LG Optimus Pad: konkurence pro Galaxy Tab?

Výrobce LG si dnes konečně udělal čas a představil tablet Optimus Pad, evropského příbuzného tabletu G-Slate. Optimus ale na rozdíl od něj doslova hýří novinkami a vychytávkami, které se nestydí ani před konkurencí.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

LG Optimus Pad – komentovaný videopohled z MWC 2011

Od prvního pohledu je jasné, že cílem LG s Optimusem Pad je najít zlatou střední cestu mezi prací a zábavou. Hned prvním mezníkem je velikost displeje, který se svými 8,9 palci sedí přesně mezi iPadem a Galaxy Tab. LG se dušuje, že touto velikostí docílil velkého pohodlí jak pro praváky, tak leváky, navíc rozlišení 1280 x 768 pixelů vykouzlí úsměv na tváři nejednomu technoidovi. Vážit by měl Optimus celých 654 gramů, což je sice méně, než v případě iPadu, ale stále dost. Naštěstí váha není natolik cítit a Optimus Pad se drží v ruce opravdu pohodlně.

Co se týče hrubé síly, graficky pohání Optimus Pad starý dobrý čip Tegra 2, o kterém jste posledních několik dní zajisté slyšeli nespočetkrát. Co je však tím největším lákadlem je možnost přístroje zaznamenat 3D obsah pomocí dvou senzorů s rozlišením 5 Mpx, jež najdete na jeho zadní straně. Bohužel však 3D efekt neuvidíte bez brýlí, jak je tomu např. u handheldů Nintendo 3DS. Budete tedy potřebovat buď speciální brýle, nebo kompatibilní 3D televizi či monitor, ke kterému přístroj připojíte přes HDMI redukci. A opět s využitím brýlí. To by snad neměl být natolik velký problém, když vezmeme v úvahu samotný fakt, že budeme moci natáčet naše vlastní 3D videa. A to není vše. Díky proceseru Nvidia umí Optimus Pad natáčet i fullHD videa v rozlišení 1080p, zatímco 3D pouze v rozlišení 720p.

Ze strany softwaru se LG rozhodl zůstat u provařeného Android 3.0 Honeycomb, takže tak nějak víme, co očekávat. Skvěle optimalizovaný, rychlý a přehledný zážitek, který navíc bude obohacen o spoustu grafických bonbónků.

LG Optimus Pad by měl dorazit do prodeje v březnu letošního roku, u nás se nejspíše objeví v dubnu nebo květnu za cenu cca 14 500,- Kč bez DPH. Až se nám dostaví upřesnění, dáme vám vědět.

Technické parametry LG Optimus Pad

Kompletní specifikace
Konstrukce243 × 149 × 12,8 mm, 630 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 8,9" (1 280 × 769 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 3.0
Akumulátor6 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2011, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze