Acer Iconia Smart: špičkový Android s 4,8 palcovým displejem

Acer včera na tiskové konferenci v New Yorku nečekaně představil smartphone, který lze označit jediným slovem: špičkový: Šokuje skvělým designem, obrovským displejem s úhlopříčkou 4,8 palce, rychlým procesorem, fotoaparáty s vysokým rozlišením a HDMI. Co víc si přát? Mají se HTC a Samsung začít bát?

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

100% Smartphone, 100% Tablet - Acer představil světu svou, prozatím bezejmennou, zbraň pro začátek roku 2011. Do kovového těla s opravdu krásným designem a šířkou 64 milimetrů se Aceru povedlo vměstnat ultimátní výbavu, která novinku v dubnu 2011, kdy se začne prodávat, pasuje určitě do role nejvybavenějšího smartphonu, případně jednoho z nejvybavenějších. Na přední straně rozhodně zaujme velký 4,8 palcový displej s netradičním poměrem stran 21:9 a LED podsvícením. Nevídané je také rozlišení - 1024x480 pixelů. Acer zmiňuje též multitouch technologii. Díky čipu Dolby Mobile a širokoúhlému displeji se bude nový Acer skvěle hodit pro přehrávání filmů. Nechybí ani HDMI výstup pro připojení k televizi.

Acer Smartphone oficiální fotografie

Na zadní straně telefonu se nachází čočka 8 Mpx fotoaparátu s LED diodou. Pochopitelně nechybí nahrávání HD videa. Nad displejem nalezneme druhý fotoaparát, který však nemá, jak je zvykem, špatné rozlišení. Acer si totiž pro videotelefonii přichystal přední kamerku s rozlišením rovnou 2 megapixely. Acer se dále chlubí 1,1 GHz procesorem Scorpion Snapdragon, rychlým Wi-Fi (třída n), HSDPA (až 14,4 Mb/s), Bluetooth 2.1 a sdílením multimédií a ovládáním domácí elektroniky skrze clear.fi.

Acer Smartphone - živé fotografie

Jak již bylo řečeno, nový Acer smartphone se začne prodávat v dubnu 2011. Cena ani dostupnost pro specifické země včetně České republiky však zatím nejsou známy. Jak se vám líbí nový Acer?


Acer Smartphone - živé fotografie

Aktualizováno

Dnes na veletrhu MWC výrobce Acer oficiálně představil nové zařízení Acer Iconia Smart, které bude patřit do vrcholné nabídky samotného výrobce. Novinka vstoupí do prodeje s operačním systémem Android 2.3 Gingerbread spolu s uživatelskou nástavbou Acer UI 4.0. Novinka by se měla začít prodávat počátkem května letošního roku.

Technické parametry Acer Iconia Smart

Konstrukce141,7 × 64,5 × 13,6 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,8" (480 × 1 024 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1,1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8,19 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2011, 14 999 Kč

Zdroje: engadget.com, mobileburn.com, gsmarena.com, phonescoop.com

Diskuze ke článku
Jean
Notebooky od Aceru byly do nedávna největší SHITY. Mám s nimi z práce nebo od známých z dřívějška bohaté zkušenosti. Najít výjimku, kde by nebyl nějaký problém bylo jako hledat jehlu v kupce sena. Např. u 5-ti pro zaměstnavatele zakoupených Acerů odešli po půl roce všechny víka displaye. Praskly v kloubu. Nefunkční BT, infra atp. byly pravidlem. Nevím jak je to nyní u Noteboků. Třeba se už Acer polepšil. Na stranu druhou je nutno říct, že někteří výrobci dělají sice špatný jeden druh výrobků ale jiný sortiment může být dobrý. Mám již 8 let stolní display od Aceru a žádný problém. Recenzovaný smartphone od tohoto výrobce vypadá moc hezky. Přeji Aceru aby jeho produkt vynikl také kvalitou a napravil tak již dost pošramocené renomé značky.
JohnyAsbest
mno, designově vypadá skvěle, jakož i použité materiály. Určitě hezčí než SGS či hátécé placky. Teď ještě zbývá, aby české zastoupení Aceru udělalo vše pro ofiko dovozy mobilů Acer - např. u Acer Liquid je parádní, stejně tak Acer Liquid Metal nemá obdobu a tento je ještě lepší. Jen by se nemusely vymýšlet ty příšerně velké displeje. Osobně si myslím, že pro MOBIL bohatě stačí do těch 3,7 palce.
Pavlík
Telefon vypadá skvělě, a určitě bude stát šíleně peněz. Já si nejsem ale jistý, že poměr stran 21:9 se do takového telefonu vyplatí. Na surfování po webu je to nezvliklý poměr. Spíš se hodí k filmům si myslim, ale ne ke všemu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze