Nové Sony Ericssony naživo: první dojmy, živé fotografie

Ihned po oficiálním představení nastal čas si novinky prohlédnout z blízka. Jako první v ČR vám nyní přinášíme živé fotografie všech nových Sony Ericssonů. Přečtěte si také první dojmy. Sony Ericssony Xperia arc, PLAY, neo a pro se ukazují v celé své kráse.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

Na začátek musíme říci, že Sony Ericsson nijak nepřekvapil. Snad všichni jsme očekávali minimálně dvojnásobný počet novinek. Představené telefony však lze hodnotit velmi pozitivně a pochválit lze rozhodně elegantní design. Ten se švédsko-japonskému výrobci povedl na jedničku a v záplavě stále stejných dotykáčů přinášejí nové Xperie příjemné zpestření. Díky prohnutým zadním krytům také pěkně padnou do ruky. Bohužel byl použit lesklý plast a během chvilky vypadaly všechny telefony velmi upatlaně. Velmi dobrý dojem na nás zanechal operační systém Android. Je vidět, že si s odladěním verze 2.3 Gingerbread dal záležet. Reakce jsou naprosto přesné a rychlé a nechybí ani nové funkce. Kromě fotografií se můžete těšit i na videopohledy, které pro vás připravujeme a přidáme během dnešního dne.

Nyní se již pojďme podívat na čtveřici nových Sony Ericssonů. Kromě tří novinek - Xperia Play, Xperia neo, Xperia pro - totiž byl znovu prezentován i model arc.

Sony Ericsson Xperia arc

Xperia arc je v ruce opravdu úžasným telefonem. Je velmi tenká a přitom výborně padne do ruky díky prohnutým zádům. Obdivovat jsme mohli extrémně rychlý fotoaparát s novým prostředím a velmi rychlé odezvy prostředí Androidu 2.3 Gingerbread s uživatelskou nástavbou od Sony Ericssonu. Výrobce se chlubil nulovou mezerou mezi sklíčkem displeje a samotným displejem. I díky tomu může být Xperia arc údajně tak tenká. Displej je velmi kvalitní, ale oproti svítivým a kontrastním Super AMOLEDům je přeci jen méně sytý a umírněnější.

TIP! Přečtěte si více informací o Sony Ericssonu Xperia arc v našem preview.




Sony Ericsson Xperia PLAY

Xperia PLAY je perfektně zpracovaný telefon i herní zařízení v jednom. Naše první dojmy jsou velmi pozitivní. Zaujala nás kvalitní konstrukce i solidní vysouvání, i když bychom se nezlobili za menší tloušťku telefonu. Se svými 16 milimetry a hmotností 175 gramů dobře sedne do ruky a hry se na něm hrají výborně. K tomu dopomáhá plnohodtná flotila herních tlačítek včetně D-padu, a dvojice tlačítek na horní straně (při pohledu na šírku) telefonu. Zamrzí všudypřítomné lesklé plochy a po pár minutách hraní tak budete mít telefon nehezky ušmudlaný. Pokud jej ale budete neustále čistit a leštit, bude Xperia PLAY výstavním kouskem.

TIP! Přečtěte si více informací o Sony Ericssonu Xperia PLAY v našem preview.

Diskutabilní jsou dotykové ovládací plochy uprostřed mezi ovládacími tlačítky, které nahrazují klasické pákové ovladače. Kombinují zřejmě dotykovou plochu a optický střed. Zdaleka ale nefungují ve všech hrách a využití naleznou spíše ve střílečkách nebo RPG. Odezva těchto ovládacích prvků nebyla ideální a občas pohyb nezaznamenaly. Do března, kdy se Xperia PLAY začne prodávat, ale ještě zbývá nějaký čas na vyladění.

V březnu bude pro Xperii PLAY dostupných 50 her a do konce roku 2011 slibuje Sony Ericsson přes 100 her. Hry vyvíjí 12 společnotí nejzvučnějších jmen (EA Games, Gameloft a další). Hry byly velmi plynulé a zaškobrtnutí jsme pozorovali spíše vyjímečně.

Pozitivní změny přináší Android 2.3 Gingerbread v podání Sony Ericssonu. Potěší možnost různého třídění ikonek v hlavním menu a jejich individuální přesouvání. Odezva systému byla velmi dobrá. Pěknou funkcí je přiblížením prstů zobrazení veškerých widgetů na ploše. Novou a originální vlnivou animaci dostaly také widgety na ploše při přesouvání. Vlastní aplikace si lze jednoduše přesouvat do složek pod čtyřmi ikonkami v dolní řadě. Inovována byla i aplikace fotoaparátu, která je u Xperie PLAY spíše k horšímu.

Protože budou hry distribuovány různými kanály, nejen skrze Android Market, obsahuje Xperia PLAY speciální Launcher, ve kterém se zobrazí doporučované, všechny nebo stažené hry ze všech zdrojů. Launcher lze spustit speciálním tlačítkem pod herním d-padem.

Sony Ericsson Xperia neo

Ve stínu dalších dvou novinek byla Xperia neo, která se tvářila velmi obyčejně. Zdání ale klame a neo je velmi výkonným a zároveň kompaktním přístrojem. Velmi dobře sedne do ruky, ale opět si musíme postěžovat nad lesklým zevnějškem. Během pár sekund je celý telefon nepěkně opatlán. Zaujme nová aplikace fotoaparátu, kde pohybem do stran zobrazíte nastavení nebo předchozí snímky. Velmi praktické a pohotové. Také fotografování je velmi rychlé. Nový Android potěší funkcemi zmíněnými výše u Xperie PLAY. Ani zde nechybí nově zpracované menu a pohotovostní obrazovka. Potěší také mnoho barevných variant.

TIP! Přečtěte si více informací o Sony Ericssonu Xperia neo v našem preview.


Sony Ericsson Xperia pro

Na Xperii pro, která jinak nabídne díky Androidu 2.3 stejné inovace, jako výše zmíněné telefony, jsme byli nejvíce zvědavi na hardwarovou klávesnici. Ta je velmi kvalitní, s dostatečně oddělenými a vystouplými tlačítky, která se velmi dobře mačkají. Bez problémů jsme napsali kratší text bez předchozí praxe, což u hardware klávesnic někdy nebývá pravidlem. Konstrukce telefonu je kvalitní, ale opět velmi lesklá. Vzhledem k tomu, že bude Xperia pro reprezentativním manažerským telefonem, budou ji muset zákazníci stále jen leštit, aby neudělala ostudu.

TIP! Přečtěte si více informací o Sony Ericssonu Xperia pro v našem preview.

Tělo telefonu mohlo být o něco tenčí. Svým tvarem i tloušťkou je Xperia pro trochu buclatá. Výborně však padne do ruky a skvěle se na ni píše. Po vysunutí klávesnice lze nastavit výchozí akci, například spuštění vyhledávání na googlu či start webového prohlížeče. Méně pohodlná je vystupující a trochu tuhá spoušť fotoaparátu na boku přístroje. Potěší nová aplikace fotoaparátu a Android 2.3 Gingerbread.




Již brzy se můžete těšit na videophledy jednotlivých přírůstků řady Xperia.

Diskuze ke článku
HOlka
Som rada, že máte pozitívne názory o Xplay. Už som bola zvedavá aké recenzie dostane. Mne sa veľmi páči, naozaj rozmýšlam o tom, že to kúpim, hoci nedávno som kúpila mobil. Uvidíme, najprv by som to vyskúšala, aby som mala s tým skúsenosti. Batéria koľko vydrží?
Michal Pavlíček
Mluvit o výdrži je předčasné. Na to je zapotřeba telefon déle používat, což nyní na veletrhu není možné. Nicméně zajímavě vypdají alespoň čísla od výrobce. Kapacita je 1500 mAh a asi nejvíc říkající je 5 a půl hodiny hraní, což překonalo všechny odhady. Zatím to tedy vypadá, že Xperia Play na tom s výdrží bude celkem slušně a nevybije se za pár hodin.
kobliha
to by byla hanba, kdyby telefon, který je stvořen na hry měl špatnou, nebo slabou baterii. Vždyť tady se jedná právě o to, že telefon musí být schopný vydržet neustálé namáhání baterie při hrách a taky, když už je to telefon, taky by měl vydržet i smsky, surfování na internete..std
Jean
Proč SE nepřijde s něčím novějším a vyrábí trochu jinak vypadající hračky v podstatě ve stále ve stejné konfiguraci ? Proč třeba nenasadí dvoujádro nebo LTE ? No to je snadné. Zapadá to do celkové obchodní strategie SE. Kdyby SE nacpal do svých Highendů to nejnovější a nejlepší najednou tak jeho klienti budou ještě za 2 roky běhat po světě s použitelným LTE smartphonem a nebudou mít důvod kupovat nové hračky od SE. Je tedy nutno dodat zákazníkům, vždy jen jedno a pokud budou chtít více natlačit jim to až s novým zařízením za dalších 15 až 20 tisíc. On to taky mohl SE dělat jinak. Stačilo updatovat X10-ku na 2,3. To by ale SE moc nevydělal, že ? ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze