Konference Samsung - Galaxy S II, Tab 10.1 a mnohé další

6

Výstava MWC 2011 je v plném proudu a postupně se začínají objevovat zajímavé informace od světových výrobců. Co nám představuje Samsung? Krom vlajkové lodi a tabletu jde i o novinku s OS Bada.

Dlouho očekáváná konference Samsungu odstartovala a hned zkraje představuje dvě veleočekávané pecky výstavy – následovníka skvělého Samsung Galaxy S a pokračování štavety na poli tabletů se Samsung Galaxy Tab 10.1.

TIP! Prohlédněte si živé fotografie nových Samsungů!

Samsung Galaxy S II

Začněme tedy popořadě. Dámy a pánové, Samsung Galaxy S II (nebo S 2 chcete-li) byl oficiálně představen. Jak bylo odhaleno dříve, přístroj se pochlubí dvoujádrovým procesorem Tegra 2 a operačním systémem Android Gingerbread. Jeho výkon budete moci sledovat na nádherném 4,3 palcovém displeji s technologií Super AMOLED Plus a rozlišením 480 x 800 pixelů. Tloušťka těla je navíc pouhých 8,49 mm. Chybět nebude fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a schopností natáčet video ve fullHD kvalitě (1080p). Dokonce i přední strana bude obohacena o kamerku s 2 Mpx pro videohovory. A teď to nejlepší, Samsung Galaxy S II se začne prodávat již tento měsíc!

Více se o samotném telefonu dozvíte z našeho preview.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Čekání na pokračování řady Tab je u konce. Přichází totiž představení Galaxy Tab 10.1, který by měl sérii Samsungu prodloužit. Jeho třešničkou bude především operační systém Android 3.0 Honeycomb a displej o uhlopříčce 10,1 palce s rozlišením 800 x 1200 pixelů. To vše poběží na duálním procesoru s taktem 1 GHz a grafickým čipu Nvidia Tegra 2. Jistotou je i 8 Mpx kamera s podporou fullHD rozlišení a přední 2 Mpx kamerka (nepřipomíná vám to něco?). Tab 10.1 by měl nabídnout i prozatím nejrychlejší 3G síť s rychlostí 21 Mbps. Ačkoliv jsou si fotoaparáty dvou výše zmíněných přístrojů značně podobné, Tab 10.1 zvládne natáčet HD video pouze rychlostí 24 snímků za vteřinu místo 30ti.

Preview na Samsung Galaxy Tab 10.1 si můžete přečíst pod pod tímto odkazem.

Samsung Wave 578

Dále byl představen i jeden levnější zástupce, který rozšíří rodinku Wave. Je tedy jasné, že nabídne operační systém Bada. Zásadní novinkou je integrace čipu NFC. Do kompaktního těla o rozměrech 107,9 x 54,9 x 12,5 milimetrů se vešla i podpora sítí třetí generace. Hmotnost se zastavila opravdu těsně pod hranicí sta gramů. Samsung Wave 578 váží 99,8 gramů. Zdařile se jeví i design a zadní, zřejmě kovová, strana. Naneštěstí se Samsung nepoučil a displej nabízí na ploše 3,2 palce opět mizerných 240 x 400 pixelů. Energii telefonu bude dodávat akumulátor s kapacitou 1200 mAh. Kromě HSDPA se na internet dostanete i prostřednictvím Wi-Fi. Nechybí ani Bluetooth 3.0. Do prodeje se nový Samsung dostanete v průběhu května.

Samsung Wave 578

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
honza
vypadá dost dobře tak jsem zvědavej za kolik se bude prodávat
honza
vypadá dost dobře tak jsem zvědavej za kolik se bude prodávat
honza
vypadá dost dobře tak jsem zvědavej za kolik se bude prodávat
honza
vypadá dost dobře tak jsem zvědavej za kolik se bude prodávat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze