Huawei se předvedlo, špičkový MediaPad X1 je naživo skvělý (video)

Na veletrhu MWC 2014 jsme vyzkoušeli špičkový MediaPad X1, který dnes zaujal nejvíce. Je to elegantní sedmipalcový tablet s ultratenkým kovovým tělem a špičkovou výbavou, ze kterého máte stejný pocit, jaký poskytne iPad mini, ale s Androidem. Podívejte se na naše první dojmy, videopohled a fotogalerii.

 Huawei překvapil a svým tabletem MediaPad X1 na veletrhu zaujal. Tenký sedmipalec s luxusním zpracováním, velmi kompaktními rozměry a špičkovou výbavou se povedl. Jak jsme vás již informovali v preview, Huawei celou dobu srovnával svou novinku s iPadem mini a Nexusem 7, a to poměrně hrdě. A má proč. Tablet je menší než konkurenční Nexus 7, tenčí než iPad mini a má dokonce i výrazně tenčí rámečky. Konkrétní údaje naleznete v našem preview.

V reálu působí tablet skutečně luxusně, zpracování kovového těla je výborné a zejména v bílé barevné variantě je tablet velmi elegantní. I přes tenké tělo se ale tablet dobře drží, záda tabletu jsou navíc vyrobena z na dotek velmi příjemného kovu. Stejného, jaký nalezneme u iPadu mini či iPhonu 5. Tablet navíc bez problému chytnete jednou rukou a je hodně lehký, oproti jiným tabletům je to opravdu rozdíl. Celý tablet působí ostatně spíše jako přerostlý tabletofon, a je to dovedené k dokonalosti i tím, že s ním jde telefonovat u ucha stejně, jako s telefonem.

Huawei MediaPad X1 – první pohled z MWC 2014

Displej nemá kolem sebe prakticky žádné místo a přední strana je v podstatě pouze displej. V praxi ale naštěstí opravdu dobře funguje vychytávka, díky které tablet neregistruje dotyk ruky, kterou tablet držíte a zároveň se dotýkáte displeje. Samotný displej je skutečně špičkový, FullHD rozlišení dává velmi jemné zobrazení, potěší také dobré pozorovací úhly a dobré podání barev.

Odladěné a rychlé bylo také prostředí, které vypadá i designově povedeně. O zbylé výbavě jste si mohli přečíst v našem preview a je skutečně výborná. Huawei se například chlubí dvojicí fotoaparátů s vysokým rozlišením. My jsme zadní fotoaparát i vyzkoušeli a snímky naleznete níže. Tablet Huawei MediaPad X1 se na český trh dostane v červnu, předpokládaná cena činí 10 990 Kč.

Takto fotí Huawei MediaPad X1

Technické parametry Huawei MediaPad X1 7.0

Kompletní specifikace
Konstrukce183,5 × 103,9 × 7,2 mm, 230 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 910, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:07 hodin
Dostupnostčerven 2014, 10 990 Kč
Diskuze ke článku
René
Jaký je výkonnostní rozdíl mezi GPU AMR Mali-450 MP a Adreno 330 ?
pedes
Přesně tak si představuji povedený tablet. A neruší tam zbytečně tlusté rámečky.
Tomáš
Tak teď ještě aby připravili verzi s W8 a bude to paráda!
Leoš
Nejdřív jsou tady dvě zprávy, že Google požaduje do všeho nejnovější verzi Androidu. Nakonec je tady MWC a tam výrobci s Androidem "starým". Měl by tam být někdo přímo i z Googlu a ty expozice online uzavírat ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze