Japonci na MWC: čokoládový, vodotěsný nebo 3D mobil

11

Jedním z nejzajímavějších stánků na letošním MWC v Barceloně byla také expozice japonského operátora NTT DoCoMo, známého špičkovými i podivnými telefony. Nad některými kousky zůstává Evropanovi rozum stát. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější.

Japonský mobilní svět je opravdu unikátní. Nejenom že nabídne telefony s technologií mnohdy pokročilejší a vyspělejší, než ve stejné době nabízí telefony všech běžných světových výrobců, ale zejména na trh uvádí přístroje, které by svými tvary, funkcemi nebo dalšími prvky u Evropanů příliš nebodovaly. Podívejte se na naši videoreportáž, zachycující ty nejzajímavější kousky. Je libo 3D mobil, který bude na trhu dokonce dříve, než opěvovaný LG Optimus 3D? Nebo se vám líbí sušenkový či čokoládový mobil? Nebo by vás zaujal elegantní voděodolný smartphone s Androidem?

NTT DoCoMo – zajímavosti z Barcelony

3D mobil - Sharp Lynx 3D SH-03C

Zatímco největší pozornost na sebe strhnul LG Optimus 3D, o několik stánků dál se u NTT DoCoMo nalézá další 3D mobil s obrazem, pro jehož sledování nepotřebujete 3D brýle. 3D efekt není tak působivý, ale jinak velmi podobný. Nechybí operační systém Android nebo 9,5 Mpx fotoaparát. Lynx se dostane na trh dokonce dříve, než "první" 3D mobil Optimus 3D.

3D mobil bude v prodeji dříve, než LG Optimus 3D

Voděodolný Android - Toshiba REGZA T-01C

Na první pohled vypadá jako standardní a poměrně elegantní smartphone s Androidem. Potěší však odolností proti vodě. V případě zmoknutí se tak nemusíte obávat znefunkčnění přístroje. Japonci tuto vlastnost demonstrovali sprchováním telefonu přímo na stánku. Ostatní výbava je špičková a nechybí operační systém Android nebo 12 Mpx fotoaparát.

Řekli byste, že tomuto elegánovi s Androidem nevadí déšť ani sprcha?

Čokoládový a sušenkový telefon - Sharp SH-04B a SH-04C

Jako velký úlet by Evropan nazval telefony s povrchem imitujícím tabulku čokolády nebo sušenku. V Japonsku se ale jedná prý o nový hit s vysokou prodejností. Véčka mají přední kryt pokryt plastickou imitací pochutin s plastu, zbytek telefonu designem a barvou připomíná alobal, do kterého jsou čokolády baleny. S telefonem je dokonce dodáváno také poutko s designem kostiček čokolády. Jinak se jedná o slušně vybavené přístroje s televizním přijímačem, 8 Mpx fotoaparátem a odolností proti vodě. Jak se vám čokoládové telefony líbí?

čokoládový telefon je, mírně řečeno, neobvyklý

sušenkový telefon je také zvláštní

13 Mpx fotomobil - Panasonic P-03C LUMIX

Vysouvací telefon s technicistním vzhledem a poměrně nadbytkem ovládacích tlačítek. Jeho největší chloubou je 13 Mpx fotoaparát s výrazným designem okolí jinak malé čočky. Blesk ale není xenonový, ale pouze ve formě LED diody.

Panasonic s 13 Mpx fotoaparátem zaujme na dnešní dobu výrazným nadbytkem tlačítek

Japonsko-finský kříženec - Sharp SH-02B marimekko

Design tohoto roztomilého telefonu byl svěřen finské designérské a módní společnosti marimekko. Telefonu vévodí povedené vzory a pastelové barvy. Samozřejmě nechybí více barevný variant.

Sharp SH-02B dostal design od finské módní společnosti marimekko

Dřevěný telefon - Sharp SH-08C TOUCHWOOD

Nejen o tomto přístroji jsme vás před časem informovali. Kromě zajímavého oblázkovitého tvaru zaujme přednostně svou zadní stranou, vyrobenou kompletně ze dřeva. Telefon je tak na dotyk velmi příjemný a dřevo, jakožto přírodní materiál, velmi dobře padne do ruky. Výbava není nijak úchvatná a menu je na ovládání poměrně podivné, ale hlavní devizou a zvláštností telefonu je dřevo a malé chybky tak lze jistě odpustit.

O dřevěném telefonu jsme vás na mobilenet.cz již informovali

a další chuťovky i obyčejné naše mobily

Na stánku se nacházely tak další zajímavé přístroje. Nechyběly customizované tablety, telefon jako osobní trenér a také několik celosvětově známých a dostupných telefonů, které si lze koupit i u nás. Ty se však krčily v rohu bez jakékoliv pozornosti. Vzhledem k zajímavým modelům uvedeným výše se ani nelze divit...

obyčejné "naše" telefony se krčí v rohu a trpí nezájmem návštěvníků
Diskuze ke článku
JohnyAsbest
mno, nechápu, proč už např. Sharp Lynx, nebo Toshiba Regza nejsou u nás.......určitě by si mnozí koupili raději japonce než korejce či číňana.
walda
čokoládový mobil!jen abych to náhodou nesnědla :D
Symbian
Já to 3D na tom videu nevidím, vypadá to úplně jako 2D. Očividně jim to moc nefunguje :-)
:d
re symbian TO JE JASNÉ ze neuvidis to bys musel mit 3d kameru! na obycejen 2d to nepoznas...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze