mobilenet.cz před 5 lety: špičkové Nokie a HTC Hero

9

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už devět let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme na konci června roku 2009.

V třináctém díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do roku 2009, konkrétně na konec června. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

Další Android od HTC

Vůbec poprvé představilo před pěti lety HTC telefon s Androidem, který se následně prodával pod značkou výrobce. Jednalo se o model Hero, který nabízel například 3,2palcový displej nebo procesor s taktem 528 MHz. Spokojit jsme se tehdy museli také s pouze 0,5 GB pamětí nebo 288 MB RAM. Prostředí Androidu ve verzi 1.5 již bylo překryto nadstavbou Sense.

HTC Hero

Jednotný typ nabíječek

Před pěti lety schválila Evropská komise standard microUSB jako jednotný typ nabíječek. Dohodu tehdy podepsalo několik předních výrobců, kteří tvořili 90 % trhu. Šlo o vítaný krok, neboť takový Sony Ericsson ještě v roce 2009 stále prosazoval svůj nepříliš praktický Fastport. Dnes mají všechny telefony microUSB konektor, vyjma Applu.

Testovali jsme špičkové Nokie

Začátek prázdnin v roce 2009 byl pro naší redakci menší svátkem. Velkým testem totiž procházely hned dvě špičkové Nokie. Tou první byla Nokia N86 8MP, která lákala na výsuvnou konstrukci, velký displej nebo kvalitní fotoaparát. Druhou novinkou pak byla Nokia N97 se 3,5palcovým, dotykovým displejem a plnohodnotnou QWERTY klávesnicí.

Nokia N86 8MP a Nokia N97

Velká recenze

Začátkem července jsme také vydali obsáhlou recenzi na tehdy velmi populární telefon LG KM900 Arena, který zaujal velmi kvalitním dotykovým displejem nebo rovněž propracovaným prostředím, které se chlubilo oku lahodícími 3D prvky. Chválili jsme rovněž fotoaparát, velkou interní paměť či štědrou datovou nabídku.

LG KM900 Arena
Diskuze ke článku
Martin
Nejlepší Nokia byla N900 škoda že se Maemo zrušilo :(
Martin
Tenkrát jsem si vybíral nový telefon a chtěl jsem moc N97. V diskuzích moc chvály ale na ní nebylo a tak jsem šel právě do HTC Hero a svého prvního Androidu. A chybu jsem určitě neudělal...
Ujco
Jsou 2 telefony na které nezapomenu, N86 a SE M600i. A vzhledem k nastoleným trendům, to tak asi zůstane....
Od dob HTC Hero
jde HTC nevim proc tak hrozne dolu - designem, Androidem, proste vsim. Za 5 let mne neoslovili nicim, spis odradili uplne vsim co udelali. - uz pred lety jsem preselna iPhone a ted v poslednich prechazim na Nokii (L1520)

Muj posleni tel. od HTC byl HTC HD2 a uz se k HTC neminim v nejblizsi dobe vracet. Proste loserska firma stridave paberkujici na hranici zivota a smrti

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze