První dojmy z Huawei Ascend G6: levnější, ale přesto sexy (video)

5

Huawei si do Barcelony přivezlo jednu telefonní novinku v podobě Ascendu G6. Cenově dostupnější varianta modelu Ascend P6 je stále velmi elegantní, navíc přidává několik žádaných funkcí jako je například LTE nebo NFC. My jsme novinku hned po jejím oficiálním představení vyzkoušeli a vy si nyní můžete přečíst naše první dojmy, zhlédnout videopohled a fotogalerii.

Huawei s modelem Ascend P6 vzbudil celkem rozruch. Supertenký elegantní telefon s designem iPhonu byl úplně jiný než veškerá dosavadní produkce tohoto čínského výrobce. Ten to tak nyní zkouší znovu, ale v nižší cenové hladině. G6ka si bere to nejlepší z P6ky a snaží se to obalit levnějším tělem a nižší cenou. Povedlo se to?

Telefon je stále velmi elegantní, a i když je o něco tlustší a těžší, stále mu to velmi sluší, a to zejména v bílé variantě se zlatými prvky. Elegantní kovové boky zůstaly, a je to dobře, záda telefonu jsou ale nově jen plastová a navíc odnímatelná. Nachází se pod nimi kromě NFC antény (ano, to je jedno z vylepšení oproti P6) slot pro microSD kartu a microSIM kartu. Telefon padne dobře do ruky, působí solidně a hodnotně, i když při přímém porovnání s P6kou není zdaleka tak exkluzivně působící a například zadní plastový kryt s otvorem pro fotoaparát nepůsobí tak dobře. Vzhledem k cenovce 6 tisíc korun to ale vůbec nevadí a v této cenové relaci to bude jeden z nejlépe vypadajících přístrojů, stále totiž zaujme hezkým a štíhlými boky, proporcemi celkově a designem.

Huawei Ascend G6 – první pohled z MWC 2014

Kromě LTE a NFC Huawei hodně vyzdvihuje také přední 5Mpx kamerku, která dokáže v reálném čase vylepšovat vaši pleť. Výrobce cílí telefon hodně na mladé, a právě Facebookové selfie fotky, které právě frčí, by s novinkou měly být poměrně kvalitní. Zadní fotoaparát má pak rozlišení 8 megapixelů. Displej se zmenšil a pod něj se nově oproti P6ce vešla i tlačítka. Je škoda, že displej přišel o HD rozlišení. V červnu, kdy telefon přijde na trh, by mohlo jít o příjemný prvek výbavy navíc. Jinak ale displej není špatný a v rámci cenové hladiny je dobrým standardem.

Huawei Ascend G6 se začne na českém trhu prodávat v červnu za cenu 5 990 Kč.

Porovnání s modelem P6

Technické parametry Huawei Ascend G6

Kompletní specifikace
Konstrukce130 × 65 × 7,5 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2014, 5 990 Kč
Diskuze ke článku
Breta
Exklusivitavn ukor ergonomie, bohuzel, teda polud je spodni hranabstejnabjako u P6tky. Mel sem ji v ruce chvilku, ale jediny co si pamatuju je jak me spodni roh tlaci do dlane a nebyl sem schopen najit uchop kterej by byl pohodlnej.
Jess
Chtěla bych se zeptat, že v článku je napsané vnitřní paměť: 8 GB. Jenže většina mobilu na Heurece má 4GB. Tak jen jestli budou dvě varianty. Děkuji
Šimon Heřman
Šimon Heřman
Chtěl jsem se zeptat jestli je nějaký podobný mobil v této kategorii za podobnou cenu a jestli má někdo s ním zkušenost a co se mu na něm libí a co ne? Děkuji za odpověď

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze