Samsung Galaxy S II a Galaxy Tab 10.1: živé fotky a dojmy

Včera světu Samsung odhalil svou novou vlajkovou loď a nástupce modelu Galaxy S. Zároveň s ním jsme se dočkali i nového tabletu Galaxy Tab 10.1. Podívejte se na živé fotografie a přečtěte si, jaké dojmy na nás novinky zanechaly.

Tip: sledujte naše živé zpravodajství z MWC 2011

Samsung Galaxy S II

Novinka je neuvěřitelně tenká a lehká. Naživo ale působí zadní strana z perforovaného plastu poměrně levně a ani na dotyk to není nijak vysoký zážitek. Samsung mohl použít spíše kovový kryt. Díky plastům je však novinka tak lehká. Plusem je také redukce otisků prstů na zadní straně, kde nemají šanci se uchytit.

Super AMOLED Plus displej je díky 4 subpixelům na pixel oproti Super AMOLED displeji opravdu mírně viditelně kontrastnější, sytější a jasnější oproti předchůdci Samsungu Galaxy S, se kterým jsme novinku porovnávali. Displej nemá žádný viditelný rastr, a to i přes větší úhlopříčku. Vyznačuje se výbornými pozorovacími úhly a jednoznačně jde o špičku na trhu displejů v dnešní době. Potěší konečně LED dioda u fotoaparátu, ale zamrzí absence HDMI konektoru, který konkurence už běžně má. Funkcemi není Galaxy S II nijak vyjímečný, jedná se o další špičkově vybavený Android 2.3. Jedná se o špičkový přístroj, ale kvůli plastovosti a možná až příliš nízké hmotnosti jsme měli mnohem lepší pocit z Xperie Arc, která je na tom co se týče výbavy velmi podobně.

Samsung Galaxy S II na MWC v Barceloně

Více se o samotném telefonu dozvíte z našeho preview.


Porovnání modelu Galaxy S s novinkou Galaxy S II

Samsung Galaxy Tab 10.1

Nový Tab od Samsungu vypadá velmi sexy. Rozměrově je výrazně větší, než starší Tab a je tím pádem použitelnější pro celou řadu věcí. Mobilita však rozměry samozřejmě trpí. Po prvním uchopení opravdu překvapí neuvěřitelně nízká hmotnost. Boky zařízení pak jakoby z oka vypadaly iPhonu 4. Inspirace a možná i něco víc, je evidentní. Galaxy Tab 10.1 padne velmi dobře do ruky díky šikovným prolisům na zadní straně. Ta je bohužel čistě plastová a při poklepání nebo dotyku si bohužel na nic nehraje a jedná se o ryzí plast. To trochu sráží celkový dojem ze zařízení.

Displej je opět magnetem na otisky prstů a přítomní novináři si dělali legraci, že i v tomto chce Samsung Apple kopírovat a překonat. Displej je ale sám o sobě perfektní. Vysoké rozlišení dělá své a Android 3.0 Honeycomb vypadá na tabletech velmi dobře. Je možná ku prospěchu věci, že zde Samsung nemá svou grafickou nástavbu TouchWizz a prostředí je tak zcela identické například s LG Optimus Pad. Odezvy jsou díky dvoujádrovému procesoru velmi dobré a používání bude, troufám si tvrdit, bez potíží. Zamrzí absence HDMI konektoru a přítomnost speciálního proprietárního Samsung konektoru, který jsme měli možnost vidět už u Galaxy Tabu.

Ze Samsungu Galaxy Tab 10.1 jsme měli opět velmi dobrý pocit, ale zase tomu něco chybělo. Mnohem více se nám konstrukčně líbí LG Optimus Pad nebo i Apple iPad, který je ale zbytečně těžký.

Preview na Samsung Galaxy Tab 10.1 si můžete přečíst pod pod tímto odkazem.

Samsung Galaxy Tab 10.1 na MWC v Barceloně
Diskuze ke článku
Milan
Boze to je zase bleskovka. A napsat: vybavou se nejedna o nic vyjimecneho a vzapeti napsat dalsi spickove vybaveny. Dalsi vec porovnavat Galaxy S II s Arcem?! Autore BUDICEK
Martin Pultzner
Dobrý den, děkujeme za reakci. Z textu je to myslím jasné. Galaxy SII je špičkový smartphone, který však nemá v tomto segmentu, snad až na displej, žádnou speciální a vyjímečnou vlastnost, jako například Optimus 3D.
Srovnání s Xperií arc se dle mého názoru hodí. Xperia arc má sice pouze jednojádrový procesor, ale funkcemi se segmentově jsou na tom oba telefony podobně. Navíc, srovnání bylo myšleno spíše konstrukčně. A pište si, že mnoho lidí se bude mezi těmito telefony rozhodovat a pro mnoho z nich bude určující design a pocit z telefonu, kde má arc trochu navrch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze