První dojmy z firefoxového ZTE Open C přímo z MWC 2014

Na tiskové konferenci ZTE byl dnes představen Open C. Levný telefon vynikající především málo rozšířeným operačním systémem Firefox, tentokrát v nejnovější verzi 1.3. Zajímavostí je nejenom méně obvyklé prostředí, ale i cenovka, která útočí především na mladé. Podívejte se na náš videopohled i psané poznatky z Open C.

Na první pohled nevypadá Open C rozhodně špatně. Potěší vás svěží design a poměrně kvalitní zpracování. Telefon je zaoblený a dobře padne do ruky. Tomu napomáhá i stylové a matné pogumování. První dojmy jsou tedy skutečně dobré, i když je samozřejmě jasné, že jde o velmi levný telefon, nic prémiového rozhodně čekat nelze.

ZTE Open C – první pohled z MWC 2014

Na přední straně nás překvapil poměrně kvalitní 4palcový displej. Rozlišení 800 × 480 px s 233 ppi sice nepatří mezi nejjemnější, ale dobré podání barev a dostatečný jas mnoho nedostatků schová. Zadní strana nabídne 3,2 Mpx fotoaparát a bez přisvícení, fotky nebudou příliš kvalitní, ale na momentky v dobrém světle postačí.

Uvnitř máme Qualcomm Snapdragon 200 8210 s 512 MB RAM a 4 GB integrované paměti. Vše slouží k pohonu Firefoxu ve verzi 1.3. Nová verze 1.3 se zdá být stejná, jako předchozí generace. V zásadě tomu tak je, největší změny se totiž odehrály uvnitř. Těšit se nově můžeme na mnohem stabilnější a rychlejší prostředí. Jedinou, na první pohled zřejmou změnou, je odemykání telefonu, kdy pohybem do jedné strany telefon odemknete a pohybem do druhé aktivujete fotoaparát. K telefonu se rozhodně bude hodit datový tarif, ale není podmínkou.

ZTE Open C na nás udělalo dojem. Nemáme zde například naše oblíbené a i zde na MWC 2014 často používané NFC, ale telefonu, který se podle pracovnice na stánku Firefox bude prodávat za 70 dolarů, tedy asi za 1 700 Kč s daní, to rozhodně nemáme za zlé. Najít takto svižný a spolehlivý Android v dané cenové relaci je prakticky nemožné. Zatím není jisté, zda se Open C dostane i do ČR.

Technické parametry ZTE Open C

Kompletní specifikace
Konstrukce126 × 64,7 × 10,8 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx,
ChipsetQualcomm Snapdragon 200 8210, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 302
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ?
Operační systémFirefox OS
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2014, ?
Diskuze ke článku
co ten rám?
Vypadá to hezky, ale co ten černý + oranžový rám kolem displeje? Ten mobil musí být velký jako by měl 5" displej...
kleinak
Mobil vypadá pěkně,což o to,svého kupce si asi najde,ale co toho místa nad, pod i vedle displeje,ten telefon mohl být klidně o 1cm menší a tím pádem,ještě lehčí.Tohle vážně nechápu,jednak to není hezké a ani praktické.
Pf
Osklivy design HTC design, a na tom cosi blizke Androidu, nechci ani zadarmo
Ferrari
Obrázek mobilu, který mate na začátku videa není Open C, nýbrž Open II !!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze