Nokia 220: základ s internetem pod tisíc korun

12

Nejméně vybavenou novinkou, kterou Nokia na své dnešní tiskovce odhalila, je model 220, který přímo navazuje na starší Nokii 110. Jedná se o telefon klasické konstrukce s alfanumerickou klávesnicí, který však zvládá i pokročilejší funkce, mezi než se řadí internet či sociální sítě. Cenovka je pak více než příznivá.

I v dnešní době, kdy prim hraje úhlopříčka displeje či počet jader, se najde mnoho uživatelů, kteří ocení spíše malé rozměry, klasickou klávesnici a dlouhou výdrž. Tato skupinka se těší zájmu Nokie, která myslí i na základní telefony a ani rok 2014 nebude výjimkou. Dnes se představila Nokia 220, základní model se vším potřebným.

Nokia 220

Základ tvoří 2,4palcový displej s rozlišením 240 x 320 pixelů. Zde asi není nutno nějak dlouze polemizovat nad kvalitou. Totožný panel jsme viděli již mnohokrát a vždy můžeme konstatovat, že je plně dostačující. Alfanumerická klávesnice vyniká zvýšenou odolností vůči prachu či stříkající vodě. I to se může hodit.

Nokia 220 se má prodávat za zhruba 750 Kč, avšak i za tuto cenu získáte připojení k internetu přes 2G sítě. O rychlost se až tak obávat nemusíte, neboť je připraven prohlížeč Nokia Xpress Browser, který každou stránku nejprve zkomprimuje. S internetem souvisí i sociální sítě a tak jsou již nativně nainstalovány aplikace pro Facebook, Twitter a Yahoo Messenger. Dostalo se také na Bluetooth.

O zábavu se postarají třeba hry. Hned do základu Nokia přichystala šest lákavých titulů od francouzského vývojářství Gameloft. Jmenovitě jde o Block Breaker 3, Asphalt 6, Avengers, Assassin´s Creed, Modern Combat 2 a Real Football. Pokud vás hry omrzí, je tu hudební přehrávač a možnost využívat až 32GB paměťovou kartu. Na jedno nabizí vydrží Nokia 220 přehrávat hudbu až 51 hodin. Využít můžete rovněž služeb 2megapixelového fotoaparátu.

„Nokia 220 byla navržena pro ty, kdo chtějí klasický telefon a tradiční klávesnici. Oceňují známý design, protože jim připadá praktičtější, pohodlnější a snadněji použitelný, přitom ale chtějí využívat funkce smartphonů, jako je neustálý přístup k sociálním sítím nebo internetu,“ říká Timo Toikkanen. „Nokia 220 je náš nejdostupnější telefon s internetem, přináší cloudové technologie další miliardě lidí.”

Nokia 220 bude dostupná hned ve dvou variantách. Opět se myslelo i na podporu dvou SIM karet. K dispozici bude hned několik barevných provedeních a cena se dostane pod 1 000 Kč.

Technické parametry Nokia 220 Dual SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce116,4 × 50,3 × 13,2 mm, 83,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
Chipset, GPU: ano
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémNokia S40
Akumulátor1 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2014,
Diskuze ke článku
Rudd
Toto si kupi kto? ach..
Pavel Podaný
Pavel Podaný
Verim ze si to koupi hidne lidi, ale neverim ze si to koupi kvuli internetovemu pripojeni , ktere Nokia tak propaguje, cena vs vybava je dobra
Omen
Umi synchronizovat kontakty a kalendar s Googlem, nebo alespon s Outlook.com?
Ondra
Super! Věřte nebo ne, ale tohle je pořád naprostá pecka. Ideální telefon pro zaměstnance, pro děti, pro seniory, kteří ještě trochu vidí a nepotřebují mega tlačítka...
Znám i hodně podnikatelů padesátníků, kteří všechno řeší voláním a nepotřebují velké placky s malou výdrží. Mají staré obouchané Nokie E52 a potřebují prostě jen další slušný telefon s klávesnicí a výdrží.
Jinak tohle je dobrá volba taky pro všechny trochu aktivnější, kteří potřebují třeba jen záložní telefon na pár dní v přírodě, na dovolené apod. Za mě palec nahoru!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze