Vyzkoušeli jsme nové HTC Desire 816: podrobný videopohled a dojmy

15

HTC na veletrhu MWC v Barceloně představilo nový tabletofon střední třídy Desire 816, který by měl zaujmout 5,5palcovým displejem a elegantním designem. Nejdříve se HTC zdráhalo nové HTC novinářům ukazovat a na tiskové konferenci se jich dokonce nikdo nemohl ani dotknout, nakonec jsme pro vás ale mohli natočit videopohled.

HTC to oproti minulým letům pojalo v Barceloně poměrně neortodoxně. Na mírně rozpačité tiskové konferenci představilo jeden telefon, Desire 816, který navíc nebylo možno vyzkoušet. Dokonce se ani jedné ze tří maket nemohl po prezentaci nikdo ani dotknout. O druhém telefonu, Desire 610, nebylo na tiskovce ani slovo, není ani prezentován na stánku. HTC přeci jen ale na svém veletržním stánku některým novinářům nový Desire 816 ukazuje a měli jsme tak možnost pro vás natočit videopohled a nafotit všechny barevné varianty.

HTC Desire 816

Design, design, design

Desire 816 se tváří jako zajímavý tabletofon střední třídy, kterého od špičkového přístroje dělí jen displej s nižším rozlišením a horší čipset. HTC si u novinky hodně zakládá na designu a je nutno uznat, že se vzhledově Desire 816 povedl.

Elegantní čisté křivky, atraktivní pastelové barvy a ergonomický tvar jsou hlavní přednosti telefonu. Záda jsou velmi lesklá a bohužel extrémně náchylná na poškrábání a ulpívání otisků prstů, neustálému leštění se tak nevyhnete. Nechybí ani poznávací znamená HTC poslední doby, stereo reproduktory nad i pod displejem, tentokrát ale s neobvyklými osmi průduchy. Ty vypadají neobvykle a zajímavě, telefon rozhodně odlišíte od ostatních. Výkon reproduktorů a basové naladění by mělo být stejné jako u HTC One, které však má navíc samostatný zesilovač a kvalitnější zvukový čip.

Tmavě modrá barevná varianta

Rozměry přístroje jsou samozřejmě vzhledem k velkému 5,5palcovému HD displeji, který je vcelku povedený, samozřejmě větší, přispívají k tomu i o něco větší rámečky kolem displeje. Vzhledem ke své velikosti a třídě ale potěší ještě celkem přijatelná hmotnost 165 gramů. Telefon v ruce působí neobvykle lehce.

HTC Desire 816 – první pohled z MWC 2014

Ideální pro facebookové selfie fotky

Zadní kryt není snímatelný, nanoSIM karta a microSD karta se vkládají pod krytku na pravé straně. Hodně neobvyklé je umístění tlačítek pro regulaci hlasitosti a hlavně vypínacího tlačítka. Pro praváky je to v podstatě nepoužitelné, protože jsou umístěny na levé straně a vy nemáte bez krkolomného přehmatávání telefon odemknout, pokud ho držíte v pravé ruce. Leváci ale budou jásat. HTC sází u Desiru 816 také na fotoaparát. Přední má vysoké rozlišení 5 Mpx, ideální pro selfie fotky. Zadní pak nabídne 13 Mpx.

Rumělková barevná varianta

K dispozici jsme zatím měli pouze prototyp, na kterém nebylo možno vyzkoušet operační systém. Jedná se ale o Android 4.4 a podle slov zástupců HTC by na něm měla běžet „nejnovější verze HTC Sense“. Je tedy pravděpodobné, že telefon půjde do prodeje s verzí Sense 6.0, která bude představená v březnu na nástupci HTC One.

HTC Desire 816 je zajímavým příspěvkem do stále se rozrůstající skupiny tabletofonů vyšší střední třídy, ve které bude určitě vyčnívat svým povedeným designem a pastelovými barvami. Úspěch ale bude záležet na ceně, kterou na jaře HTC nasadí.

Technické parametry HTC Desire 816

Kompletní specifikace
Konstrukce156,6 × 78,7 × 8 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:50 hodin
DostupnostQ2 2014, 8 500 Kč
Diskuze ke článku
R1S0
klikol som tu kvoli titulnej fotke,ta modra ma zaujala,telefon vyzera pekne...avsak iba do chvile,pokial som nezazrel ten HNUSNY leskly zadny kryt....co su na praskoch v tom HTC? preco nedali rovnako matny ako predok/boky....?
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
no vyzeral zaujimavo, ale dakujem, nechcem uz len z toho dovodu ze pouziva nano SIM, a mne sa naozaj po druhy krat orezavat simka nechce a uz vobec nie kupovat adapter len kvoli tomu ze dalsi tel to nema
JHZ
Proboha proč je to tak veliký, když to má tak malý display???
A ovládací prvky a tlačítka zase přesně tam kde být nemají.
Asi už jsou v HTC předávkováni.
No jejich konec už je na dosah......
PaliHornak
PaliHornak
Asi prvy telefon, co ma rozmernejsiu LED ako kryt fotaku :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze