Nový Optimus 3D a tablet Optimus Pad na živých fotografiích

Dnes se na barcelonském veletrhu prezentovalo LG. Nechyběli jsme ani na této konferenci a přinášíme vám živé fotografie obou novinek – Optimus 3D i tabletu Optimus Pad.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011


Před malou chvíli se světu oficiálně ukázal LG Optimus 3D, který nabídne 3D displej a možnost záznamu 3D videí. Hned po něm korejský výrobce ukázal i vlastní tablet pojmenovaný Optimus Pad, který taktéž díky dvěma kamerám dokáže zaznamenat 3D video. Podívejte se nyní na živé fotky z tiskové konference a samozřejmě obou zmíněných novinek. V průběhu dne se můžete také těšit na naše první dojmy.

LG Optimus 3D

Nový 3D telefon od LG na nás opravdu zapůsobil a nebojíme se jej pasovat na krále letošního MWC. Přinesl totiž něco zcela nového. Tím nemyslím pouze dvoujádrový prosor, dvoukanálové paměti nebo hezký obal, ale zejména v mobilním světě zcela nový 3D zážitek bez použití brýlí. Díky paralaxní bariéře na displeji je možné sledovat 3D obraz bez omezení brýlemi, ale podmínkou je rozumný pozorovací úhel - zcela nejlepší je kolmo. Pak vás Optimus 3D odmění opravdovým 3D obrazem, který nás překvapil svou hloubkou.

LG Optimus 3D – komentovaný videopohled z MWC 2011

3D zážitek lze aktivovat tlačítkem na pravém boku, které vystřídalo trochu neprakticky spoušť fotoaparátu, která přítomna není. Po podržení tlačítka se aktivuje 3D menu a aktivuje se 3D zobrazení. Tím se z jinak velmi jemného a jasného displeje stane o mnoho hrubší a ne tak ostrá podívaná, ovšem v 3D. K dispozici je galerie fotek i videí, přehrávání 3D videí z YouTube, natáčení 3D videa nebo několik vzorků 3D her. Natáčení 3D videa je možné v rozlišení 720p díky dvěma kamerám. Ve 2D lze díky dvoujádrovému procesoru a rychlé architektuře pamětí bez problémů nahrávat 1080p video. Slabostí budou pouze 5 Mpx fotografie.

Konstrukčně i designově působí Optimus 3D velmi dobře a působí hodnotněji, než například Samsung Galaxy S II. S rychlostí prostředí jsme byli taktéž spokojeni, a to i přes to, že se jednalo o předprodukční kousek.

Více se dozvíte z videa, které pro vás chystáme.

TIP! Přečtěte si také kompletní preview LG Optimus 3D


LG Optimus 3D na MWC v Barceloně

LG Optimus Pad

LG se nebojí přímo srovnávat Optimus Pad s konkurenty. Přímo na svém stánku mělo reálné kousky Apple iPadu a Samsungu Galaxy Tab (původního) a srovnávalo. Zatímco Apple iPad je příliš velký a plýtvá místem kolem displeje a má špatný poměr jeho stran (kvůli tomu je neskladný a špatně se na něm píše), Samsung Galaxy Tab je příliš malý a je pouze přerostlým smartphonem, který je sice přenosný, ale reálně ne příliš použitelný.

LG neustále propagovalo ideální rozměry Optimusu Pad, možnost jej uchopit jednou rukou a pohodlnost psaní. Opravdu lze potvrdit, že rozměry zařízení i displeje jsou v případě Optimusu Pad opravdu dobře zvoleny a používání je přirozené. Dobrý pocit jsme měli také z konstrukce a designu tabletu. Ocenit musíme také Android 3.0 Honeycomb s velmi elegantním a cool prostředím. Také Optimus Pad si namáčí virtuální nohy do 3D zábavy a umožňuje natáčet 3D video. To si však smysluplně na tabletu nepustíte. Buď se vám ukáží oba kanály vedle sebe nebo musíte použít 3D brýle. Ta možnost tu je a nástupce Optimusu Pad bude mít téměř určitě 3D displej po vzoru Optimusu 3D. Pochválit musíme i standardní konektory a přítomnost HDMI, které například konkurenčnímu Samsungu Galaxy Tab 10.1 chybí. Celkově tedy velmi dobrý dojem a rozhodně se jedná o jeden z nejlepších tabletů veletrhu, ne-li nejlepší. Počkejme si ale na to, co předvede HTC.

TIP! Přečtěte si také kompletní preview LG Optimus Pad





LG Optimus Pad na MWC v Barceloně
Diskuze ke článku
Laco
Ako je to s tlakom na oči? Zaujimalo by ma či pri tom nebolia oči. Taký film da určite očiam zabrať.
Martin Pultzner
Telefon jsme dnes trochu déle vyzkoušeli a musím potvrdit, že na dlouhé sledování ničeho v 3D to není, paralaxní bariéra dost tahá oči a po pár minutách to není úplně příjemné, ale stačí se chvilku dívat jinam nebo oči na pár vteřin zavřít a lze sledovat dále.
Toms
Prosim Vas, kedy planujete prvu recenziu? da sa to odhadnut? :)
Pavel
Jestlipak umí LG kromě 3D videa i fotografie 3D?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze