Představení nových modelů od ZTE na živých fotografiích

4

Ani čínský producent mobilních telefonů ZTE nelení, a na veletrhu MWC připravil řadu zajímavých novinek, počínaje low-endy až po velmi vybavené modely. Nezůstává pozadu ani co se týče zařízení typu tablet. Jednotným poznávacím znamením všech modelů je přítomnost pouze jednoho systému a to Android.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

ZTE Skate

Patří mezi nejvybavenější model nabídky výrobce ZTE. Svou funkční výbavou může konkurovat high-end modelům. Nabídne nejnovější verzi operačního systému Android 2.3 Gingerbread, bez uživatelské nástavby výrobce. Jedná se tak o čistou verzi operačního systému, tento fakt by měl zaručit rychlé reakce a svižné uživatelské prostředí. Na přední straně se nachází rozměrný dotykový displej s kapacitní vrstvou o úhlopříčce 4,3" s rozlišením 480 x 800 bodů. Uvnitř zařízení tepe procesor o frekvenci 800 MHz, spolu s grafickým akcelerátorem Adreno 200. Na zadní straně se nachází 5 MPx fotoaparát doplněný o přisvětlovací LED diodu. Zbytek funkční výbavy dotváří kompletní datová výbava jako podpora bezdrátových sítí Wi-Fi.

ZTE Skate – videopohled z MWC 2011

Čtěte: ZTE Skate: Android 2.3 a 4,3" dotykový displej

ZTE Amigo

V těsném závěsu za modelem ZTE Skate kráčí model Amigo, který nabídne o něco horší funkční výbavu. Hlavní devizou této novinky je přítomnost hardwarové QWERTY klávesnice. Operační systém je rovněž stejného typu Android, ale degradovaný o jeden stupeň na verzi 2.2 Froyo. Na přední straně nalezneme dotykový displej s úhlopříčkou 3,2" a rozlišením 320 x 480 bodů. Fotoaparát umístěný na zadní straně dostal rozlišení 3,2 MPx, tentokrát bez přisvětlovací diody.

ZTE Amigo

ZTE Libra

Dalším zástupce stáje ZTE je model Libra, který nabídne střídmý design. Nabídne 3,5" dotykový displej s jemným rastrem 480 x 800 bodů. Že se nejedná o žádného foto přeborníka nasvědčuje přítomnost 3,2 MPx fotoaparátu. Operační systém je opět Android ve verzi 2.2 Froyo, výrobce avizuje i přítomnost aplikací sociálních síti a komunitních serverů. Hardwarová výbava nenadchne, musíme se spokojit pouze s 600 MHz procesorem, dále je přítomen GPS modul, bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/. Interní paměť je možno rozšířit o paměťové karty typu MicroSDHC.

ZTE Blade

Nový model ZTE Blade alias San Francisco nabídne podobnou funkční výbavu jako je tomu u předchozího modelu Libra. Bude disponovat dotykovým displejem 3,5" s rezistivní technologií, rozlišením 480 x 800 bodů. Dále můžeme v jeho rodokmenu 3,15 MPx fotoaparát s autofocusem, interní paměť o hodnotě 150 MB dále rozšiřitelnou o paměťové karty typu MicroSDHC. Slušnou konektivitu v podání bezdrotových sítí Wi-Fi s protokoly b/g, nebo rychlé nástavby HSDPA a HSUPA. Řidiči jistě ocení přítomnost interního GPS modulu. Operační systém Android je verze 2.1 Eclair. Vítanou zprávou je, že novinka by měla zamířit i do evropy, a z nepotvrzených informací víme, že se dočkají například zákazníci operátora Orange, z toho vyplývá že slovenští zákazníci operátora Orange mají reálnou šanci, že novinka zamíří i na jejich trh.

ZTE Blade

ZTE U900

Z této novinky se budou radovat nejspíše uživatelé operátora China Mobile, pro tuto síť je určená novinka výrobce ZTE. Celkově by měla směřovat pouze na čínský trh. Operační systém je tvořený opět Androidem krokem vedle ale je pouze verze 2.1 Eclair, spolu s uživatelskou nástavbou tamního operátora. Více informací zatím není známo.

ZTE V9+

Velkou pozornost na sebe určitě přitáhne nový tablet, výrobce si nezůstal pozadu a drží se posledních trendů. Novinka oplývá velmi slušnými specifikacemi, operační systém Android verze 2.2 Froyo je již standardem, raději bychom ale uvítali 3.0 Honeycomb. Hardware je tvořený 1 GHz procesorem, s dostatečnou pamětí 512 MB RAM. Interní paměť nabídne prostory pro uložení dat až do velikosti 4 GB. Výrobce nezapomenul ani na integraci fotoaparátu s rozlišením 5 MPx.

Zdroje: solidblogger.com, blogeee.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
koukám, že ten ZTE Skate "smrdí" Google Nexusem S..............nebo se mi to zdá ?
freeman
Opät ako pri HTC ZTE V9+ ja mi javí ako kópia dnešného Samsug Galaxy Tab.
JohnyAsbest
ten ZTE Skate je už s českým androiďáckým softwarem
kuca1982
ZTE Blade teda rozhodně novinka neni :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze