První dojmy ZTE Grand Memo II: prototyp na MWC 2014

ZTE na tiskové konferenci v Barceloně představilo 6palcový Grand Memo II se zajímavou cenou, ale podivuhodným zevnějškem. Seznamte se s prototypovým Grand Memo II přímo z Barcelony. Podívejte se, co způsobil časový pres u ZTE, a jak si s tím čínská společnost ne/poradila. První dojmy přinášíme nejen v podobě videopohledu.

Již samotná tisková konference se konala ve velmi rozpačitém atmosféře a telefon byl představen během tří minut. Bohužel v podobném duchu se zřejmě nesla i celková příprava samotného telefonu a je to vidět. Jak jsme tušili, ZTE později oznámilo, že k otestování jsou dostupné pouze brzké prototypy.

ZTE Grand Memo II – první pohled z MWC 2014

Přední strana nabídne 6palcový displej s rozlišením 1 280 × 720 px a jemnost 245 ppi. Bohužel displej není kvalitní, pixely jsou poměrně viditelné, pozorovací úhly jsou horší a displej je zapuštěn hluboko v těle telefonu. Nevíme, do jaké míry se jedná o problém raného prototypu a konečného zařízení. Pozitivní je, že displej nabídne funkci glove mode k ovládání v rukavicích. K ZTE Grand Memo II je potřeba přistupovat s rezervou a doufat, že ZTE ty největší chyby odstraní. Ostatně telefon na videu není první, který jsme chtěli otestovat, předchozí dva vypověděly během našeho krátkého zkoušení službu.

Zadní strana se designově povedla, ostatně vzhled celého přístroje není vůbec špatný a zde ZTE odvedlo dobrou práci, telefon se bude vám i vašemu okolí líbit. Díky obrovským rozměrům ho navíc nikdo nepřehlédne. Na zadní straně nalezneme 13 MPx fotoaparát s LED přisvícením. Právě fotoaparát by měl být společně s LTE hlavním lákadlem tohoto tabletofonu. Na vrchní straně se nachází infraport sloužící k ovládání domácí elektroniky, rozhodně příjemná to funkcionalita.

V samotném těle najdeme poměrně dobře fungující Android 4.4 Kitkat s mírnou nadstavbou od ZTE. Android zde vypadá v rámci zobrazovacích schopností dobře a na 6palcovém Grand Memo II můžeme spustit i dvě aplikace na jedné obrazovce. S prostředí jsme neměli větší problém až na občasnou nepřesnost displeje. Ovšem i ta může být způsobena rychle sestaveným prototypem.

Po stránce softwaru a hardwaru nevypadá ZTE Grand Memo II vůbec špatně, zejména uvážíme-li nízkou cenovku. První dojmy kazí zcela nepovedené prototypy, které spíše nebo úplně nefungovaly. Těšit se tak můžeme na finální verzi a případné odladění všech nedostatků. ZTE Grand Memo II by se měl objevit ve třetím kvartále za cenu kolem 7 000 Kč. Tato cena se však může změnit.

Technické parametry ZTE Grand Memo 2

Kompletní specifikace
Konstrukce163 × 84 × 7,5 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2014, ?
Diskuze ke článku
Dan
Nevíte někdo, jak to nakonec odpadlo se ZTE Grand X2 In ? Já byl na něj docela zvědavý, vyjít měl už v září a představen byl v květnu tuším a kde nic tu nic... To si to nakonec rozmysleli? :D
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Mě se docela líbí :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze