Huawei MediaPad M1 představen: v hlavní roli hliník a LTE

1

Huawei se rozhodl výrazněji promluvit do dění na scéně tabletů a přináší si s sebou na MWC hned dvě novinky. Jednou z nich je MediaPad M1, tablet střední třídy, který zaujme svým hliníkovým provedením, ne nepodobným vlajkové lodi HTC, modelu One. Huawei slibuje skvělý audiovizuální zážitek a dobrou výdrž na baterii, máme se zřejmě na co těšit.

MediaPad M1 nabídne osmipalcový displej s ne příliš vysokým rozlišením HD (1280×800). Tento displej však bude technologie IPS, a i když jemnost 197 ppi nenese příslib nejlepšího zobrazovače na trhu, mohli bychom se dočkat alespoň kvalitního barevného podání, nebo širokých pozorovacích úhlů. Na přední straně si můžeme všimnout ještě stereoreproduktorů, přední 1megapixelpové kamerky a několika senzorů. Pokud vám je přední strana něčím povědomá, jste na správné stopě, Huawei se zde velmi inspiroval modelem HTC One. Design celého zařízení je velmi elegantní, tablet je vyrobený z hliníku a plastu, tenký je jen 7,9 milimetru. Nízká je také hmotnost, přesně 329 gramů.

Huawei MediaPad M1

Zadní strana zařízení také stojí za zmínku, a nejen díky 5megapixelovému fotoaparátu, kterému bohužel chybí LED dioda. Je totiž také lehce povědomě navržena, ani zde však inspirace, tentokrát iPhonem, není na škodu, a pokud z toho Huawei nebude mít problémy, zvolil dobře. Vypínací tlačítko, i dvojtlačítko pro regulaci hlasitosti, jsou shodně umístěna na pravé hraně nahoře, kde k nim bude dobrý přístup. MicroUSB konektor a mikrofon jsou potom umístěny na dolní hraně vpravo.

Huawei MediaPad M1

Uvnitř tabletu pak najdeme zatím blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor o taktu 1,6GHz, kterému bude dělat společnost rovný 1 GB paměti RAM, vnitřní paměť pak bude buď 8 GB nebo 16 GB. Tato konfigurace bude pohánět Android 4.2, který však bude Huaweiem upraven, nalezneme zde totiž již známe Emotion UI. Výrobce slibuje až 24hodinovou výdrž při surfování na internetu, proto vybavil tablet silnou baterií o kapacitě 4800 mAh, která by mohla, sice asi ne takto vysoké, ale dobré hodnoty, nabídnout. Přidanou hodnotou je zmiňovaná přítomnost slotu pro SIM kartu, díky níž budete moci z tabletu telefonovat i psát SMS, LTE pak zaručuje vysokou rychlost prohlížení webu.

Tablet bude dostupný v České republice v květnu za cenu 6 990 Kč.

Technické parametry Huawei MediaPad M1 8.0

Kompletní specifikace
Konstrukce214,4 × 120,7 × 7,9 mm, 329 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 910, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor4 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:10 hodin
Dostupnostkvěten 2014, 6 990 Kč