MWC 2014 přehledně: nejdůležitější novinky pohromadě

9

Barcelonský veletrh v roce 2014 je za námi. Brány se uzavřely a i naše redakce odlétá. Za posledních několik dní bylo představeno hned několik novinek a pro snadnější orientaci si je všechny přehledně shrneme v tomto dnešním článku.

Alcatel

Alcatel One Touch Idol 2 Alcatel představil nové modely: Idol 2, Idol 2 mini a další

Alcatel na letošním veletrhu představil novou vlajkovou loď Idol 2 a také vylepšenou Idol 2 S, která zaujme třeba podporou LTE. Oba Alcately pojí velký displej či velmi tenké tělo. Obě novinky jsme si samozřejmě vyzkoušeli a rozhodně byste neměli minout naše první dojmy, kde nechybí ani komentovaný videopohled. Dostalo se také zmenšenou variantu Idol 2 mini nebo sportovní model One Touch Pop Fit.



Huawei

Huawei Ascend G6 Huawei Ascend G6 oficiálně: levnější, stále stylový a s LTE

Jedinou novinkou řadící se mezi mobilní telefony s logem je Huawei byl na letošním veletrhu model Ascend G6. Ten pokračuje ve šlépějích svého stylovějšího bratříčka P6. Ve výbavě najdete podporu NFC či LTE, potěší 8megapixelový fotoaparát na zadní straně nebo 5megapixelový fotoaparát na straně čelní. Prostředí dle očekávání zajišťuje nadstavba Emotion UI. Důkladně jsme novinku přímo na místě proklepli a přinesli první dojmy.

Huawei MediaPad M1 Huawei MediaPad M1 představen: v hlavní roli hliník a LTE

Huawei se rozhodl výrazněji promluvit do dění na scéně tabletů a přináší si s sebou na MWC hned dvě novinky. Jednou z nich je MediaPad M1, tablet střední třídy, který zaujme svým hliníkovým provedením, ne nepodobným vlajkové lodi HTC, modelu One. Huawei slibuje skvělý audiovizuální zážitek a dobrou výdrž na baterii, máme se zřejmě na co těšit. Chvíle po představení jsme si novinku také patřičně vyzkoušeli.



Huawei MediaPad X1
Huawei MediaPad X1 oficiálně: špičkový tablet ve stylu iPadu mini

Na své tiskové konferenci nás Huawei překvapil svým novým tabletem MediaPad X1, který ukázal jako přímou konkurenci iPadu mini či Nexusu 7. Oproti nim ale nabídne výrazně menší rozměry, nižší váhu i delší výdrž baterie. A to není vše. Asi nejzajímavější zprávou jsou telefonní funkce, na které nejsme u tabletu zvyklí. Velmi obletovanou novinku jsme si také patřičně vyzkoušeli a připravili pro vás rozsáhlé první dojmy.


HTC

HTC Desire 816
HTC Desire 816: 5,5palcový displej a 13megapixelový fotoaparát

HTC Desire 816 je naprostou novinkou letošního MWC, která kombinuje krásný vzhled s dobrou výbavou, lákadlem by měla být ale i dobrá cena. Nabídne například 5,5palcový HD displej, 13 Mpx fotoaparát a nebo čtyřjádrový procesor od Qualcommu. Integrovaná paměť je sice pouhých 8 GB, není ale problém rozšířit ji o dalších až 128 GB. V Číně bude dostupný od března, zbytek světa se dočká v dubnu. HTC tento model nejprve schovávalo, ale nakonec se nám jej vyzkoušet podařilo.



HTC Desire 610
HTC Desire 610 představen: barevný sympaťák z nové éry

HTC se na svou tiskovou konferenci vyzbrojilo hned dvěma novinkami, jednou z nich je zástupce střední třídy Desire 610. Nabídne velmi dobré hardwarové parametry, za zmínku stojí přední stereoreproduktory, 8megapixelový fotoaparát s možností natáčet video ve Full HD nebo přítomnost NFC i LTE. Bohužel novinka se na veletrhu živě neukázala a na vyzkoušení si budeme muset počkat.


LG

LG G2 mini
Vyzkoušeli jsme nové LG G2 mini: je spíše zklamáním (MWC 2014)

LG těsně před Barcelonou představil mini variantu vlajkové lodě LG G2 se 4,7palcovým displejem, okleštěnou výbavou a samozřejmě také odpovídajícím způsobem nižší cenovkou. A popravdě, nové LG nás příliš neoslovilo. Nový model jsme si samozřejmě vyzkoušeli.


LG L
První dojmy z LG L a F série: střední třída útočí na MWC 2014

Jihokorejské LG přivezlo na barcelonský veletrh pořádnou zásobu telefonů. Vyzkoušet jsme si mohli rozsáhlou střední třídu startující od 3,5palcové LG L40 a pokračující přes větší úhlopříčky až po 4,7palcové kousky jako L90, případně F90. Podívejte se na naše první dojmy z jednotlivých zařízení. Ukážeme vám, v čem LG vyniká a kde naopak ztrácí.



Nokia

Nokia X
Nokia X, X+, XL: rodina levných smartphonů s Androidem

Na pondělní tiskové konferenci Nokia překvapila. Očekávalo se, že představí první model s Androidem Nokia X. Skutečnost je však taková, že z toho je celá řada X, která zahrnuje hned tři telefony, založené na Androidu. Všechny modely mají společnou příznivou cenu a mírně se liší svými specifikacemi, aby pokryly, co nejširší spektrum zákazníků. Vyberou si zájemci o kompaktní model, stejně tak i příznivci větších úhlopříček. Nové Nokie s Androidem jsme si samozřejmě také vyzkoušeli.


Nokia 220
Nokia 220: základ s internetem pod tisíc korun

Nejméně vybavenou novinkou, kterou Nokia na své dnešní tiskovce odhalila, je model 220, který přímo navazuje na starší Nokii 110. Jedná se o telefon klasické konstrukce s alfanumerickou klávesnicí, který však zvládá i pokročilejší funkce, mezi než se řadí internet či sociální sítě. Cenovka je pak více než příznivá.



Nokia Asha 230
Nokia Asha 230: novinka s dotykovým displejem za pár stovek

Nokia na veletrhu v záplavě novinek představila i jednu novinku z řady Asha. Jde o nejzákladnější model s dotykovým displejem, který vás může lákat na dnešní dobu až nezvykle malými rozměry. Přesto se dostalo na 2,8palcový displej, podporu datových přenosů nebo sociální sítě.



Panasonic

Panasonic FZ-E1
Panasonic představil dva smartphony. V obchodě je však nekoupíte

Panasonic sice vyklidil pozice v segmentu mobilních telefonů již před lety, to mu však nezabránilo v tom, aby společnost Panasonic System Networks představila na letošním ročníku MWC hned dvojici smartphonů FZ-E1 a FZ-X1 Toughpads, které patří do řady tough, která zahrnuje robustní a obrněné notebooky a tablety určené pro firemní použití v náročných provozních podmínkách. Dva telefony se liší především operačním systémem. Firmy mohou volit mezi Androidem a Windows Phone 8. Jak telefony vypadají, jsme vám ukázali v prvních dojmech.


Samsung

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5 oficiálně: 5,1palcový displej a voděodolnost

V pořadí pátý model vlajkové řady Galaxy S od Samsungu si vzhledově příliš nezměnil.Výbava zahrnuje 5,1palcový displej s FullHD rozlišením, 16megapixelový fotoaparát se 4K videem nebo čtyřjádrový procesor s taktem 2,5 GHz. Překvapivě se však konají jen 2GB RAM. Co potěší je zvýšená odolnost s certifikací IP67 nebo měřič tepu vašeho srdce. Očekávaný telefon jsme samozřejmě podrobili krátkému testu přímo v Barceloně.


Samsung Gear 2
Hodinky Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo oficiálně: běží na Tizen OS

Po loňském uvedení chytrých hodinek Galaxy Gear to jihokorejský výrobce zkouší znovu s vylepšenou druhou generací, a rovnou ve dvou variantách. Na veletrhu MWC 2014 představil hned dvojici chytrých hodinek, které již ale neběží na Androidu, ale použit byl operační systém Tizen OS, který má na starost přímo sám Samsung. Oba modely jsme vyzkoušeli.


Samsung Gear Fit
Samsung Gear Fit představen: nový základ sportovců

Jednou z novinek, které si Samsung připravil na veletrh MWC 2014, je Gear Fit, chytrý náramek, který, po synchronizaci s vaším Galaxy telefonem, dokáže měřit vaší aktivitu, tep nebo mapovat váš spánek. Je navíc odolný vůči prachu i vodě, nebudete se tak muset bát vystavit se i extrémnějším podmínkám. A zaujme také zakřivený displej.


Sony

Sony Xperia Z2
Sony představuje Xperii Z2: vlajková loď co natáčí ve 4K

Sony nahrazuje svou vlajkovou loď Z1 novou Xperií Z2, která má 5,2palcový displej, Full HD rozlišení i rychlý čtyřjádrový procesor Snapdragon 801. Kromě toho nabídne řadu dílčích změn, mezi které se řadí třeba možnost nahrávání videa v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. To vše je zabaleno v krásném voděodolném telefonu. Špičku japonského portfolia jsme samozřejmě podrobně vyzkoušeli.


Sony Xperia M2
Sony Xperia M2 oficiálně: inovace střední třídy

Po telefonu nejvyšší třídy, Xperia Z2, nám Sony představilo svého nástupce ve střední třídě. Tím je Xperia M2, která oproti modelu z minulého roku nabízí řadu vylepšení, ale oproti telefonům vyšší kategorie spoustu kompromisů. I tak přináší kvalitní zpracování, dostatečný výkon, 4,8palcový qHD displej a snad i slušnou cenu. I cenově dostupnější novinku jsme na veletrhu natočili.


Sony Xperia Tablet Z2
Sony Xperia Z2: podrobné první dojmy ze špičkové krásky z Barcelony

Sony je známo svými voděodolnými telefony, které mají zároveň i tu nejlepší výbavu. Krom voděodolných telefonů, však vyrábí i tablety, ovšem Xperia Tablet Z se dlouho nedočkal nástupce. V Barceloně však Sony představilo Xperia Tablet Z2, který obsahuje takřka to nejlepší co nyní existuje a opět je vše zabaleno ve velmi tenkém a lehkém těle. Jak na nás nový tablet zapůsobil, se dozvíte v našich dojmech.


ZTE

ZTE Grand Memo 2
ZTE představuje tabletofon Grand Memo 2 a Open C s Firefoxem

I čínský ZTE pro nás měl nové přístroje, které představil na MWC v Barceloně. Prvním je tabletofon Grand Memo 2, který nabídne velký 6palcový displej a 8jádrový procesor. Opět je na palubě také operační systém Android 4.4 KitKat. Druhý telefon je skromnějších rozměrů i výbavy. Jedná se o Open C, který přinese levný smartphone s operačním systémem Firefox OS. Na veletrhu jsme si vyzkoušeli jak nového obra, tak i malý Open C.


Diskuze ke článku
D5503 (st15i)
Sony má
papírově nejlepší telefon na světě jen tak dál!!!!!!!!!!!!!!
vasy
Asus?
Maisterko
Zaujimalo by ma či aj Apple niečo vystavoval v Barcelone, lebo ani slovo som o tom nezachytil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze