Windows Phone 7: copy&paste, IE9 a mnohem více již letos

4

Operační systém Windows Phone 7 se na trhu objevil nedávno. Bohužel kvůli tomu, jak mladý je to operační systém, trpí celou řadou dětských nemocí, které mu trochu ubírají na atraktivitě. Celkem slušný počet těchto neduhů má odstranit očekávaný update. Co vše přinese?

Na MWC v Barceloně nechybí samozřejmě ani Microsoft. Ten vydal tiskovou zprávu o nadcházejícím updatu pro jeho nový operační systém Windows Phone 7, která zní velmi hezky. Má to ale háček...

TIP! Přečtěte si naší recenzi HTC 7 Mozart: z okna vyletí ptáček

Ale než začneme hodnotit, podívejme se, jaké novinky nám Microsoft slibuje. V první řadě je to funkce Copy&Paste, která v systému velmi chybí, což může potvrdit hned několik členů naší redakce. Několik recenzí smartphonů s WP7 na palubě jste již na mobilenet.cz mohli přečíst. Tato funkce by měla přijít hned v prvním updatu, který bude dostupný již příští měsíc, tedy v březnu. To je jistě velmi příjemná informace.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Recenze HTC 7 Trophy: tentokrát bez trofeje

Huby jsou nedílnou součástí operačního systému Windows Phone 7

Další novinkou bude například integrace sociální sítě Twitter do People Hub, takže nebude potřeba žádná extra aplikace. Nově přibude také možnost práce s Office dokumenty přes cloud. A teď ty hlavní novinky - jedná se o nový internetový prohlížeč a multitasking. Nynější Windows Phone 7 používají prohlížeč s jádrem Internet Explorer 7, který je znám tím, že si nic nedělá ze zavedených kaskádových stylů a podobně. Nově by však měl přijít prohlížeč s jádrem Internet Explorer 9, což už zní mnohem zajímavěji. Multitasking je naopak věc, která nám nyní u Windows Phone 7 zoufale schází. Update ho však a přinese a jsme velmi zvědaví, jak bude pracovat.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Recenze HTC HD7 – Vlajková loď s novými okny

Koncepty Nokií s Windows Phone 7 a naše fotomontáž

Ovšem teď k tomu háčku. Tyto poslední novinky, které jsme zmínili výše, budou dostupné až během roku 2011, dost možná až v druhé polovině. A já se ptám - není to pozdě? Microsoft by měl pořádně zabrat, protože do té doby mohou být ostatní operační systémy zase jinde. Připomeňme si, že na druhou polovinu roku je připraven nový operační systém BlackBerry 6.1, Android 3.0 by se mohl dostat do telefonů ještě dříve a o letním iPhonu 5 s novým iOS ani nemluvě. Doufejme, že Microsoft nezaspí, protože Windows Phone 7 je velice atraktivní operační systém a byla by obrovská škoda, kdyby doplatil na takovéto začátečnické chyby.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Recenze LG Optimus 7: solidní hardware a systém v plenkách

Závěrem ještě několik čísel - Microsoft prodal za první dva měsíce více než 60 milionů licencí Windows Phone 7, telefony s tímto OS jsou dostupné u 60 mobilních operátorů ve 30 zemích světa, v obchodu MarketPlace se nachází přes 8 000 aplikací a zaregistrováno je na 28 000 vývojářů. To jsou slušná čísla, nemyslíte?

Zdroje: microsoft.com

Diskuze ke článku
sibal
Nejlepsi os go go windows phone + nokia
RS
Nokia dela chybu, kdyby pouzila Android, tak dostane do ruky ohromne moznosti. Uz jenom to, ze si v Android marketu muzete stahnout aplikaci, ktera vam zmeni Android na Win Phone 7, takze mate animovane dlazdice treba na Nexus S. Zatim je ta aplikace v betaverzi, vyviji to jeden clovek, ale Nokia by urcite mela zdroje na to, aby udelala sve vlastni ovladani a okamzite by mela pristup k velkemu mnozstvi her a aplikaci.
Lmvcet
Jestli se Nokia s někým spojila, tak to měla už udělat s Googlem. Takle ji ujede vlak ještě víc. Za rok se uvidí - já si myslím, že spojená NOK+MS byla velká chyba.
Starochoff
Já si nemyslím, že by s Androidem udělala kdovíjaké terno. Zařadila by se prostě do předlouhé řady výrobců Androidích přístrojů, které nepoznáte jeden od druhého, značka neznačka Takhle více vsadila a může více získat - nebo taky prohrát definitivně, to je jasné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze