ViewSonic ViewPad 10Pro: dual-boot v tabletu

Společnost ViewSonic se může jevit jako neznámá, pravidelní čtenáři mobilenet.cz se s ní však již setkali. Tato společnost představila na letošním CES v Las Vegas hned několik zajímavých přístrojů a nezahálí ani na MWC. Představuje nám nový tablet, který disponuje dvěma operačními systémy.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

Pokud jste pravidelnými čtenáři našeho serveru, tak si jistě vzpomínáte na letošní CES 2011 v Las Vegas, kde společnost ViewSonic představila hnedle pět nových zařízení. Preview všech pěti zařízení, čtyři tablety a jeden smartphone, si můžete přečíst zde. Nalezneme mezi nimi také model ViewPad 10, který se už tehdy pyšnil přítomností dvou operačních systémů. Nyní, na MWC v Barceloně ViewSonic představil jeho přímého nástupce - ViewSonic ViewPad 10Pro přichází s lepší výbavou a hlavně s novějším OS.

ViewSonic ViewPad 10Pro

Bohužel zatím jediný snímek zařízení nám toho moc neprozradí

Vlastně přináší nový pouze jeden OS. Model ViewPad 10 totiž dokázal pracovat s OS Windows 7 a Android 1.6. Jeho nástupce nahradil zastaralý Donut novějším Androidem 2.2 Froyo. V novém ViewPadu 10Pro tedy nalezneme Windows 7 Home Basic společně s Androidem 2.2 Froyo. Dobrou zprávou je, že tablet se nemusí restartovat, přepínat mezi OS můžete plynule. Android totiž běží ve vlastním virtuálním prostředí.

Aby tablet utáhl takovou zátěž a zůstal použitelný, osadil ho výrobce chipsetem Intel's Oak Trail Atom, což je chipset skládající se z procesoru Intel Atom Z670 a chipsetu SM35 a hlavně je postaven na architektuře x86, což umožňuje běh samotných Windows. Oba operační systémy si můžete prohlédnout na 10 palcovém displeje s rozlišením 1024×600 pixelů. Novému tabletu dále nechybí 3G, Wi-Fi a Bluetooth. Výrobce uvádní výdrž až 6 hodiny v plném nasazení, což je sice pohádková hodnota, ale nechme se překvapit.

Cena ani dostupnost zatím není známá. Uvidíme, který výrobce tabletů se na trhu udrží. Bude mezi nimi ViewSonic?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze