Nokia Asha 230: novinka s dotykovým displejem za pár stovek

4

Nokia dnes v záplavě novinek představila i jednu novinku z řady Asha. Jde o nejzákladnější model s dotykovým displejem, který vás může lákat na dnešní dobu až nezvykle malými rozměry. Přesto se dostalo na 2,8palcový displej, podporu datových přenosů nebo sociální sítě.

Nokia stále cílí i na začínající uživatele, případně na zákazníky, kteří nepotřebují přehršel funkcí, ale přesto by rádi dotykový telefon s kapesními rozměry a hezkým vzhledem. Pokud právě po takovém toužíte, mohla by vás Nokia Asha 230 oslovit.

Nokia Asha 230

Překvapení budí již samotné rozměry. Na výšku je Asha 230 pouze 99,5 milimetrů vysoká, šířka činí 58,6 milimetrů a tloušťka 13,2 milimetrů. Hmotnost je pak velice příjemných 89 gramů. Telefon je celý oválný a jistě padne velmi dobře do ruky. Nabízet se bude v celkem šesti barevných kombinacích a tudíž si jistě vybere každý.

Základní model dostal jen obyčejný 2,8palcový displej s rozlišením 240 x 320 pixelů. Nebude to žádná hitparáda, avšak to zřejmě ani nikdo nečekal. Prostředí zajišťuje staré známé dotykové Asha, které jsme již mohli několikrát vidět.

Ve výbavě se nachází základní datové přenosy přes 2G sítě, se kterými se pojí prohlížeč Nokia Xpress Brwoser a také několik předinstalovaných aplikací pro sociální sítě. Telefon si můžete také dovybavit novými hrami, neboť je podporována technologie Java. O zábavu se postará také hudební přehrávač, se kterým se pojí slot pro paměťové karty. Nechybí ani fotoaparát, nicméně má nízké rozlišení 1,3 megapixelů. Hodit se může podpora dvou SIM karet.

Nokia Asha 230 by se měla začít prodávat ještě tento měsíc a její cena bude zhruba 1 200 Kč.

Technické parametry Nokia Asha 230

Kompletní specifikace
Konstrukce99,5 × 58,6 × 13,2 mm, 89,3 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (320 × 240 px)
Fotoaparát1,3 Mpx (1 280 × 1 024), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémNokia Asha
Akumulátor1 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:30 hodin
Dostupnostúnor 2014, 1 200 Kč
Diskuze ke článku
nechápu
Proč dělají toto, když vydali androidí mobily?
René
A ty slybované lumie?Od rána sleduju reportáže a nic.... :/
pohodka
Malá a kompaktná, kapacitný displej, email, bt 3.0 určite aj podpora bluetooth handsfree, glance screen, micro SD, super výdrž, super cena. Po viac než desiatke rokov s teraz už pre mňa otravnými smartphonmi je toto skvelá voľba. Podobne ako kedysi spomalený samsung champ.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze