Huawei nasadí do řady Mate 10 Android 8.0 Oreo

18× aktualizováno
Huawei nasadí do řady Mate 10 Android 8.0 Oreo
  • Dalším špičkovým telefonem od Huawei bude Mate 10, což potvrdil i CEO společnosti
  • Očekávat můžeme displej takřka postrádající rámečky a robustní konstrukci z kovu
  • Chybět nebude ani duální fotoaparát Leica, nový procesor Kirin 970 či velká baterie s kapacitou 4 000 mAh
  • K představení dojde 16. října

Aktualizováno 13. 10. 2017

Huawei s novým modelem Mate 10 Pro možná bude částečně fušovat do řemesla řadě Galaxy Note od Samsungu. Objevil se totiž obrázek, na kterém je novinka zachycena s chytrým perem. Má jít o spolupráci se společností Moleskine. Speciální pero umožňuje psát na zvláštní štítek a přes něj na papír. Poznámky se pak přes Bluetooth dostávají do telefonu. Pero však není uzpůsobené pro ovládání displeje a je otázkou, jak celou funkčnost Huawei vyřešil.

Spekulaci o peru doplníme jednou potvrzenou informací. Řada Mate 10 od Huawei bude startovat s nejnovějším Androidem 8.0 Oreo. Potvrzení přišlo přímo od výrobce skrze čínskou sociální síť weibo. Nejde o žádné velké překvapení. I v loňském roce startoval Mate 9 s nejnovějším sedmičkovým Androidem.

Aktualizováno 9. 10. 2017

Již za týden se premiéry dočká řada Mate 10 od Huawei. My se dnes opět můžeme podívat na vrcholnou variantu Mate 10 Pro, která se nám odhaluje v černém a modrém provedení.

Huawei Mate 10 Pro

Aktualizováno 6. 10. 2017

Na chystanou řadu Mate 10 láká i samotný Huawei. Tentokrát prostřednictvím Twitteru odhalil kapacitu baterie, respektive potvrdil již uniklou hodnotu 4 000 mAh. Animace, kterou můžete vidět níže, ještě doplnil sdělením: „Ten pocit, když vám baterie vydrží po celý den.“ Je tak nasnadě, že řada Mate si bude i nadále zakládat na solidní výdrži.

Aktualizováno 5. 10. 2017

Huawei Mate 10 Pro, tedy vůbec nejvyšší a nejlépe vybavená verze z očekávané řady Mate 10, unikla na živých fotkách. Ty potvrzují vzhled dříve uniklých renderů a současně odhalují skleněnou zadní stranu, která je i velmi lesklá. Okamžitě tak vyplouvají obavy z toho, že telefon bude po krátké chvíli upatlaný otisky prstů.

Huawei Mate 10 Pro

Aktualizováno 3. 10. 2017

Vrchol rady Mate 10 bude představovat model Mate 10 Pro s nekompromisní výbavou, zakřiveným displejem nebo duálním fotoaparátem. Spekuluje se též, že nabídne i konkurenční řešení pro Samsung DeX, které bude fungovat prostřednictvím DisplayPortu, jenž bude ústit do USB-C konektoru. I špičkový Huawei by se tak měl umět proměnit takřka na klasický počítač. Takto vybavený telefon rozhodně nebude levný, cena by se údajně měla pohybovat kolem 940 euro, což je v přepočtu více než 24 tisíc korun.

Aktualizováno 2. 10. 2017

Do představení modelů řady Mate 10 od Huawei zbývají přesně dva týdny. Evan Blass však ještě stihl zveřejnit doposud snad nejkvalitnější obrázek, na kterém bychom měli vidět variantu Mate 10 Pro. Na čelní straně se rozprostírá velký displej téměř bez rámečků, jež by měl mít 6palcovou úhlopříčku, poměr stran 18:9 a rozlišeni 2 880 × 1 440 pixelů. Povedeně vypadá i zadní strana, kde se nachází duální fotoaparát i čtečka otisků prstů. Rozdělení pruhem s fotoaparáty působí vcelku svěže a telefon by mělo být možné rozpoznat na první pohled.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Aktualizováno 28. 9. 2017

Dle nejnovějších informací by Huawei nemusel představit tři, ale dokonce hned čtyři novinky řady Mate 10. Důkazem by mohly být snímky níže, které mají jeden z těchto modelů zachycovat. Má však jinak umístěný fotoaparát a především světelnost jen f/2.2, což je výrazně horší hodnota než f/1.6 u jiných modelů Mate 10. Spekuluje se tak o modelu Mate 10 Plus. Současně je možné, že by mohlo jít o jiný či zrušený model.Skutečnost se dozvíme 16. října, kdy se řada Mate 10 představí.

Možný model Huawei Mate 10 Plus

Aktualizováno 27. 9. 2017

Představení nové řady Mate 10 od Huawei se nezadržitelně blíží. Stále však zbývají přibližně tři týdny, a to je dostatek času na další úniky. Dnes se může podívat na pravděpodobné rendery varianty Mate 10 Pro. Ta má stanout na absolutním vrcholu a nabídnout 5,9palcový AMOLED displej s poměrem stran 18:9, který bude výrobce nazývat EntireView. Povšimnout si můžete minimálních rámečků. Na zadní straně se kromě čtečky otisků prstů má nacházet též duální fotoaparát Leica s výbornou světelnost f/1,6.

Huawei Mate 10 Pro

Aktualizováno 19. 9. 2017

Čekání na nové modely řady Mate 10 nám mohou ukrátit vcelku pravidelně se vyskytující úniky. Tentokrát se můžeme na novinku podívat zblízka přímo z čelní strany, a to díky Evanu Blassovi. Hledíme zřejmě na prostřední model Mate 10, který nebude mít zcela bezrámečkový design. Můžeme vidět malý rámeček nad a pod displejem. Připomeňme, že do představení zbývá již necelý měsíc. Premiéra proběhne 16. října.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Aktualizováno 14. 9. 2017

Huawei zřejmě nebude 16. října nijak troškařit a ukáže nám hned tři verze Mate 10. Základem bude varianta bez přídomku, která bude nabízet 5,9palcový Full HD displej klasických tvarů. Dočkáme se však zřejmě i modelu Mate 10 Pro s minimálními rámečky a Quad HD rozlišením. Pro ekonomicky smýšlející uživatele bude připravena verze Mate 10 Lite s 5,9palcovým displejem, která však přijde o fotoaparát Leica.

Aktualizováno 8. 9. 2017

Chystaný Huawei Mate 10 uniká na dalších fotografiích, na kterých vidíme čelní stranu. Tu takřka celou zabírá displej a nezbylo tak místo ani na čtečku otisků prstů, což naznačovalo včerejší video. Je tak možné, že čínský výrobce zkouší různé varianty svého budoucího tabletofonu a na konečný výsledek si budeme muset počkat do 16. října.

Huawei Mate 10

Aktualizováno 7. 9. 2017

Huawei Mate 10 o sobě dává opět vědět prostřednictvím uniklých rozměrů a nového videa, které zachycuje detailní render ze všech úhlů. Ten má na svědomí Steve Hemmerstoffer z @OnLeaks, který například naprosto přesně takto ukázal i nedávno odhalenou Xperii XZ1 od Sony. Mate 10 má mít rozměry 150,2 × 77,5 × 8,4 mm, přičemž duální fotoaparát lehce vystupuje o 0,6 mm. Pokud jsou parametry pravdivé, tak bude nový Mate o celých 6 mm kratší než jeho předchůdce, ale o 0,5 mm tlustší, což by mohlo ukazovat na ještě vetší baterii, než se původně spekulovalo.

Design stále silně připomíná Mate 9, jen budou hrany více zaoblené a broušený hliník možná vystřídá sklo. 5,9palcový displej by měl také zůstat u poměru 16:9, zatímco novější poměr stran 2:1 dostane možná jen Mate 10 Pro. Lze si všimnout také přemístění čtečky otisků prstů na přední stranu, vespod nám zmizela falešná mřížka reproduktoru a určitě potěší, že telefonu nechybí ani 3,5mm jack.

Aktualizováno 4. 9. 2017

Huawei prostřednictvím Twitteru oznámilo, kdy oficiálně představí svůj očekávaný model Mate 10. Potvrzen je tak nejen název, ale i termín. Světová premiéra proběhne 16. října 2017 v německém Mnichově. Kromě toho je potvrzeno nasazení procesoru Kirin 970.

Aktualizováno 25. 8. 2017

Na chystaný Mate 10 láká samotný výrobce a tentokrát dokonce odhalil část vzhledu. V tweetu níže vidíme předchozí TOP modely a řadu ukončuje právě Mate 10.

Aktualizováno 22. 8. 2017

Oficiálního odhalení Matu 10 se máme sice dočkat až v říjnu, ale Huawei na něj začíná lákat už nyní. Německá pobočka tohoto čínského výrobce totiž na svém YouTube kanálu zveřejnila první teaser video, které nás v němčině upozorňuje, že i Mate 10 bude mít duální fotoaparát Leica. Dokonce jej můžeme na pár záběrech i spatřit a všimnout si, že bude mít opět 12Mpx RGB senzor a 20Mpx černobílý senzor. Stejně tak jde vidět po jeho boku duální přisvětlovací dioda a laserové ostření.

Aktualizováno 16. 8. 2017

Včerejší nadšení z prvních renderů dnes vychladlo. Ukázalo se, že jde pouze o designový koncept, což dokládá níže přiložené video. Je tak možné, že Mate 10 bude nakonec vypadat odlišně.

Aktualizováno 15. 8. 2017

O budoucím Matu 10 od Huawei už toho víme poměrně dost, ale design byl až do dnes záhadou. Věděli jsme jen o velkém displeji pokrývajícím většinu přední plochy, ale nyní se na něj můžeme podívat pořádně.

Přední strana rozhodně odpovídá tvrzení CEO společnosti o skutečně minimálních rámečcích a Matu to na renderech rozhodně sluší. Na zadní straně můžeme vidět také duální fotoaparát Leica a pod broušeným kovem se má ukrývat 4 000mAh baterie. V útrobách by se měl pak nacházet samozřejmě také nový procesor Kirin 970, který se podle posledních zpráv už dostal do fáze výroby.

Původní text z 28. 7. 2017

V letošním roce se dočkáme ještě jednoho špičkově vybaveného telefonu s logem Huawei. Pokud tohoto čínského výrobce sledujete, jistě víte, že ve druhé polovině roku se pravidelně představuje nový zástupce řady Mate. Nejinak tomu bude letos, což aktuálně potvrdil CEO společnosti Richard Yu. Chystaný Mate 10 bude mít velké lákadlo v podobě displeje takřka bez okrajů. Nutno podotknout, že chce-li Huawei držet krok s konkurencí, nic jiného mu nezbývá.

Kromě bezrámečkového displeje by se v Matu 10 měl objevit také zbrusu nový procesor Kirin 970. Richard Yu dále prozradil, že novinka by měla mít ještě lepší fotoaparát. Právě ten byl u aktuálního Huawei Mate 9 menší slabinou. Vylepšena má být také životnost baterie a zrychlit se má proces nabíjení. Richard Yu také uvedl, že společnost opustí segment základních smartphonů, na kterých má minimální zisk.

Zdroj: bloomberg.com, gsmarena.com, androidcrunch.com, gsmarena.com, phonearena.com, compareraja.in, twitter.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
Dave
A to je docela pěkný ale bohužel je to Huawei.
Petr Válek
Petr Válek
Naposledy upraveno: 5. 10. 2017 12:16
Po zkušenostech s Huawei Mate 7 a 8 , tohle bude moje další volba , huawei má velice dobře odladěnou nástavbu emui , od přechodu na Huawei nepoužívám launchery, jejich nadstavbě se málo který výrobce přiblíží, co do odladěnosti a rychlosti . Výdrž na baterie je neuvěřitelná, při úhlopříčka kolem 6 palců vydrží telefony v pohodě i dva dny , fotoaparáty jsou model od modelu lepší , čtečka na zádech je pro mě top , a jinde bych ji nechtěl, 99% držím telefon v ruce , umístění na zádech je perfektní , já už se nemohu dočkat :-):-):-):-):-):-):-)
David
Ať mu dají voděodolnost a bude to Topka!
Dave
No to jim to došlo brzo Sony nato přišlo před dvěma lety že se low end nevyplatí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze