Přežijí pád ze tří metrů na beton. Vyzkoušeli jsme odolné Panasonicy

2

Panasonic na veletrhu CES představil a vystavoval své nové přírůstky do řady odolných zařízení. K dosavadním notebookům a tabletům přibyly dva pětipalcové telefony, jeden s Androidem a druhý s Windows 8 Embedded. Vyzkoušeli jsme, co se s telefony za 26 tisíc Kč stane, když je pustíme ze dvou metrů. Podívejte se na naše první dojmy a videopohled.

Panasonic se dlouhodobě zaměřuje na odolná zařízení pro profesionální použití a B2B řešení obecně. Notebooky a tablety, které splňují ty nejvyšší odolností certifikace používají stavbaři i další pracovníci, kteří se pohybují v náročných podmínkách. Panasonic nyní svou řadu odolných zařízení rozšířil o telefony FZ-E1 a FZ-X1. Oba jsme vám podrobněji představili v tomto našem dřívějším článku. Jde o téměř totožné telefony, které se liší pouze operačním systémem a několika dalšími drobnostmi. Zatímco model FZ-X1 nabízí Windows 8 Embedded, jejichž prostředí je totožné s Windows Phone 8, a rychlejší procesor, model FZ-E1 obsahuje Android, u kterého lze za běhu vyměňovat SIM kartu a jeho spodní hardwarová tlačítka jsou programovatelná.

Půlkilový telefon potapěčem

Jinak jsou telefony totožné, to znamená obrovské, masivní, těžké (hmotnost se pak vyšplhala na více než 425 gramů) a hodně obrněné. Splňují nejvyšší odolnostní certifikaci IP68 a přežijí bez problémů třímetrový pád na beton nebo ponoření do pěti metrové hloubky po dobu půl hodiny. Samozřejmostí je prachuvzdornost. Telefony jsou vybavené čtečkou čárových kódů, k dispozici jsou ale i další moduly, kterými si můžete rozšířit funkcionalitu telefonů. Oba obsahují pětipalcový HD displej, výkonný procesor a o dostatek energie se stará baterie s úctyhodnou kapacitou 6200 mAh. Specialitou je i možnost výměny baterie bez vypínání přístroje nebo nabití na 50 procent do hodiny.

Předpokládaná celková roční produkce obou modelů je pouhých 40 tisíc kusů a nebudou tedy k dispozici pro koncové zákazníky, ale pouze pro firmy. Ostatně s cenou 1300 dolarů (25 905 Kč), by si příliš zájemců zřejmě nezískaly.

Diskuze ke článku
Roman Lanz
Tady se dá použít pojem cihla
Lubos
A komu vadí ze jsou trošku těžší sam obětuji radši váhu než abych musel dobíjet každých napr 30 minut tel po par prohlidlich stránkách na netu. A staré telefony taky vážily 300-400 gramu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze