LG Optimus 3D: vstupte do dalšího rozměru

1

Před malou chvíli se v Barceloně oficiálně představil LG Optimus 3D. Dost možná nejzajímavější telefon celého veletrhu. Chlubí se třemi kamerami, dvoujádrovým procesorem a hlavně 3D displejem.

LG Optimus 3D – komentovaný videopohled z MWC 2011

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

Novinka vás uchvátí během několika vteřin. Na velkém 4,3 palcovém displeji by ještě nebylo nic neuvěřitelného. Jenže na 3D displeji už ano. Díky dvou vrstvám je možné jej sledovat i bez jakýchkoli brýlí. Při normálním používání ovšem nebude aktivní. Trojrozměrně je zpracováno několik her nebo například galerie fotografií.

LG Optimus 3D - oficiální fotografie

Nic vám ovšem nebrání si vytvářet 3D videa. To je umožněno díky přítomnosti dvou kamer na zadní straně telefonu. Trojrozměrné video může být natáčeno v maximálním rozlišení 1280 x 720 pixelů. Pokud se však spokojíte „jen“ s dvěma rozměry, lze zaznamenávat videa až ve FullHD rozlišení. O plynulost záznamu i celkového běhu se postará dvoujádrový procesor Texas Instruments OMAP4 s taktem 1GHz. Paměť RAM pak dosahuje hodnoty 512 MB RAM. LG se ovšem dále chlubí použitím dual-core, dual-channel a dual-memory. V jednoduchosti jde o dvoukanálové paměti, které zaručují lepší vzájemnou spolupráci a tím mnohem rychlešjí chod telefonu. LG Optimus 3D by tak měl být ještě rychlejší než konkurenční dvoujádrové modely. Interní paměť činí 8 GB, což rozhodně není mnoho. Pořízená videa totiž budou mít obrovskou velikost. Naštěstí jsou podporovány i paměťové karty microSDHC až do kapacity 32 GB.

Dvě čočky na zadní straně působí zajímavě

Díky přítomnosti konektoru HDMI lze veškerý obsah, tedy i ten ve 3D, přenášet například na vaší 3D televizi. Dále ve výbavě nechybějí rychlá data HSDPA, HSUPA, bezdrátové Wi-Fi a stranou nezůstal ani čip GPS. Konec je také spekulacím nad verzí operačního systému Android. Ze začátku si budeme muset vystačit s verzí 2.2 Froyo. LG však slibuje brzký update.

Uhlazený design, senzorová tlačítka a dvojice video kamer

Hodnotit design nového LG je samozřejmě subjektivní. Popřít však nelze fakt, že jde opět o vcelku obyčejný dotykový telefon – alespoň co se týče přední strany. Uhlazený design nenarušují ani tlačítka, protože jsou senzorová. Máme jen obavu z jejich přílišné blízkosti displeje a jejich omylnému stisknutí. To ovšem ukáže až praktický test. Pro úplnost se ještě zmíním o rozměrech, kde potěší zejména tloušťka 11,9 milimetrů. To je vzhledem ke dvěma kamerám velice pěkná hodnota. Pochopitelná je vcelku i hmotnost 168 gramů. LG Optimus 3D se na pulty obchodů dostane v průběhu května 2011.

Technické parametry LG Optimus 3D

Kompletní specifikace
Konstrukce128,8 × 68 × 11,9 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, 12 500 Kč

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

Diskuze ke článku
bubi
Ten mobil možno bude dobrý, ale ako vedeli urobiť takú reklamu? Vôbec nieje sympatický. Obidve chalani sú také..no..zaujímavé. Pre 3D mobil by mohli oveľa kreatívnejšie reklamu vymyslieť. Podľa môjho názoru :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze