Vyzkoušeli jsme nové LG G2 mini: je spíše zklamáním (MWC 2014)

4

V předvečer konání veletrhu MWC jsme si mohli vyzkoušet také čerstvě představenou mini variantu vlajkové lodě LG G2 se 4,7palcovým displejem, okleštěnou výbavou a samozřejmě také odpovídajícím způsobem nižší cenovkou. A popravdě, nové LG nás příliš neoslovilo. Podívejte se na naši fotogalerii, videopohled a přečtěte si první dojmy.

LG se rozhodlo svézt se na vlně mini variant vlajkových, na rozdíl například od konkurenčního Sony to ale udělalo jinak a moc se mu to nepovedlo. Proč? Zaprvé telefon se svým 4,7palcovým displejem není moc mini a pokud hledáte telefon, jehož displej snadno obsáhnete bez přehmatávání, nebude G2 mini úplně pro vás. Na druhou stranu díky tenkým rámečkům kolem displeje není i přes větší úhlopříčku telefon o moc větší než jiné "mini" varianty vlajkových lodí konkurence. Oblé tvary pak zajišťují pohodlný a jistý úchop, do ruky padne G2 mini výborně a nabídne v tomto ohledu srovnatelný pocit jako konkurenční Samsung Galaxy S4 mini.

Design je velmi podobný většímu G2, bohužel však došlo k mírnému zhoršení co se zpracování týče. Záda z tvrdého vroubkovaného plastu připomínají spíše nejlevnější modely L Series a LG by udělalo lépe, kdyby použilo stejnou úpravu zadního krytu, jako u G2. Opět zde máme tlačítka vzadu, což je prvek, který někomu bude vyhovovat, někomu naopak ne.

Zamrzí výrazné zhoršení parametrů oproti vlajkové lodi, se kterou po této stránce nemá společného prakticky nic a označení G2 mini je opravdu pouze marketingem. Displej přišel o HD rozlišení, a i když to by samo o sobě tak moc nevadilo, další nevýrazné parametry už ano. Nelíbily se mi například mdlé barvy a jemnost je samozřejmě také pryč, při bližším pohledu jsou pixely běžně viditelné a je to škoda, telefonu by HD displej slušel.

LG G2 mini – první pohled z MWC 2014

Po softwarové stránce se toho na druhou stranu tak moc nezměnilo a máme zde mnoho funkcí, které známe jak z většího G2, tak z ostatních telefonů LG. Zaujala nás nová funkce KnockCode, kterou vám ukazujeme na videu. Na vypnutém displeji stačí ťuknout na vámi definovaná místa a telefon se odemkne. I když tedy máte aktivní zabezpečení, lze se do telefonu dostat velmi rychle a jde o zajímavou inovaci.

Dostupnost a cena na českém trhu zatím nejsou známé. Jakmile budou tyto informace zveřejněny, do článků i katalogu je doplníme. Vzhledem k výše uvedenému by ale měla být cena příznivá a G2 mini bude mít konkurenty i ve vlastních řadách, například v podobě vybavenějších modelů L Series.

Technické parametry LG G2 mini

Kompletní specifikace
Konstrukce129,6 × 66 × 9,8 mm, 121 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 440 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:28 hodin
Dostupnostduben 2014, 5 990 Kč
Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Nejak nechápem tie rôzne verzie. V podstate vyrobia iný mobil s iným HW a nazvú ho tak isto. V tomto smere by sa po Samsungu ozaj opičiť nemuseli ...
matej chovan
Podporuje aj micko usb kluce?
jméno
Nějak nechápu, proč se v žádné recenzi nemohu nic dočíst o funkcích zadních tlačítek a jejich obsluze (výhody-nevýhody). Pořád jen ty známé řeči o vzhledu, vroubkování, pocitech a podobné zbytnosti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze