Alcatel One Touch Pop Fit: první dojmy z malého sportovce

1

Alcatel na MWC 2014 představil mnoho telefonů. Jedním z nich je cenově dostupný One Touch Pop Fit, který se zaměřuje především na sportovce a mladé lidi. Pokud do této kategorie patříte, nebo jen hledáte telefon s rozumnou cenou a malým displejem, Alcatel One Touch Pop Fit by vás mohl zaujmout. Podívejte se nejen na náš krátký videopohled.

Alcatel nový One Touch Pop Fit označuje jako wearable zařízení. Ostatně s rozměry 97 × 56,2 × 11,9 mm a hmotností 78 gramů se není čemu divit, i když do určité míry je to šílené tvrzení. To, co bylo před několika málo lety telefonem standardních rozměrů, je dnes považováno z věc, která se připíná na ruku. Do takto malého těla se vešel pouze 2,8palcový displej s rozlišením 320 × 240 px. Není to nic extra, pouze 143 ppi, ale dostačuje. Vzhledem k miniaturním rozměrům telefonu a zaobleným hranám se Alcatel One Touch Pop Fit dobře drží. Ovládání závisí na velikosti ruky, pro velkou mužskou ruku bude nevhodný, pro dámy naopak ideální.

Alcatel One Touch Pop Fit – první pohled z MWC 2014

Uvnitř jsme nalezli Android 4.2 Jelly Bean s nadstavbou, dvoujádrový MediaTek o frekvenci 1 GHz a 512 MB RAM se snaží starat o rychlý chod samotného systému, moc mu to ale nejde a i při běžném používání se zpomaluje a občas se setkáte i se sekáním.

Alcatel One Touch Pop Fit nám přišel zajímavý především kvůli příslušenství. Již v balení byste měli najít výměnné plastové kryty, a to hned několika barev - růžový, žlutý, červený a šedý kryt. Dále se v krabici nachází sluchátka a sportovní pouzdro umožňující úchyt na paži. Za příplatek si můžete dokoupit pogumované sportovní pouzdro, kde přes přední stranu prosvítá displej se základními informacemi a výstupky pro ovládání hudebního přehrávače. Telefon je možné i přes pouzdro ovládat.

Na českém trhu očekáváme Alcatel One Touch Pop Fit v květnu 2014 za cenu 2 500 Kč.

Technické parametry Alcatel OneTouch Pop Fit

Kompletní specifikace
Konstrukce97 × 56,2 × 12 mm, 78 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 2×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2014, ?
Diskuze ke článku
Lukáš Meistner
Lukáš Meistner
Zachovat velikost, vměstnat tam větší displej a větší RAM a klidně by mohl být o litr dražší a běžím pro něj.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze