Sony Xperia M2: první dojmy a videopohled z MWC

18

Sony na veletrhu MWC v Barceloně představilo kromě své vlajkové lodě Xperia Z2 a tabletu Xperia Z2 Tablet také novinku střední třídy s velkým displejem, která má krásný design z vyšších modelů zpřístupnit masám. My jsme novinku hned po tiskové konferenci vyzkoušeli a vy se nyní můžete podívat na náš videopohled, první dojmy a fotogalerii.

Xperia M2 určitě osloví uživatele, kteří chtějí telefon s velkým displejem, pohledným designem, ale bez vysoké cenovky. Designově si Xperia M2 bere to nejlepší z modelů Xperia Z1 a Z2, opět zde máme lesklá záda i přední stranu, charakteristické boky a stříbrné tlačítko v OmniBalance designu. Chválím také spoušť fotoaparátu. Design Sony umí a M2 se to opět potvrzuje.

Sony Xperia M2

V ruce se M2 drží velmi dobře, rohy jsou i přes hranatý design oblé, právě ve stylu větší Xperie Z1. Musíte však počítat s většími rozměry, telefon je totiž dokonce větší než Xperia Z s pětipalcovým displejem, rámečky kolem displeje jsou totiž dost široké.

Displej nemá bohužel HD rozlišení, které by určitě novince slušelo více, i tak ale displej není špatný. Rastr je sice poměrně viditelný, barevní podání i pozorovací úhly jsou ale na úrovni, a to i přes TFT TN technologii.

Kompletní informace o Xperii M2 naleznete v našem dřívějším preview.

Sony Xperia M2 – první pohled z MWC 2014

Technické parametry Sony Xperia M2

Kompletní specifikace
Konstrukce139,6 × 71,1 × 8,6 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,8" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:49 hodin
Dostupnostduben 2014,
Diskuze ke článku
Marek
Toto, ze je stredna trieda? Ved minulorocna Xperia SP zo strednej triedy bola lepsia uplne vo vsetkom. VTedy bola SP lepsia ako predchadzajuca vlajkova lod, xperia T, tak som cakal, ze nova stredna trieda bude zas lepsia ako minulorocne vlajlove modely alebo aspon na urovni Xperie Z, len s vacsou baterkou. alebo ten displej fakt aspon hd urcite na tak velkom paneli. toto je lowend a nie midend.
ale musim priznat, ze xperia z2 ma prijemne prekvapila. :)
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
niekde piše Snapdragon 400, niekde S4 play čo je pravda ? :) a priapadne čo je lepšie ale asi 400ka či ? :)
Mogarldow
No nemyslíte že je to spíš Sony Xperia C pro Globální trh- specifikace jsou dost podobné akorát display je 5 Palc
ový
Lachtis
Já mám současnou Xperii M a když jsem slyšel o nástupci, tak jsem se velice těšil na první seznámení. Designovně se mi líbí, ostatně jako všechny modely SONY. Bohužel, drtivá většina si Xperii M kupovala kvůli kompaktním rozměrům a celkem "slušné" výbavě, ale prvotně kvůli těm rozměrům, což je i můj případ. Bohužel tohle pádlo je moc. Jedinou volbou je tak Z1 compact... ale tam už je to o penězích... Za mne teda, pouze z pro mne nejdůležitějšího parametru (což jsou rozměry) je tohle propadák a žádný nýstupce. Doba pádel pokračuje :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze