a to až v HD rozlišení. Pokud ovšem oželíte třetí rozměr, bude vám dovoleno nahrávat ve FullHD rozlišení. Jako operační systém byl použit Android 3.0 Honeycomb.

Samsung

Galaxy S2

Samsung Galaxy S II: nástupce legendy přichází

Jedná se o nástupce dosavadní vlajkové lodi Samsung Galaxy S, který přináší opravdu mnoho zásadních změn. Přivítejme jednoho z prvních adeptů na titul nejlepší smartphone roku 2011. Velkým lákadlem je dvojjádrový procesor či Super AMOLED Plus displej, který by měl překonat i současné Super AMOLEDY. Oslní také svou tloušťkou, která se dostala pod 8,5 milimetru! Nové je i uživatelské prostředí, neboť jsme se dočkali ToouchWiz 4.0.

Galaxy 10.1

Samsung Galaxy Tab 10.1 - větší, lepší, silnější

Mimo vlajkovou loď výrobce, Samsung Galaxy S II, se na výsluní chystá ohřívat ještě další kus hardwaru. Tím je následovník revolučního Galaxy Tab, který má být vylepšený takřka po všech stránkách. A novým systémem Honeycomb to rozhodně nekončí. Těšit se můžete na 8 megapixelový fotoaparát či úložný prostor 32 GB. Radost udělá i Super AMOLED displej nebo přítomnost konektoru HDMI.

Samsung Wave 578

Samsung Wave 578: s Badou a bezkontaktně

Nečekaně Samsung představil i dalšího zástupce s operačním systémem Bada. Jde o klasický dotykový telefon, jehož jedinou novinkou oproti současným modelům je integrace NFC čipu. Jinak výbava ničím neoslní a nejvíce zamrzí nepříliš kvalitní displej. Potěší ale přítomnost sítí třetí generace, bezdrátového Wi-Fi a tří megapixelového fotoaparátu. Přenos souborů může probíhat i skrz Bluetooth 3.0.

Sony Ericsson

Xperia Play

Sony Ericsson Xperia PLAY: nastává doba herní

Několikaletým spekulacím je počínaje dneškem definitivní konec. Před malou chvíli byla oficiálně představena Xperia Play. Sony Ericsson tak spojuje herní konzoli a špičkový smartphone s operačním systémem Android ve verzi 2.3 Gingerbread. V těle tepe 1GHz profcesor a nechybí ani výkonný grafický čip Adreno. Potěšující zprávou je datum uvedení do prodeje. Xperia Play by to měla stihnout ještě v březnu.

Sony Ericsson Xperia Neo

Sony Ericsson Xperia neo: Vivaz ala Android s HDMI

Další představenou novinkou je Xperia Neo. Jedná se o designově velmi povedený smartphone s Androidem, který má rozhodně šanci stát se masově úspěšným hitem. Design jakoby z oka vypadl modelu Vivaz. Ve výbavě je však tentokrát Android 2.3 Gingerbread. O chod se postará 1GHz procesor. Fotoaparát pořídí až 8 Mpx snímky a zaznamená HD video (720p).

Xperia Pro

Sony Ericsson Xperia pro: pořádný Android s klávesnicí

Sony Ericsson si přichystal také jednu novinku, která potěší hlavně chorobné pisálky. Ať už píšete hodně sms, nebo vyřizujete hromadu emailů, určitě by Vás mohl oslovit model Sony Ericsson Xperia Pro. Nabízí totiž plnohodnotnou výsuvnou QWERTYklávesnici a navíc mnoho dalších skvělých funkcí, které vycházejí z modelu Neo. Nechybí tedy Android ve verzi 2.3, gigaherzový procesor či 8 megapixelový fotoaparát umožňující HD záznam videa.

ViewSonic

ViewSonic ViewPad 10Pro tablet

ViewSonic ViewPad 10Pro: dual-boot v tabletu

Svůj další počin na poli tabletů ukázala i společnost ViewSonic. Nový model ViewPad 10pro v sobě dokonce kombinuje rovnou dva operační systémy. Vybírat si můžete z Windows 7 Home Basic a Androidem ve verzi 2.2 Froyo. Dobrou zprávou je, že tablet se nemusí restartovat, přepínat mezi OS můžete plynule. Android totiž běží ve vlastním virtuálním prostředí. Ve výbavě nepostrádá 3G ani Wi-Fi.

ZTE

ZTE Skate

ZTE Skate: Android 2.3 a 4,3" dotykový displej

Čínský producent mobilních telefonů, společnost ZTE je známá i v našich končinách díky produkci mobilních telefonů, spadajících do nejlevnější třídy. Nyní překvapila vybaveným modelem s Android platformou, a rozměrným dotykovým displejem, nabízí také procesor o taktu 800 MHz. Počítat můžete také s nejnovější verzí operačního systému, tedy 2.3 Gingerbread.

Jsme na místě - 13.2.2011

Mobilenet.cz právě dorazil do Barcelony, odkud vám následující dny budeme přinášet aktuální zpravodajství, živé fotografie a zajímavá videa všech žhavých novinek. Již dnes však budou představeny nové telefony od Samsungu, Sony Ericssonu a zřejmě též Nokie. Sledujte dnes na mobilenet.cz tento článek pro aktuální informace.

Mobile World Congress 2011 – úvodní reportáž

Tisková konference Nokia - 13.2.2011 - start v 18:30

Tisková konference Nokie se koná v působivém paláci blízko pobřežní kolonády. Škoda jen, že se zřejmě nedočkáme žádného nového telefonu. Na místě o nich alespoň nikdo nic neví. Ještě že se v ten samý moment konají i další prezentace - Sony Ericssonu a Samsungu, kde se určitě nových modelů dočkáme.

Místo konání tiskové konference Nokie

Nokia na tiskové konferenci ukázala možnou podobu svých telefonů s operačním systémem Windows Phone 7. Jak můžete vidět, potvrdily se obrázky uveřejněné již během včerejška. Zároveň byla prezentována budoucí podoba Symbianu. Nokia se bude snažit ho přblížit k Windows Phone 7 a tím usnadnit přechod k novém operačnímu systému.

Budoucí Nookia s Windows Phone 7? - Budoucí podoba Symbianu

Stephen Elop na tiskové konferenci

Tisková konference Sony Ericsson 13.2.2011 - start v 19:00

O kilometr dál se souběžně koná tisková konference Sony Ericsson, a to působivém klubu blízko pláže. Očekáváme samozřejmě Xperii Play a Xperii Neo.

Sony Ericsson zatím představil Xperii Neo, Xperii Pro a Xperii Play

Tisková konference Samsung 13.2.2011

Ve stejný čas jako dva výše zmínění výrobci se rozhodl konferenci pořádat i korejský Samsung. Představen již byl model Galaxy S2, tedy nová vlajková loď výrobce s dvou jádrovým procesorem. Očekáváme představení nového tabletu.


Na tiskové konferenci Samsungu se jako první představil model Galaxy S2
Diskuze ke článku
Tomas Renzek
Docela dobre prekvapeni by byla nejaka Nokie s Windows Phone 7... Mnam, tu bych si dal!
Tomas Renzek
Docela dobre prekvapeni by byla nejaka Nokie s Windows Phone 7... Mnam, tu bych si dal!
ikarus
nokia předvede novinku jenom koncem roka. a nedávno podepsali smlouvu s microsoftem, takže windows phone mýt budeš, ale mně je líto, že nepodepsali google-u. android je lepší. jinak na ty novinky se moc těším :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze