Rok 2017 podle vás: podívejte se na ty nejčtenější články

3
Rok 2017 podle vás: podívejte se na ty nejčtenější články

Rok 2017 má před sebou posledních několik hodin, tudíž jde o ideální chvíli se ohlédnout za posledními 12 měsíci. V nich jsme pro vás připravili nepřeberné množství článků, recenzí a samozřejmě nových dílů našich pravidelných seriálů. Jaká témata vás v roce 2017 nejvíce zajímala a které články se těšily nejvyšší čtenosti?

Mezi nejčtenější články již tradičně patří recenze telefonů, které vy, čtenáři, vyhledáváte v hojném počtu. Nejinak tomu bylo i v roce 2017 a pokud bychom vzali žebříček 10 vůbec nejčtenějších článků, obsadily by recenze mobilních telefonů hned 7 míst. Vůbec největší zájem pak je o výrobce Huawei a Samsung, kteří již tradičně žebříčkům kralují, což mimochodem ukázal i zájem o videopohledy na modely těchto dvou výrobců. Do první desítky, pokud budeme pod Huawei počítat i značku Honor, pustila tato dvojice jen jednoho „záškodníka“, kterým je LG G6. Další značka se vměstnala až na 11. příčku, jde o recenzi Nokie 6.

V dnešním přehledu se nejprve podíváme na žebříček nejčtenějších recenzí a následně neopomeneme ani seznam nejčtenějších článků, které nespadají mezi recenze. Tady je seznam deseti recenzí, které vás v roce 2017 nejvíce zaujaly.

10. místo: Recenze Honor 9 – Král odlesků

Letošní desítku nejčtenějších recenzí otevírá Honor 9, tedy jeden z nejlepších modelů této značky. Jeho lákadlem je stylový vzhled s lesklým sklem. Zaujme také 5,15palcovým displejem, dostatečně výkonným hardwarem, duálním fotoaparátem s velmi povedenými výsledky či velkou interní pamětí. S ohledem na příznivou cenu o něj uživatelé mají velmi slušný zájem.

Honor 9

9. místo: Recenze Honor 6X – Evoluce správným směrem

I na deváté příčce operuje značka Honor, tentokrát její povedený model střední třídy 6X. Uživatelé na něm mohou ocenit nejen velký a kvalitní displej, ale také dostatečně výkonný procesor, skvěle pracující čtečku otisků prstů nebo velmi dobře optimalizované prostředí. Ve své kategorii patří Honor 6X rozhodně k těm lépe vybaveným zástupcům.

Honor 6X

8. místo: Recenze LG G6 – Nejlepší LG všech dob

Na osmé příčce se nachází jediný zástupce, který na svém těle nemá logo Huawei či Samsung. Jde o LG G6. O tomto modelu se možná tolik nemluvilo a zůstal tak trochu ve stínu věhlasnější konkurence, avšak výrazné snížení ceny z něj udělalo lukrativní zboží. Za překvapivě nízkou cenu si uživatel mohl, a nadále může, pořídit letošní vlajkovou loď s moderním vzhledem, zvýšenou odolností, výborným fotoaparátem nebo perfektně odladěným prostředím.

LG G6

7. místo: Recenze Samsung Galaxy S8 – Těsně před hranicí bezchybnosti

Největší konkurent výše umístěného LG G6 se dostal o jednu příčku výše. Jedná se samozřejmě o Samsung Galaxy S8, tedy vlajkový model jihokorejského výrobce. Obsazení v první desítce není žádným překvapením. Vlajkové modely Samsungu se stabilně těší velké podpoře i skvělým prodejům. Letos se Samsungu opět podařilo posunout dál svůj vzhled a novinku vybavil velkým displejem téměř bez rámečků či špičkovým fotoaparátem.

Samsung Galaxy S8

6. místo: Recenze Samsung Galaxy A5 (2017) – Na cestě k vrcholu

Stoupáme pořadím čtenosti výše a opět narážíme na zástupce od Samsungu. Šestou nejčtenější recenzí v roce 2017 se stala ta Samsungu Galaxy A5 (2017). Poctivý model vyšší střední třídy nabídl elegantní vzhled, kvalitní displej, moderní USB-C konektor či zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Kromě počáteční vyšší ceny a možná pro někoho jen průměrného hardwaru mu nebylo takřka co vytknout.

Samsung Galaxy A5 (2017)

5. místo: Recenze Huawei P10 – Duální evoluce

V rámci dobrých vztahů se nyní budou dva velikáni střídat. Páté místo připadlo vlajkové lodi od Huawei, tedy letošnímu modelu P10. Ten nás zaujal vzhledem, výběrem z méně tradiční barev či tím, jak pohodlně padl do ruky. Huawei nadále držel vcelku rozumnou cenu, a to především s ohledem na výbavu, která čítala dostatečně výkonný hardware, duální fotoaparát či multifunkční čtečku otisků prstů.

Huawei P10

4. místo: Recenze Samsung Galaxy A3 (2017) – Kompaktní a odolný

Opět tu máme prostřídání a na čtvrtém místě je tudíž Samsung, tentokrát model Galaxy A3 (2017). Ten se letos zařadil mezi kompaktní smartphony s velmi solidní výbavou: elegantní vzhled, kvalitní displej či zvýšená odolnost. Koktejl, na který uživatelé slyší, zejména ti, kterým přerostlé tabletofony nic neříkají.

Samsung Galaxy A3 (2017)

3. místo: Recenze Huawei P10 Lite – Povedený telefon uprostřed zmatku

Dostáváme se k medailovým příčkám a dle nepsaného pravidla o střídání je na řadě Huawei. Velmi vás zaujala recenze modelu Huawei P10 Lite, tedy odlehčené varianty vlajkového modelu. Za samozřejmě příznivější cenu uživatelé získali stylový vzhled či kvalitní 5,2palcový displej. Dostatečně výkonný byl hardware a slušné výsledky podával také hlavní fotoaparát.

Huawei P10 Lite

2. místo: Recenze Samsung Galaxy J5 (2017) – Zasluhuje pozornost

Stříbrnou pozici v letošním roce ukořistil Samsung a jeho model Galaxy J5 (2017). Jde současně o vůbec nejlépe umístěný Samsung, což jasně dokazuje velký zájem mezi uživateli/čtenáři o zástupce střední třídy. Přesně tam totiž tento Samsung spadá. Výrobce opět nešetřil na lákavém vzhledu či slušném displeji. Nás potěšila skvělá výdrž nebo výborně fungující čtečka otisků prstů.

Samsung Galaxy J5 (2017)

1. místo: Recenze Huawei P9 Lite (2017) – S inovacemi o krok dále

Nyní poprosíme fanfáry, první místo si pro sebe uzmul Huawei P9 Lite (2017). Nejde o žádnou náhodu, tato recenze byla nejčtenější za uplynulý rok. Čínskému výrobci se navíc podařilo prvenství obhájit takřka s totožným modelem. V loňském roce zvítězil model P9 Lite. Jde o jasný důkaz, že střední třídu má Huawei v malíku. Letošní model lákal na opravdu kvalitní displej, poctivé konstrukční zpracování nebo velmi solidní fotoaparát.

Huawei P9 Lite (2017)

Nejčtenější články

V roce 2017 jsme vás také každodenně informovali o všem novém ze světa mobilů, tabletů, aplikací a operačních systémů, technologických novinkách i mobilních operátorů. A jaké články byly v roce 2017 nejčtenější? Níže naleznete jejich žebříček, ve kterém opět uvádíme 10 článků.

  1. Podívejte se, jak se opravuje rozbité sklo displeje bez jeho výměny
  2. Samsungy Galaxy S8 na dalších fotografiích (39× aktualizováno)
  3. Srovnání špičkových fotomobilů: fotí skvěle, ale kdo nejlépe? Rozhodnete vy! – slepý fototest
  4. Porovnali jsme fotoaparáty iPhonů 8 Plus a 7 Plus
  5. Huawei nasadí do řady Mate 10 Android 8.0 Oreo – 18× aktualizováno
  6. Nejlepší fotomobil – Nechte svůj „digitál“ doma
  7. Nechte digitál doma. Srovnali jsme fotoaparáty Galaxy S8+ a iPhonu 7 Plus – Galerie
  8. Velké představení Samsungu Galaxy S8: telefon bez hranic
  9. Samsung Galaxy Note 8 uniká v nové barevné variantě. A že mu to sluší – 15× aktualizováno
  10. Otestovali jsme fotoaparát LG G6: titul z toho (zatím) nebude

Slovo závěrem

Nakonec vám ještě prozradíme, že vůbec nejčtenějším článkem za uplynulý rok byl ten, který obsadil první příčku v seznamu výše a který se týká opravy rozbitého displeje. Je však nutné vzpomenout, že se v těchto žebříčcích objevují často články z první poloviny roku 2017, které měly více času bojovat o vaši pozornost. Pokud bychom ze čtenosti měli něco vysledovat, je to fakt, že vás velmi zajímají spekulace o chystaných telefonech, a to především od předních výrobců, jako je Samsung či Huawei. Tito dva výrobci jednoznačně dominují veškeré čtenosti a mezi nejčtenější články v podstatě nikoho nepouštějí. Vysoké pozornosti se pak dostává Nokii. Je patrné, že na českém trhu na ni uživatelé nadále slyší a bedlivě sledují, jak se ji návrat podaří.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Přeji čtenářům mobilenetu do roku 2018 hodně vypálených amoledů, týdny strávené sledovánm lagujícího sytému a někteří se dočkají i hezkého ohňostroje!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze