NVIDIA Tegra 4i s LTE přichází do mobilů. Vyzkoušeli jsme ten první

10

Zařízení s čipsetem NVIDIA Tegra 4 bylo velice málo, výrobce totiž pilně pracoval na modelu Tegra 4i, který podporuje i mobilní sítě včetně LTE, sdílí s Tegrou 4 architekturu, je však o něco méně výkonný. Čipset si svou premiéru odbude už březnu v telefonu Wiko Wax. Že jste o této značce nikdy neslyšeli? Čtěte dál a budete překvapeni.

Wiko je francouzský výrobce spotřební elektroniky a zejména mobilních telefonů, kterých prodává miliony kusů. Ač by se to dle neznámého jména mohlo zdát, Wiko nepůsobí v Číně, ale jeho trhem je Evropa a obzvláště se mu daří na domácím francouzském trhu, kde je v prodejích telefonů dokonce číslem dvě, hned za Samsungem. Svoje přístroje ve velkém prodává například ve známém řetězci obchodů FNAC.

Nový telefon Wiko Wax, který má jako první na světě integrován nový čipset s Tegrou 4i, tedy má šanci dostat se do rukou velkému množství uživatelů a i když nejde o pro nás prestižního výrobce, pro NVIDII je to určitě úspěch.

Nebýt atraktivního čipsetu uvnitř, samotný telefon byste na veletrhu snadno přehlédli. Je to obyčejný telefon s Androidem ze střední třídy a nudným zaobleným designem, který ničím nezaujme. Snad jen měkčená matná záda potěší, telefon poté ozvláštňuje linka pod displejem. Nabídne 4,7palcový displej s HD rozlišením, 8Mpx zadním fotoaparátem a předním fotoaparátem s neobvykle vysokým rozlišením 5 Mpx. Silnou zbraní má být ale kombinace výkonu, dobré výdrže na baterii a příznivé ceny.

Telefon by se do prodeje měl dostat v Evropě koncem března. Cena zatím zveřejněna nebyla, ale má být velmi příznivá, odhaduje se kolem 5 tisíc Kč, což je velmi slušná cenovka.

Diskuze ke článku
jarda
Neni spatnej.:-)
jarda
A co cestinu, ma?
Lukáš
Vypadá to, že se Tegry pouze představují a do zařízení se pomalu ani nedostanou a když, tak jejich výkon je oproti jiným směšný.
Refael
Myslím si, že Surface 3 příjde přesně s tímto procesorem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze